„Aleg riscul de a mă infecta cu covid”: Personalul sanitar din California refuză vaccinarea

Lucrătorii din sistemul de sănătate din California au refuzat într-o proporție șocantă să li se administreze noile vaccinuri anti-COVID.

Iată ce a scris Los Angeles Times:
La St. Elizabeth Community Hospital din districtul Tehama, mai puțin de jumătate din personalul spitalului, eligibil pentru vaccinare, și-a manifestat dorința de a fi injectat, atunci când li s-a făcut oferta.
La Providence Holy Cross Medical Center din Mission Hill, unul din cinci medici și asistenți din prima linie au refuzat vaccinarea.”

Între 20 și 40% din personalul sanitar din prima linie din districtul Los Angeles, căruia i s-a oferit posibilitatea de vaccinare, a refuzat de asemenea, potrivit oficialilor districtuali din sănătate publică.
Atât de mulți membri ai personalului sanitar din prima linie din districtul Riverside au refuzat vaccinarea – circa 50% – încât conducerea spitalului și oficialii publici s-au întâlnit pentru a stabili o strategie de distribuire a dozelor de vaccin nefolosite,” a declarat directorul de sănătate publică Kim Sarutawari.

După cum notează Los Angeles Times, dubiile personalului din sănătate la adresa vaccinurilor i-au surprins pe cercetători, „care presupuneau că personalul spitalelor este printre cei la curent cu datele științifice despre vaccinuri”.

Am de ales între două riscuri – riscul de a mă infecta cu covid și riscul unui vaccin necunoscut”, declară April Lu, o asistentă de 31 de ani de la Centrul Medical Providence Holy Cross din Los Angeles, care a adăugat că a refuzat să se vaccineze pentru că nu este convinsă de siguranța sa pentru femeile gravide. April Lu este însărcinată în șase luni.

Cred că aleg riscul covid. Pe acesta îl pot controla și preveni puțin purtând mască, deși nu este 100% sigur”, a mai spus asistenta. Lu nu este singura, mai multe colege ale sale au refuzat să se vaccineze.
Am senzația că oamenii gândesc: «Pot să scap și fără vaccin, până trec toate astea»”, a mai spus Lu.

Și Los Angeles Times continuă:
Proporția lucrătorilor din sănătate care refuză vaccinul nu este clară, însă în toată țara apar rapoarte care vorbesc despre rate de participare (la vaccinare) inferioare prognozelor, ceea ce îi îngrijorează pe epidemiologii care spun că implicațiile pentru sănătatea publică pot fi dezastruoase.

Viteza Luminii

Ziarul adaugă:
O anchetă recentă realizată de Kaiser Family Foundation a dezvăluit că 29% din personalul sanitar este «reticent la vaccinare», o cifră ușor superioară celei înregistrate în totalul populației.

«Până și numele, Operațiunea Warp Speed (Viteza Luminii), suscită o anumită neliniște în rândul oamenilor în legătură cu precipitarea de a o realiza», spune dr. Medell Briggs-Malonson, specializat în medicina de urgență de la Facultatea de Medicină a UCLA, care s-a vaccinat. Totuși, ea și-a îndemnat colegii să îi urmeze exemplul.

Un alt lucrător sanitar, asistentul Nicholas Ruiz de la Centrul Medical Natividad din Salinas, California, afirmă că, deși interacționează cu asistenții care se ocupă de cazurile de covid, nu se va vaccina.
Cred că percepția publicului cu privire la personalul sanitar este incorectă. Ar putea crede că noi suntem cu toții informați despre toate astea”, spune Ruiz, care adaugă: „Însă știu că sunt mulți oameni (din personalul sanitar) care au aceeași mentalitate ca populația, fiindu-le teamă să se vaccineze.”

Pentru a urmări să își convingă personalul, mai multe spitale le arată membrilor acestuia filme educaționale în care sunt prezentați medici și asistenți fericiți să se vaccineze.

Citește și:
Medicul este necesar să fie alături de om (I)
Dr. Vasile Astărăstoae: «Nu mă voi vaccina împotriva coronavirusului»

yogaesoteric
18 mai 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More