Alergatul – o sursă de bucurie! Cum au măsurat fericirea asociată efortului fizic

Dacă alergi, ești în mod clar mai fericit. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de Kings College din Londra, la comanda Asics. Conform măsurătorilor, discutăm de o reducere de aproximativ 58% a nivelului de stres.

În cadrul studiului, doctorul Brendan Stubbs a explorat dintr-o manieră științifică relația dintre sănătatea psiho-mentală și cea fizică. Pentru a măsura fericirea, Stubbs a folosit un sistem EEG portabil de la Emotiv.

Acesta a fost purtat de trei atleți de elită și de șase persoane pasionate de alergat. Aceștia din urmă aveau obiceiul de a alerga cel puțin 150 de minute în fiecare săptămână.

Fiecare dintre participanții la studiu a purtat echipamentul Emotiv în repaus, pentru a fi definită o linie de referință, un punct de plecare pentru studiu. A doua măsurătoare a fost făcută după ce ei au alergat pentru 20 de minute.

Concluziile au fost îmbucurătoare. S-au înregistrat o creștere cu 18% a abilității de relaxare, o scădere cu 28% a tendinței de a lua decizii pripite şi o îmbunătățire cu 29% la a face față situațiilor stresante.

Este important de reținut că aceste măsurători au fost realizate de EEG, nu au fost raportate subiectiv, prin sondaj, de către participanții la studiu.

 

Citiţi şi:
Mergi mai repede pentru… a trăi mai mult! Ce legătură există între viteza mersului și durata vieții?
Sfaturi practice, simple şi eficiente, pentru a ne menţine într-o formă fizică şi psihică excelentă, dar şi pentru a evita stresul cotidian (I)
Alimente şi plante medicinale care favorizează savurarea stării de fericire (1)

 

yogaesoteric
30 martie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More