Agentul american Chris Worman, creatorul mişcării #rezist din România. Şcoala de revoluţii Resistence (#resist) se află la Harvard, lucrând cu CIA

 

Institut de „Resistance”-NVR (Non-Violent Resistance) la Harvard, pentru activişti (Şcoala de revoluţii a profesorului Gene Sharp)

Toate acestea fac parte din ceea ce se numeşte generic „Ngo-CIA front”: alianţa şi acţiunile comune ale spionajului american cu ONG-uri (Ngo, în limba engleză) special fabricate sau susţinute. ONG-urile şi „societatea civilă“ din alte ţări decât SUA sunt în mod notoriu folosite pentru acţiunile acoperite ale CIA, prin intermediul unui institut ataşat de Harvard, The Albert Einstein Institution (puteţi citi pe larg despre aceasta în articolul lui Thierry Meyssan, The Albert Einstein Institution: non-violence according to the CIA). 

Nu ar trebui să avem vreo îndoială cu privire la faptul că hiperactivistul Chris Worman, venit în România la solicitarea ambasadorului SUA Mark Gitenstein ca instructor de activişti ONG, era, de fapt, un agent. El avea şi o pagină personală pe site-ul ambasadei americane (pagină între timp ştearsă), iar în 2011 a fost instruit la Harvard la Şcoala de Guvernare („School of Government“, cunoscută şi ca Harvard Kennedy School sau HKS), şcoală de administraţie publică unde au funcţionat şi funcţionează încă, de fapt, o parte dintre ideologii şi artizanii „revoluţiilor“ globale cu implicarea CIA (a se vedea în primul rând Patrick Henningsen, Middle East: The CIA Operating behind a Web of „Pro-Democracy” NGOs).

Chris Worman este creatorul mişcării #rezist din România, demarată de facto prin acţiuni stradale încă din anul 2013, prin programul ambasadei SUA numit „ReStart România“.

Creierul strategiei este profesorul Gene Sharp, autorul „bibliei” revoluţiilor colorate din anii 1990-2000, adică a manualului intitulat cameleonic De la dictatură la democraţie (From Dictatorship to Democracy) (apărut prima dată în 1994), folosit de revoluţiile lui Soros în Serbia, în Ucraina, Kârgâzstan, şi până la revoluţiile „Primăverii arabe“ (2011-2012) sau mişcarea „Occupy“ (2011).

„Freedom House este un alt partener al Open Society a lui Soros şi împreună au susţinut mişcarea sârbească Canvas (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies), ONG organizat de Ivan Marovic. După ce a jucat un rol esenţial în dărâmarea de la putere a preşedintelui sârb Slobodan Miloşevici, presa occidentală îl caracteriza pe Marovic ca pe un geniu, dar mai târziu a ieşit la iveală faptul că fusese ajutat de CIA şi că programul său provenea din manualul de «schimbare de regim» scris de profesorul de la Harvard, Gene Sharp, al cărui think-tank primeşte fonduri şi de la National Endowment for Democracy [NED] şi de la Open Society Foundations [Soros], iar manualul său este servit ca şablon pentru liderii opoziţiei din diverse ţări din întreaga lume, care sprijină Occidentul pentru a da lovituri de stat soft.“ – Patrick Henningsen, Occupy movement. Here’s the risk: Occupy ends up doing the bidding of the global elite, în The Guardian din 15 noiembrie 2011.

Gene Sharp, profesorul revoluţiilor aparent non-violente, a fost nu o dată acuzat de strânse legături cu diverse instituţii ale SUA, nu numai cu NED, ci şi cu CIA-ul, Pentagonul sau RAND Corporation (o organizaţie apropiată şi finanţată de armata americană), ca şi cu marile fundaţii americane corporatiste, inclusiv cea a lui George Soros.

Profesoara Helen Fein, asociată la International Security Program de la aceeaşi Harvard Kennedy School, a fost invitată din 1988 de acelaşi Gene Sharp la Harvard, unde a dezvoltat cercetări privind „Pacea şi Securitatea Internaţionale“ şi „legăturile dintre război, genocid şi necesitatea rezistenţei“, fiind afiliată direct din 1997 centrului de afaceri internaţionale al Şcolii de Guvernare (Kennedy) de la Harvard, unde a fost instruit omul lui Gitenstein de la Bucureşti, Chris Worman.

Revista Şcolii de Guvernare de la Harvard, Kennedy School Review (A Harvard Kennedy School Student Publication), se mândreşte, de fapt, cu ştiinţa revoluţiilor elaborată de Gene Sharp, teoreticianul şef al protestelor non-violente şi al rezistenţei, cunoscut şi ca „Machiavelli al nonviolenţei“ (de exemplu, în articolul School for Revolutionaries din 2012).

Şcoala de Guvernare Kennedy de la Harvard este o instituţie care dă absolvenţi pentru guvernanţii SUA şi ai lumii, de fapt, mai ales în zona militară. Este de ajuns să parcurgem lungile liste de absolvenţi („notable alumni“) ai acesteia (chiar şi lista de pe Wikipedia), ca să descoperim nume importante de şefi de guverne şi de state, inclusiv secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, militari, jurnalişti şi oameni de afaceri, dar şi în zona ONG / think-tank-uri, precum Robert Kagan, teoreticianul „liberal intervenţionist“ de la Project for the New American Century (PNAC), Brookings Institution şi Council on Foreign Relations (vârful noii ordini mondiale în SUA), care împreună cu soţia sa, Victoria Nuland (fostă sub-secretar al SUA), a fost implicat în declanşarea revoluţiei Maidan din Ucraina, din 2014.

Totodată, la Harvard Kennedy School regăsim programul pentru „societatea civilă“ ca făcând parte din Corporate Responsibility Initiative, motiv pentru care mulţi reprezentanţi ai corporaţiilor multinaţionale sau ai instituţiilor globale au fost de fapt instruiţi aici.

Şi tot de Harvard University este ataşat (offshoot) şi institutul creat în 1983 de Gene Sharp, teoreticianul şi instructorul revoluţiilor „soft“, Albert Einstein Institution, instituţie în fruntea căreia s-au postat însă… militari, precum colonelul Robert Helvey de la Defence Intelligence Agency (spionajul Pentagonului) sau Edward Atkeson (general maior în US Army). Colonelul Helvey avea o experienţă de 30 de ani în operaţiuni speciale în Asia de sud-est. El avea să declare în 2001 producătorului de filme documentare Steve York că s-a implicat pentru prima oară în „nonviolenţa strategică“ atunci când a văzut eşecul abordărilor militare de dărâmare a dictatorilor – mai ales în Myanmar, unde se afla ca ataşat militar – şi văzând potenţialul abordării alternative a lui Sharp.

Colonelul Helvey servise în Vietnam, apoi la Yangon, în Myanmar, între 1983 şi 1985, când a organizat clandestin studenţii myanmarezi împotriva regimului, demonstraţiile acestora izbucnind, însă, abia în 1988-1990, iar ulterior s-au transformat în insurgenţă. De asemenea, el a antrenat la Hong Kong liderii studenţilor din Beijing, care au provocat în iunie 1989 incidentul din Piaţa Tiananmen din capitala Chinei, iar specialiştii (precum fostul şef la spionajului Indiei, B. Raman) susţin că el a fost şi consilier al mişcării religioase chinezeşti Falun Gong în materie de tehnici de nesupunere civilă.

Colonelul Helvey s-a retras oficial din armată din anul 1991, dar a lucrat cu Institutul Albert Einstein şi cu cel al lui Soros cu mult timp înainte, iar apoi a continuat să servească ca „ofiţer de caz“ instructor pentru grupurile de tineri rebeli ce au activat în Balcani şi Europa de Est, cel puţin din 1999.

Reflecţia patronajului serviciilor secrete americane asupra Institutului Albert Einstein de la Harvard este evidenţiată şi de faptul că una dintre primele cărţi editate de acesta, în 1985, a fondatorului dr. Sharp, Making Europe Unconquerable: The Potential of Civilian-Based Deterrence and Defense, a fost prefaţată de diplomatul SUA George Kennan, faimosul arhitect „Mr. X“ al Războiului Rece cu Uniunea Sovietică, care a fost şi fondatorul de facto al diviziei de operaţiuni a CIA, împreună cu Allen Dulles.


Citiţi şi:

DIICOT anchetează finanţarea #Rezist. 15 milioane de dolari suspecți și eternul George Soros… 
Dezvăluiri șocante – Protestele #rezist ar putea fi un experiment al unei companii americane de sociologie și software 

 

yogaesoteric
3 octombrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More