Aforisme şi cugetări variate (II)

de profesor yoga Gregorian Bivolaru
 
Citiţi aici prima parte a articolului
 

23.Atunci când suntem deja pregătiţi şi intrăm într-o stare benefică, profundă de REZONANŢĂ OCULTĂ devine în felul acesta cu putinţă ca adevărurile divine pe care o fiinţă umană le-a descoperit cu ajutorul lui DUMNEZEU sau lumina cunoaşterii pline de înţelepciune pe care (la un moment dat) a proiectat-o asupra unor aspecte obscure ale realităţii pline de taine, să ne influenţeze într-un mod amplu, emoţionându-ne şi făcându-ne să trăim stări spirituale, copleşitoare. În felul acesta beneficiem la rândul nostru – atunci când suntem pregătiţi – de anumite adevăruri divine sau de unele revelaţii pe care o anumită fiinţă umană inspirată le-a descoperit cândva înaintea noastră.

24. În viaţă cel mai important nu este să fii cunoscut, ci să cunoşti. Dincolo de toate acestea cunoaşterea intimă, inexprimabilă şi profundă a lui DUMNEZEU rămâne pentru fiecare dintre noi esenţială.

25. Cea mai cumplită eroare este să avem una sau mai multe idei false despre Adevăr, căci atunci toate acestea ne vor împiedica apoi să descoperim Adevărul.

26. Tot ceea ce este posibil şi pe care poţi să-l imaginezi într-un mod clar şi cu putere devine apoi real. Tot ceea ce este în realitate posibil poate părea la prima vedere teoretic imposibil până când nu este făcut.

27. Există întotdeauna o anumită diferenţă fundamentală între un înţelept şi un nebun. Înţeleptul pare a fi nebun, dar în realitate el nu este nebun.

28. Mai ales în cazul fiinţelor umane egoiste, schimbătoare şi superficiale, dragostea lor este micuţă şi durează un timp, însă gelozia lor durează întotdeauna cu mult mai mult.

29. În universul lăuntric al unor fiinţe umane totul se schimbă, mai ales atunci când ele regresează; aceasta se petrece tocmai datorită faptului că au încetat să se transforme.

30. Omul obişnuit nu caută Adevărul, ci se mulţumeşte cu un aşa-zis adevăr, care îi convine. Adevărul nu ţine de domeniul potrivirii, căci el (Adevărul) este.

31. Voinţa haotică de a realiza, ce este lipsită de înţelepciune şi de pricepere, se aseamănă în mare măsură cu nebunia.

32. Dacă la un moment dat o anumită încercare spirituală apare în viaţa noastră, putem să fim totodată absolut siguri că avem deja forţa necesară să triumfăm asupra ei.

33. O cunoaştere oricât de valoroasă, care este dobândită, nu devine vie şi fructuoasă decât atunci când este asimilată de noi înşine prin intermediul experienţei personale directe şi nemijlocite.

34. Adevărul nu ne apare decât atunci când suntem cu adevărat pregătiţi să-l receptăm aşa cum se cuvine.

35. Adevărata superioritate a unei fiinţe umane rezidă şi în disponibilitatea ei de a iubi, de a ajuta, de a fi altruistă, de a fi umilă şi de a fi de folos.

36. Gândurile bune ce predomină conduc la starea de pace cu noi înşine. Cuvintele bune pe care le rostim conduc la starea de pace cu ceilalţi. Acţiunile bune pe care le realizăm conduc la starea de pace cu propriul nostru viitor.

37. Tot ceea ce dăruim fie celorlalţi, fie lumii ni se va întoarce ca răsplată la momentul potrivit, chiar dacă ignorăm deocamdată locul şi ora când tot ceea ce am făcut bun ni se va întoarce.

38. Înainte de toate suntem făcuţi pentru a iubi (de ce nu chiar spre a iubi intens, profund şi fără măsură!!!). Multe bunătăţi ale vieţii sunt oferite fiinţelor umane ce iubesc intens, profund şi fără măsură. Bucuraţi-vă din plin şi mai mereu iubind, căci în felul acesta nu o să vă mai fie teamă. Iubirea intensă şi profundă înnobilează şi chiar transformă într-un mod durabil cele mai umile vieţi.

39. Una dintre cele mai mari fericiri ce ţi se oferă în această viaţă este să iubeşti profund, constant şi fără măsură, lăsându-te la rândul tău iubit de fiinţele umane de sex opus care te încântă şi pe care le iubeşti intens, profund şi fără măsură. Iubirea intensă şi copleşitoare te umple imediat după aceea de o aleasă fericire. O astfel de iubire înfrumuseţează totul în jurul tău, înmiresmându-ţi respiraţia.

40. Iubirea te face să descoperi cu uimire ceea ce înainte ţi se părea că este imposibil şi te ajută să intuieşti ceea ce este în realitate Absolutul.

41. Tuturora, fără nicio excepţie, iubirea intensă ne expansionează fiinţa, iar „vinul” ei paradisiac pe toţi ne îmbată.

42. Energia iubirii vine întotdeauna de la DUMNEZEU şi ea aduce în universul nostru LUMINA CEA TAINICĂ ŞI PURĂ ce oferă o uimitoare strălucire chiar şi celui mai şters chip.

43. Fiinţa umană ce iubeşte extraordinar de mult o altă fiinţă de sex opus creează în felul acesta premise tainice care vor face apoi să fie şi ea mult iubită.

Material preluat din Programul spiritual al Simpozionului Internaţional de Yoga, Herculane 2010

Citiţi partea a treia a articolului

 

Citiţi şi:

Darurile nebănuite ale simplităţii  
Câteva secrete ale fericirii  

 
 

yogaesoteric

21 iunie 2010

 
 

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More