«Agentul Oranj»

 

SUA au folosit un amestec toxic de două erbicide, numit „Agentul Oranj”, pentru a defrișa zone întinse din Vietnam. Problema este că Agentul Oranj nu era numai un erbicid ci și o armă letală, conținând cantități mari de dioxină. Iar efectele sale asupra oamenilor au zguduit lumea la acea vreme şi nici acum nu se pot fi uitate.

Din păcate pentru omenire, Agentul Oranj a fost descoperit în 1943 de către botanistul american Arthur Galston. În cadrul operațiunilor militare „Ranch Hand”și „Trail Dust” , între anii 1962 și 1971, armata SUA a folosit peste 20 de milioane de galoane din mortalul coctail de erbicide (cca 80 milioane litri) pentru a „stropi” sudul Vietnamului.

„Rezultatul folosirii «Agentului Oranj» în timpul războiului din Vietnam este înfiorător: peste 400.000 de persoane au fost ucise sau mutilate și cel puțin 500.000 de copii s-au născut cu forme mai ușoare sau mai severe de deficiențe sau malformații. În plus, peste 2 milioane de hectare de pădure si alte milioane de hectare de teren agricol au fost distruse. Se spune că «Agentul Oranj» a ucis de 10 ori mai mulți oameni decât toate celelalte arme chimice la un loc”, titrează all-that-is-interesting.

Iată câteva imagini pe care SUA le-ar dori dispărute:


Citiţi şi:

Minciuni care au ucis milioane de nevinovaţi

Războiul chimic ascuns: experimentele criminale secrete ale aliaţilor pe proprii soldaţi

SUA plănuia să infecteze rezervoarele de apă din Alep cu holeră, care urma apoi să fie zice-se răspândită de «refugiați», dar planul a fost dejucat!
 

yogaesoteric
28 ianuarie 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More