Agenda secretă a Grupului Bilderberg

Întruniţi la Copenhaga

 
 

Personalităţi marcante din lumea politică sau din mediul de afaceri, reuniţi în grupul Bilderberg, s-au întrunit la sfârşitul lunii mai 2014 la Hotelul Marriot din Copenhaga. Jurnaliştii care au încercat să se apropie de membrii Bilderberg au fost arestaţi şi li s-a cerut să şteargă imaginile filmate.

Grupul Bilderberg este acuzat că ar conduce lumea din umbră şi că se reunesc anual pentru a plănui scenarii geopolitice sau economice cu un singur sens: centralizarea puterii mondiale.

Contextul în care s-a petrecut întâlnirea a fost mai complicat ca niciodată, potrivit Infowars.com. Intransigenţa Rusiei la criza din Ucraina şi mişcarea eurofilă care traversează Uniunea Europeană ameninţă în mod serios viziunea unipolară asupra lumii pe care grupul încearcă să o transpună în realitate de peste 60 de ani.

Surse din interiorul Conferinţei de la Copenhaga au confirmat pentru jurnalişti că discuţiile s-au concentrat pe strategia de stopare a forţelor centrifuge care pun în pericol agenda Bilderberg de centralizare a puterii într-o singură federaţie mondială.

În ciuda secretomaniei care înconjoară conferinţele Bilderberg, este de notorietate faptul că grupul susţine o agendă globalistă şi consideră că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită.

Ce cuprinde agenda discuţiilor de la Copenhaga

Pe agenda discuţiilor Bilderberg 2014, un loc central l-a ocupat acordul comercial dintre UE şi SUA – Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Potrivit Infowars, acesta reprezintă pentru Bilderberg un element esenţial în încercarea de a salva lumea unipolară.

Primul pas constă în crearea unei zone comerciale libere care să unească SUA şi Europa, pentru ca ulterior să se pună şi problema unei federaţii politice transatlantice.

Discuţiile pe această temă au fost conduse de reprezentantul comercial al administraţiei Obama, Michael Froman, finanţist venit de pe Wall Street. Froman lucrează simultan la construirea unui alt acord comercial de amploare, Parteneriatul Trans-Pacific, prin carese încearcă implicarea unor state din Asia.

Se spune că Bilderberg a schiţat crearea monedei unice europene încă din 1955. Acum, însă, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European au dat alarma printre globaliştii Bilderberg, aceştia fiind panicaţi la gândul că planurile le sunt date peste cap.

Pe lângă subiecte ca dezastrul electoral european şi consolidarea acordului TTIP, elitele reunite la Copenhaga au abordat o serie de alte aspecte-cheie, cum ar fi, de exemplu, introducerea „taxei pe carbon“, care să fie plătite direct Naţiunilor Unite, dar care va conţine totuşi „derogări“ speciale pentru marii poluatori din economie.

Criza geopolitică majoră a momentului – situaţia din Ucraina şi relaţiile dintre Rusia şi NATO – au fost, de asemenea, pe prima pagină a Agendei 2014 a Conferinţei Bilderberg.

Totodată, la reuniune s-au discutat şi temerile legate de intenţia lui Putin de a construi un sistem alternativ, multipolar, creat în jurul ţărilor membre BRICS (economiile emergente Brazilia, Rusia, China, India, Africa de Sud), sistem care ar putea devasta dolarul ca monedă de rezervă naţională şi ar dilua puternic axa de putere SUA – UE- NATO.

Pe agenda de discuţii a evenimentului de la Copenhaga s-au mai regăsit teme precum „Viitorul democraţiei şi capcana clasei de mijloc“, precum şi „Noua arhitectură din Orientul Mijlociu“, dar şi un subiect care a stârnit comentarii ironice în presa internaţională: „Există intimitate?“

Ce personalităţi se regăsesc pe lista participanţilor?

La întrunirea Bilderberg 2014 au participat, între alţii, fostul şef al NSA, generalul Keith Alexander, directorul FMI, Christine Lagarde, Henry Kissinger, Sir John Sawers, şeful MI6, dar şi preşedinţii companiilor Shell, BP, Airbus, HSBC, Saab, AXA, Google şi Linkedin.

Alte personalităţi prezente la Copenhaga: cancelarul britanic George Osborne şi omologul său din partea Partidului Laburist Ed Balls, secretarul pentru Dezvoltare Internaţională Justine Greening, oficiali din cadrul Băncii Centrale Europene sau preşedinţii Goldman Sachs şi Lazards.

Sursa: dcnews.ro

Citiţi şi:
Google-Berg: Elita globală se schimbă pentru o revoluție tehnocratică
Este util să știm: Bilderberg 2013 – lista completă
Ce ne mai pregătesc elitele? Inteligența artificială s-a aflat în capul listei de subiecte la întâlnirea Bilderberg 2015


yogaesoteric
31 iulie 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More