Agenda FEM pentru impunerea identității digitale sub pretextul „siguranței” – avansarea tehnologiilor de identificare digitală biometrică folosite pentru controlul oamenilor în timpul pandemiei covid

Agenda globalistă prin care se urmărește ca fiecare cetățean să aibă o identitate digitală a găsit o nouă criză pe care s-o exploateze, și anume, deepfake-urile realizate cu ajutorul IA. Iar soluția propusă de elitele Forumului Economic Mondial (FEM) se bazează pe aceeași tehnologie care s-a aplicat în carantinele din pandemie, aplicații pentru selfie-uri, potrivit unei analize realizate de The Sociable.

Agenda pentru impunerea identității digitale se bazează pe mai multe pretexte, cum ar fi:

– Schimbările climatice: pentru a urmări amprentele individuale de carbon și pentru a dovedi statutul de refugiat climatic;
– Covid: pentru a impune pașapoartele de vaccinare, ceea ce va conduce la conformarea în masă, oferind în același timp cadrul digital pentru a implementa politici similare în viitor;
– CBDC: soluții de verificare a identității pentru a elimina anonimatul și a înregistra fiecare tranzacție;
– Securitatea cibernetică: sub pretextul împiedicării atacurilor cibernetice, lansarea unor sisteme naționale de identificare digitală și crearea unui pașaport pentru intrarea în metavers;
– Comoditatea: pentru a crea un cadru atotcuprinzător, interoperabil, convenabil pentru toate situațiile de viață.

Acum agenda identității digitale se orientează spre combaterea conținutului fals generat de IA, soluția propusă fiind identitatea digitală biometrică și tehnologia de recunoaștere facială pentru detectarea persoanelor în timp real.

Conform unei postări de pe blogul Forumului Economic Mondial din 4 ianuarie 2024:

Pe măsură ce tehnologia IA continuă să avanseze, organizațiile este necesar să facă mai multe eforturi pentru a se asigura că datele și identitățile clienților și angajaților lor sunt în siguranță și că angajează de la distanță persoane reale, identificate prin ID-urile lor.

Organizațiile de astăzi pot combate focul cu foc, folosind împotriva deepfake-urilor și al tehnologiilor IA, tehnologia biometrică, care avansează rapid.”

Potrivit autorului, fondatorul și CEO-ul Incode, Ricardo Amper:

Tehnologia biometrică oferă o modalitate mai bună pentru a verifica identitatea și devine din ce în ce mai ușor de utilizat (…) Atribute precum amprentele sau fața devin parola ta și sunt unice.

Pentru companii și clienții lor, autorul adaugă:

Tehnologia biometrică oferă, de asemenea, o modalitate rapidă, uniformă și accesibilă prin care organizațiile pot să practice verificarea avansată a identității. Clienții lor nu este necesar să-și amintească șiruri complicate de numere și litere, iar verificarea poate avea loc în mod pasiv – gândiți-vă la modul cum unii oameni își pot debloca telefonul mobil cu fața, de exemplu.

Această soluție a scanării feței poate fi utilă în cazul unor răufăcători care își dirijează acțiunile ilegale de la distanță, având drept țintă anumite companii și pe clienții acestora, dar cum funcționează deblocarea telefonului cu imaginea facială atunci când avem de a face cu o confruntare directă?

În decembrie 2023, un YouTuber al cărui canal se numește „Dr. Travel” a relatat o situație îngrozitoare, în care a fost drogat cu scopolamină în Medellin, Columbia.

Folosindu-i fața în timp ce era în stare inconștientă, infractorii au putut să obțină acces la toate conturile și finanțele sale, inclusiv la cripto, iar hoții au reușit să îl jefuiască de aproximativ 15.000 de dolari.

Așa că, deși autorul de pe blogul FEM susține că „verificarea biometrică a identității este sigură” de la distanță, de aproape ea poate să conducă chiar la rezultate opuse, ca în exemplul de mai sus.

Și astfel ajungem la o altă soluție pentru identificarea biometrică propusă pe blogul FEM care este numită „detectarea unei persoane reale live”, și care ar elimina aceste riscuri.

Potrivit lui Amper:

Dacă un control de securitate necesită un selfie pentru recunoașterea facială, un criminal ar putea încerca să prezinte o fotografie sau un videoclip în loc de un selfie făcut în timp real. Detectarea live poate combate aceste tentative, ajutând la stabilirea dacă este vorba de o persoană live în acel selfie.

Prin urmare, în acest caz, această metodă de detecție poate distinge dacă o persoană este conștientă sau nu.

În orice caz, detectarea „vieții” a fost o caracteristică-cheie într-o demonstrație recentă care a implicat identitatea digitală și călătoriile aeriene. Anul trecut, Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), în parteneriat cu furnizorul elvețian de soluții de identitate digitală SICPA, a demonstrat „prima experiență de călătorie cu identitate digitală complet integrată” care a încorporat detectarea liveness în acest proces. Demonstrația a avut loc la Simpozionul Mondial al Pasagerilor IATA din Chicago pe 25 octombrie, arătând modul în care pasagerii ar putea crea un pașaport digital legat de portofelele lor digitale, prin scanarea pașaportului cu un dispozitiv mobil și verificarea identității printr-o „verificare biometrică a vieții”. Potrivit anunțului, „acreditarea digitală inviolabilă este stocată în portofelul digital al călătorilor și poate fi furnizată verificatorilor terți pentru a avea acces la diferite tipuri de servicii”.

Identitatea digitală biometrică a fost folosită de guverne și corporații pentru controlul populației și pentru impunerea conformării în timpul carantinelor covid.

De exemplu, în 2021, Australia de Sud a lansat aplicația „Home Quarantine SA” care „apela aleatoriu utilizatorii pentru a le verifica locația și le cerea să trimită un selfie autorităților în 15 minute pentru a dovedi că sunt la locuința la care s-au înregistrat pentru carantină”, potrivit The Guardian. 

La fel s-a petrecut și în Polonia. În martie 2020, guvernul polonez a lansat aplicația „Carantina acasă”, „pentru persoanele care intră în carantină obligatorie de 14 zile după ce se întorc din străinătate”, potrivit France24.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al guvernului polonez a declarat pentru AFP:

Persoanele aflate în carantină au de ales: fie să primească vizite neașteptate de la poliție, fie să descarce această aplicație.”

De asemenea, în 2020, LiveMint a raportat că guvernul statului Karnataka din India a dispus ca „(toate) persoanele aflate în carantină la domiciliu să transmită guvernului selfie-uri de acasă din oră în oră ” și că „cei care nu reușesc să trimită selfie-urile la fiecare oră (cu excepția orelor de somn de la 22:00 la 7:00) vor fi trimiși la centrele de carantină în masă”.

Mai întâi au introdus urmărirea contactelor și aplicațiile de înregistrare a selfie-urilor, iar apoi pașapoartele pentru vaccinare.

Acum, identitatea digitală biometrică este prezentată ca o modalitate de a combate deepfake-urile generate de IA și s-a demonstrat deja că aceeași tehnologie este utilă în controlul mișcărilor oamenilor în timpul carantinelor impuse de guverne.

Urmează monedele digitale programabile ale Băncii Centrale (CBDC), care nu pot funcționa fără identitate digitală, în care toate tranzacțiile sunt înregistrate într-un singur registru și pot fi impuse restricții cu privire la ceea ce puteți cumpăra, de unde puteți cumpăra și când.

Totul face parte din agenda autoritară cunoscută sub numele de Marea Resetare, care conduce societatea către un sistem de credit social bazat pe stimularea, constrângerea sau manipularea oamenilor pentru a renunța la anonimat, autonomie și libertate sub pretextul combaterii oricăror crize – reale sau inventate.

Citiți și:
Primul restaurant complet autonom alimentat de Inteligența Artificială a fost lansat oficial în California ‒ comenzile și plata, prin tehnologia bazată pe date biometrice și recunoaștere facială
Cea mai importantă companie aeriană din Canada lansează o tehnologie de identificare digitală și recunoaștere facială
Sute de magazine din Statele Unite au introdus pe ascuns tehnologia de recunoaștere facială pentru a spiona cumpărătorii

 

yogaesoteric
14 februarie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More