Africa: Piloți americani, atacați cu sisteme militare laser de chinezi

 

Doi piloți americani au fost răniți după ce militarii chinezi i-au orbit cu sisteme laser, când aterizau la baza militară din Djibouti, a anunțat Pentagonul. Piloții unui avion cargo C-130 au suferit leziuni minore ale ochilor, după ce au fost orbiți cu un sistem laser militar manevrat cel mai probabil de chinezi.

Mai multe incidente similare au avut loc în regiunea care găzduiește o bază militară americană și una chineză. Pentagonul a înaintat Beijingului o plângere oficială.

Baza militară americană situată lângă aeroportul internațional din Djibouti este singura facilitate a SUA din Africa și este folosită pentru operațiunile antiteroriste din Africa de Est și Yemen. În jur de 4.000 de militari americani se află acolo.

China, aflată în plină expansiune militară, și-a inaugurat anul trecut propria bază, la mică distanță de cea a SUA. Folosirea sistemelor laser pentru orbirea piloților este o tactică folosită încă din timpul Războiului Rece de către URSS.


Citiți și:

Armata americană a dezvoltat o armă teribilă care va putea face aerul să-ți vorbească, fără să știi de unde vin sunetele… 
Arme controversate folosite de armata Majestății Sale. Dronele britanice au aruncat bombe termobarice peste Siria 

 

yogaesoteric
8 decembrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More