Alianța Părinților din România cere retragerea manualului „Egalitatea de gen. Predarea și integrarea în învățământul preuniversitar”

Formular de notificare către Inspectoratul Școlar Județean. Document

În atenția:

Doamnei Ligia Deca – Ministru al Educației
Domnului Sorin Ion – Secretar de stat – Învățământ preuniversitar
Inspectorate Școlare Județene

Stimată Doamnă Ministru
Stimate Domnule Secretar de stat
Stimate Domnule / Stimată Doamnă Inspector General

Alianța Părinților din România a adresat Ministerului Educației și tuturor Inspectoratelor Școlare Județene o scrisoare prin care cere retragerea manualului Egalitatea de gen. Predarea și integrarea în învățământul preuniversitar, elaborat în cadrul proiectului EGALIS de către Coaliția pentru Egalitate de Gen și recomandat școlilor prin circulare ale ISJ-urilor și ale Caselor Corpului Didactic.

Această solicitare este motivată de faptul că manualul promovează idei care deformează imaginea copiilor despre normalitate și generează confuzii care le pun în pericol dezvoltarea normală din punct de vedere emoțional, afectiv, mental, social, moral și spiritual. Manualul neagă genul ca sinonim cu sexul biologic, neagă distincția naturală dintre tată și mamă, bărbat și femeie, băiat și fată, deci, promovează fără echivoc agenda LGBTQ+.

În numai 24 de ore, demersului Alianței Părinților li s-au adăugat părinți din toată țara precum și alte 36 de ONG-uri.

Părinții și toate formațiunile civice implicate în acest demers cer Ministerului Educației și Inspectoratelor Școlare Județene să comunice dacă, la momentul în care au recomandat profesorilor din toată țara utilizarea acestui manual, au avut cunoștință de următoarele elemente din conținutul său:

1- Afirmațiile de la pag. 55, conform cărora:

Non-binaritatea cuprinde acele identități care se situează în afara celor tipic masculine sau feminine. De exemplu, o persoană non-binară poate simți că nu este nici femeie, nici bărbat sau că este ambele într-o mai mică sau mare măsură (!).

2Alte afirmații de la pag. 55, care menționează în termeni clari faptul că „egalitatea de gen” (concept fundamental al ideologiei de gen), nu se referă, așa cum s-ar putea crede, la egalitatea dintre femei și bărbați, ci se referă la multitudinea de „genuri”, care ar căpăta astfel recunoaștere socială:

Este important de notat că – într-o accepțiune mai largă a conceptului – egalitatea de gen include și persoanele cu o identitate de gen minoritară, persoanele transgender și persoanele non-binare, dar și alte persoane din rândul comunității LGBTQ.

3- Afirmațiile de la pag. 58, din care rezultă că „genul” nu ar fi un dat biologic, ci este o alegere:

Gen. Totalitatea caracteristicilor sociale și culturale care împart oamenii, de obicei, în două categorii: bărbați și femei.

Există, de asemenea, persoane non-binare, care se consideră pe spectrul masculin-feminin, fără a se încadra într-un singur gen. […]. Dacă sexul este înnăscut, genul este atribuit social și cultural (!), acesta se construiește în timp (!) în funcție de normele și cutumele societății (!), astfel că putem vorbi de fluiditatea genului (!) în timp și spațiu.

4- Prezența acronimului LGBT de 30 de ori în cuprinsul manualului.

5- Afirmațiile de la paginile 123 și 124, conform cărora:

O femeie trans este o persoană care la naștere a fost identificată ca fiind de sex masculin și care se identifică drept femeie (gen). Include persoane care au început sau nu procesul de tranziție medicală (terapie hormonală, operație de schimbare de sex, etc).

B = bisexual (atracția estetică și sexuală a unei persoane atât față de femei, cât și față de bărbați, bisexualitate)

T = transgen (persoană care are o identitate de gen diferită / care își exprimă identitatea de gen în mod diferit față de sexul din naștere)

Q = queer (termen umbrelă care cuprinde minoritățile sexuale, care include persoane non-binare și/sau cu identitate fluidă și/sau orientare sexuală non-hetero)

I = intersex (persoană care prezintă caracteristici sexuale atât masculine, cât și feminine.

A = asexual și/sau A = aromantic – (o persoană care nu simte atracție sau dorință sexuală și/sau romantică față de alte persoane, indiferent de sexul acestora)

A = agender – persoană care consideră că nu are gen sau nu se identifică cu niciun gen

Ally / aliat= persoană care este aliată a comunității LGBTQIA+

„+” = Semnul plus se referă la alte orientări sau identități sexuale minoritare care nu sunt definite de categoriile de mai sus. De asemenea, simbolizează și faptul că în interiorul comunității există o diversitate de experiențe și identități.

6- Exemplele de la pag. 195-196, care confirmă exact faptul că manualul promovează homosexualitatea și modul de viață LGBTQ+, pe care le prezintă ca fiind normale:
Laura a înjurat-o pe iubita ei atunci când aceasta a ieșit în oraș cu altă fată.
Teo se prezintă ca fiind o persoană non-binară. De atunci primește amenințări cu bătaia de la vecinii de bloc.
Cristi îi interzice iubitului lui să iasă în oraș cu prietenii lui sau să meargă la petreceri fără el.

7- Afirmațiile manipulatoare și jignitoare la adresa oamenilor „care se regăsesc în paradigma tradiționalistă sau conservatoare. Aceștia ar fi „tributari ai normelor și valorilor tradiționale care definesc cum să fie și să se comporte femeile și bărbații. Dintr-o astfel de perspectivă, bărbații ar fi cazul să fie competitivi, combativi sau conflictuali (!), să-și manifeste emoțiile nefaste prin furie (!), să-și ascundă vulnerabilitățile și să transmită putere fizică. Toate acestea sunt descrise ca „atitudini tradiționaliste”. (pag. 131)

8- Afirmațiile care definesc „paradigma modernă sau progresistă”, în care se regăsesc și autoarele manualului:

[….] cei care se regăsesc în paradigma modernă sau progresistă sunt, de regulă, de părere că trăsăturile etichetate drept masculine sau feminine sunt un construct social (!) și că oamenii au, de fapt, un mix de trăsături feminine și masculine (!). Progresiștii […….] pot fi, de asemenea, susținători ai diversității și incluziunii, fiind adesea membri sau susținători ai comunității LGBTQ+” (pag. 130).

Solicităm răspunsuri punctuale referitoare la cunoașterea sau necunoașterea celor 8 aspecte semnalate mai sus. Semnatarii prezentului document solicită, de asemenea, răspunsuri punctuale la următoarele întrebări:

1- Atelierele cu cadrele didactice organizate de Coaliția pentru Egalitate de Gen au fost activități aprobate de Ministerul Educației și de ISJ-uri?

2- Părinții copiilor din clasele la care manualul a fost testat (în Suceava și în jud. Sălaj, conform afirmațiilor co-autoarei Irina Ilisei), au fost corect și complet informați despre conținutul manualului și și-au dat, în scris, consimțământul?

3- Ideologia de gen este politica asumată de Ministerul Educației și ISJ-uri, sau recomandarea manualului este rezultatul neglijenței unor funcționari plătiți din fonduri publice, care l-au recomandat fără a se informa cu privire la conținut, așa cum era firesc?

Având în vedere că unele CCD-uri (ex. Sibiu și Olt) au recomandat manualul pe paginile proprii (https://www.ccdsibiu.ro/2022/10/17/diseminare-manual-pentru-predarea-si-integrarea-la-clasa-a-egalitatii-de-gen; https://ccdolt.ro/index.php/noutati/stiri-si-evenimente/1326-manual-pentru-predarea-si-integrarea-la-clasa-a-egalitatii-de-gen) și au transmis informația către cadrele didactice, cerem să solicitați prin circulară adresată tuturor CCD-urilor retragerea acestei recomandări și să vă delimitați public de aceasta.

Solicităm ca răspunsurile punctuale la cele două seturi de întrebări să fie atât publice cât și trimise semnatarilor, pe următoarele adrese de email: contact@aliantaparintilor.ro, federațiaprovita@gmail.com, asociatia.jadl@gmail.com, office@alianta-familiilor.ro, medici.consinformat@aol.com, contact@stareadelibertate.ro

Solicităm numere de înregistrare pe adresele de email de mai sus.

Citiți și:
Sunteți de acord să vă trimiteți copilul la școală băiat sau fată, iar acasă să vă treziți că vi s-a întors fata-băiat, iar băiatul-fată sau orice altceva, conform „fluidității genului”?
Alianța Părinților, către Ministerul Educației, împotriva obligativității „educației parentale”: Nu putem accepta intervenția statului în viața privată, uzurparea drepturilor parentale și reeducarea în masă

 

yogaesoteric
24 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More