Alianța Părinților: Opriți-l pe gropar! Toată activitatea domnului Cîmpeanu reprezintă punerea în operă a unei agende care are drept obiectiv distrugerea a ceea ce a mai rămas din învățământul românesc

Un Comunicat difuzat la începutul lunii august, perfect valabil în orice secundă, atâta timp cât „groparul” Cîmpeanu mai este menținut în post pentru distrugerea completă a învățământului românesc.

Alianța Părinților
www.aliantaparintilor.ro

Opriți-l pe gropar!

La data de 18 iulie 2022, Ministerul Educației a emis, sub semnătura ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu, un document numit Declarație de presă. De ce schimbăm legea educației.

Sorin Mihai Cîmpeanu

Documentul conține 10 argumente care încep cu „Schimbăm pentru că…” și este conceput după aceeași rețetă ca și clipurile care ne lămureau că vaccinul conține „o cafea cu prietenii, mări, plaje, veselie”. Avem parte și de apeluri la conștiință – echivalente ale îndemnului „vaccinează-te ca s-o protejezi pe bunica!

Jenant!

Într-o recentă apariție la un post TV, dl ministru Cîmpeanu afirma că primește zilnic amenințări cu moartea și că, în ciuda acestora, este de neclintit din decizia de a merge până la capăt cu proiectul România Educată, proiect care dacă ar fi implementat, l-ar face să devină ‒ fără îndoială ‒ groparul învățământului românesc.

Cu precizarea expresă că suntem împotriva oricărei forme de violență, ne exprimăm surprinderea cu privire la faptul că pentru dl ministru acele mesaje nu constituie, totuși, un indicator al nivelului la care a reușit să aducă domnia sa revolta potențialilor „beneficiari” ai așa-zisei reforme.

Dl Cîmpeanu afirmă că măsurile pe care le preconizează reprezintă „rodul consultărilor de peste cinci ani cu peste 10.000 de persoane care s-au pronunțat, îndreptățite să se pronunțe”. Printre cei pe care vremelnicul ocupant al fotoliului de la Ministerul Educației îi consideră „îndreptățiți să se pronunțe” nu se numără specialiștii în pedagogie care au criticat proiectul, nici Președintele Academiei Române, nici rectorul Universității București, nici părinții care i-au trimis numeroase mesaje, nici profesorii, nici ONG-urile care i-au trimis analize ale proiectului România Educată, însoțite de argumente solide și de propuneri.

Nu este „îndreptățit să se pronunțe” nici prof. Florian Colceag, care în anul 2020 a pus la dispoziția Ministerului Educației documentul Propunere pentru o nouă Lege a Educației Naționale. Deși este expert educațional internațional, consultant în mai multe domenii de cercetare, consultant în politici educaționale și dezvoltare de curricule în diferite sisteme educaționale, precum și expert în evaluări în educația mondială, profesorul Colceag nu se ridică la înălțimea exigențelor dlui Cîmpeanu.

În schimb, sunt îndreptățite să se pronunțe orice ONG-uri care au acaparat conceptul de „societate civilă” și vorbesc în numele tuturor. Condiția pentru „a fi îndreptățit” este faptul de a aplauda deciziile dictatoriale ale ministrului Cîmpeanu, precedate de simulacre de consultări publice.

Faptul că acele decizii sunt dictatoriale este demonstrat de obstinația cu care dl Cîmpeanu promovează proiecte față de care societatea s-a pronunțat – RESPINGÂNDU-LE! A se vedea, spre exemplu, disciplina Educație pentru viață, al cărei modul nr. 10 este „egalitatea de gen”, baza ideologiei de gen împotriva căreia părinții s-au pronunțat în repetate rânduri și pe care dl Cîmpeanu dorește s-o introducă în noile planuri de învățământ.

Nu credem că ministrul Cîmpeanu nu știe ce face. Nu credem că întâmplător acțiunile sale promovează idei susținute de unele ONG-uri cu proiecte în educație, adică „o minoritate de actori cu interese personale”, după cum remarcă domnul profesor Marian Preda, rectorul Universității București.

Care sunt specialiștii pe care ministrul Cîmpeanu i-a consultat? Pentru a răspunde la această întrebare îl cităm tot pe domnul profesor Marian Preda:

Nu cunosc, din discuțiile avute cu colegii mei, ca vreun specialist în educație din Universitatea din București sau în celelalte mari universități din țară, singurele cu tradiție în domeniu, să fi fost consultat, cu atât mai puțin implicat în formularea propunerilor de legi ale educației care doresc să reformeze sistemul.

În discuția din Senatul nostru, directorul de departament de la Științele Educației a spus public că el i-a întrebat pe toți colegii de la departamentele de profil din țară și nimeni nu a fost consultat.

Mai mult, avem în universitate colegi care sunt specialiști recunoscuți și în străinătate, care conduc grupuri de lucru de reformă la nivelul Comisiei Europene sau coordonează componenta de educație ori guvernanță academică în CIVIS, rețeaua noastră de universități europene, cu rezultate remarcabile pe care le apreciază toți partenerii noștri europeni. Niciunul nu a fost consultat.”

Mai limpede de atât nu se poate!

Remarcăm faptul că dl Iulian Cristache (președintele FNAP, rebrănduit EDUPART ‒ o anexă a Ministerului Educației) a ajuns să accepte explicit deciziile dictatoriale ale ministrului Cîmpeanu ca pe un drept al domniei sale, inevitabile ca destinul și cărora degeaba ne-am opune:

În contextul în care Ministerul Educației nu va ține cont de opinia majorității părinților, care au completat acest chestionar… federația va susține ca implementarea noilor măsuri să se facă începând cu generația de elevi care va intra în clasa pregătitoare… etc.”

Cu ce drept Ministerul Educației nu ar ține seama de opiniile exprimate de 61.552 de părinți, care sunt mai mulți decât cele „10.000 de persoane îndreptățite să se pronunțe”? Subliniem, totuși, că cei 61.552 de părinți s-au pronunțat numai asupra câtorva dintre prevederile catastrofale ale acestui proiect de lege.

Nu ne vom referi la detaliile proiectului. Domnul ministru a primit (și va mai primi) analize detaliate, dar îi amintim dlui ministru că Ministerul Educației este o instituție publică, nu moșia domniei sale, unde poate să ia decizii după cum primește ordine și în funcție de interesele pe care le servește. Toată activitatea domnului Cîmpeanu reprezintă punerea în operă a unei agende care are drept obiectiv distrugerea a ceea ce a mai rămas din învățământul românesc.

Mesajul nostru pentru toți cetățenii care înțeleg gravitatea situației, pericolul pentru învățământul românesc și, implicit, pentru viitorul copiilor lor, este acesta: OPRIȚI-L PE GROPAR!

Comitetul Director al Alianței Părinților
Popa Olimpia
Director Departament Educație-Sănătate
Cristian Filip
Președinte

Citiți și:
Ministerul Educației este somat oficial să retragă proiectul de lege anticonstituțional „România Educată” ‒ un atac la interesul superior al copilului prin subminarea autorității părintești până la anularea acesteia
Alianța Părinților, către Ministerul Educației, împotriva obligativității „educației parentale”: Nu putem accepta intervenția statului în viața privată, uzurparea drepturilor parentale și reeducarea în masă

 

yogaesoteric
22 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More