Un hacker olandez a scos la vânzare toate datele personale ale austriecilor și din alte 3 țări

Un hacker olandez a reușit să obțină datele personale ale tuturor persoanelor din Austria și le-a pus la vânzare.

Datele au fost scoase la vânzare pe un forum online în mai 2020, acestea fiind prezentate ca fiind „numele complet, sexul, adresa completă și data de naștere a probabil fiecărui cetățean” de pe teritoriul austriac, a precizat poliția din Austria într-un comunicat. Autenticitatea datelor a fost confirmată de poliție.

Hackerul arestat în luna noiembrie 2020 avea fișiere care cuprindeau 9 milioane de seturi de date. Populația Austriei este de peste 9 milioane de persoane, astfel că acesta avea informații aproape despre toți cetățenii austrieci.

Acesta a pus în vânzare și alte seturi de date similare din alte țări precum Italia, Olanda sau Columbia.

Hackerul suspect, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat într-un apartament din Amsterdam. El este cunoscut de poliția internațională pentru astfel de practici și acum urmează să fie anchetat de poliția olandeză și de autoritățile judiciare.

Declarația poliției austriece a fost publicată abia acum, pentru a nu îngreuna investigațiile. Nu au fost oferite și alte detalii cu privire la consecințele pentru securitatea datelor cetățenilor austrieci.

Citiți și:
Datele cetățenilor UE vor fi transferate în SUA, sub pretextul unei protecții sporite. Comisia Europeană a început demersurile, după ce Ursula von der Leyen a ajuns la un acord cu Joe Biden
Tu știi cât costă amprenta ta digitală? Lecţii de la un hacker care s-a răzgândit (I)
Românii sunt cei mai vulnerabili europeni în privinţa datelor personale: 85% îşi oferă datele pe internet

 

yogaesoteric
24 februarie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More