Alianța Familiilor din România: Argentina insultă România

Peter Costea: Românii nu reacționează, s-au obișnuit cu ofensa, iar autoritățile trec cu vederea amestecul ambasadorilor străini în treburile interne ale țării. Ce s-a petrecut

Înaintea marșului „diversității”, care a avut loc la București pe 20 mai, un grup de 31 de ambasadori acreditați la București au emis și semnat o Declarație Comună în sprijinul marșului și care de asemenea denunța homofobia, transfobia și „intoleranța” împotriva minorităților sexuale.

Printre semnatari s-a aflat și ambasadorul Republicii Argentina la București, Excelența Sa Felipe Alvarez de Toledo, după cum a anunțat într-un comunicat Alianța Familiilor din România. Această organizație precizează că nu are la cunoștință ca România sau ambasadorii săi să fi semnat declarații similare în sprijinul marșurilor homosexuale din alte țări.

„Dacă este așa, îndrăznim să spunem liderilor României care sunt răspunzători pentru astfel de decizii că ceea ce fac este nu doar imprudent, dar și încalcă suveranitatea națională a țărilor respective”, se anunță în comunicat.

Faptul că pe acea listă se găsește semnătura ambasadorului din Argentina este surprinzător, aceasta fiind o țară care traversează o perioadă dificilă, cu mari probleme în ceea ce privește corupția politică, mult mai serioase decât în România, și probleme grave de încălcare a drepturilor omului.

„Fostul președinte al Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a fost acuzată de spălare de bani și fraudă de până la 3,5 miliarde de dolari. Ziarele din Statele Unite, în special New York Times, au scris despre corupția politică din Argentina care pare a fi mai mult un stat mafiot ori bananier decât un stat de drept care ar putea fi un exemplu de integritate politică și morală pentru alte țări”, se mai arată în comunicat.

„Argentina nu e inocentă nici când e vorba de drepturile omului și toleranță. În Secolul XIX Argentina și-a masacrat aproape până la extincție populația indigenă. Apoi, vreme de două decenii, în anii ʼ70 și ʼ80, ea a fost un câmp de bătălie, într-o stare de război civil pe parcursul căruia armata Argentinei a ucis zeci de mii de oameni, și alte mii au dispărut fără ca cineva să le fi dat de urmă până astăzi. Torturarea deținuților era la ordinea zilei. În special torturarea preoților catolici, acuzați de marxism, a fost intensă, mulți dintre ei fiind uciși ori dați dispăruți. Centrele de tortură și detenție din Tucuman și Trelew erau notorii pe acele vremuri. Îndrăznim, deci, să spunem că Argentina nu e un model de respectare a drepturilor omului așa cum tinde să indice semnătura dlui Ambasador”, se mai arată în comunicat.

„Luna trecută [luna mai, n.n.], ambasadorul Republicii Argentinei la București, Onorabilul Felipe Alvarez de Toledo, a insultat România și pe români. Din nefericire, noi, românii, ne-am obișnuit cu ofensele aduse nouă de ambasadorii străini care, de o vreme destul de mare, periodic insultă România și pe români în preajma marșurilor «diversității» care au loc la București în fiecare an. A devenit un ritual anual pentru zeci de ambasadori străini să emită și să semneze declarații comune în sprijinul «minorităților sexuale» din România. Ritualul acesta ofensează. Regretabil, românii nu reacționează, s-au obișnuit cu ofensa, iar autoritățile trec cu vederea amestecul ambasadorilor străini în treburile interne ale țării.

Acest ritual al insultei a avut loc și luna trecută când 31 de ambasadori străini au semnat o Declarație similară. Personal, am fost deranjat de acest gest, nu doar anul acesta, dar și în anii precedenți. În consecință, pe 23 mai am adresat o notă Ambasadorului Argentinei la București și Ministerului Afacerilor Externe al Argentinei solicitând dlui Ambasador să-și retragă semnătura până pe 12 iunie. Am motivat solicitarea din perspectiva bunului-simț, al dreptului internațional și al suveranității naționale. Am atenționat pe dl Ambasador și Ministerul de Externe al Argentinei că în cazul în care nu se dă curs solicitării, voi publica corespondența mea pe Facebook. Nici dl Ambasador nici Ministerul Afacerilor Externe al Argentinei nu au răspuns.”, a scris Peter Costea pe contul său de Facebook.

Citiţi şi:
Copii folosiți pentru propaganda homosexualității la marșul din București
Bizara impunere în forţă a homosexualilor
Viaţa sexuală la români: o problemă socială?

yogaesoteric
23 octombrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More