Digitalizarea și transumanismul – pregătesc omenirea pentru venirea lui antihrist

Autorul de cărți și savantul Yuval Harari a declarat că actualmente știința se preocupă de „piratarea” omului. Ce a avut el în vedere și ce urmări pentru lume va avea această „piratare”?

Yuval Noah Harari

Oamenii care cred în Dumnezeu și denunță aceste idei progresiste de cele mai multe ori sunt învinuiți că ar fi adepții „teoriei conspirației”, conform căreia există un grup de persoane (așa-numita „elită ocultă”) care urmărește să dobândească o putere totală asupra întregii lumi. Acest grup de oameni urmărește să execute un control total asupra omenirii, să conducă viața particulară a fiecărei persoane și să distrugă liberul ei arbitru. Credincioșii consideră că veriga principală din acest proces este digitalizarea și nu sunt de acord cu ea. Să ne amintim protestele orientate împotriva numerelor de impozitare, a documentelor electronice, a pașapoartelor biometrice, a pașapoartelor de vaccinare. Nu întotdeauna cei care au ieșit împotriva digitalizării puteau să-și argumenteze coerent poziția, nu întotdeauna se comportau decent, ceea ce a dus deseori la învinuirea lor de „obscurantism” și „ignoranță medievală”. Însă s-a constatat că multe dintre temerile lor au fost îndreptățite.

Piratarea” omului și senzorul biometric

Cu puțină vreme în urmă, consilierul lui Klaus Schwab, expert al Forumului economic mondial (FEM), autor al mai multor cărți, futurolog, istoric, homosexual convins, Yuval Harari a relatat că în scurt timp omenirea va trece la o digitalizare totală, „când absolut totul va fi monitorizat”. Conform spuselor lui, „este momentul acordului pentru o urmărire totală nu doar într-o societate totalitară, dar și în una democrată”, iar însăși „urmărirea omului va fi nu doar una exterioară, dar și subcutanată”. Sarcina lui Harari și a adepților lui este de a-l „pirata” pe om și de a înțelege „ce se petrece în interiorul lui”, să înțeleagă ce îl mișcă pe om.

În urma noastră se află două revoluții – revoluția științelor IT și revoluția științelor biologice. Ele au existat separat, însă acum se contopesc în una singură. Ele se unesc într-un oarecare senzor biometric. Este un obiect, este un dispozitiv, este o tehnologie care convertește datele biologice în date digitalizate. Aceste date vor fi procesate de computer și ne vor oferi posibilitatea să monitorizăm oamenii în mod subcutanat”, a spus Harari.

Expertul FEM afirmă că trecerea datelor biometrice în date digitalizate va deschide poarta pentru înțelegerea oamenilor chiar mai bine decât se pot înțelege ei singuri. În același timp, el trece sub tăcere cine anume se va afla după această poartă și cine „va înțelege mai bine”. Harari este sigur că o astfel de „înțelegere” va permite omului să se cunoască mai bine pe sine însuși și să-și identifice mai repede personalitatea, hobby-urile și chiar apartenența la gen.

Eu deseori aduc pilde din propria viață: am înțeles că sunt gay doar când am împlinit 21 de ani. Sunt încă nedumerit cum am putut trece cu vederea acest aspect la vârsta de 15-16 ani? Am trecut cu vederea ceva foarte esențial pentru mine. Pe când în zilele noastre sau peste 5 sau 10 ani algoritmul de la Microsoft sau de la Amazon, sau de la guvern va depista acest aspect la vârsta de 12-13 ani. Ei voi monitoriza ceea ce se petrece în capul vostru”, spune Harari.

El trece însă sub tăcere ce se va petrece în continuare. De pildă, ce se va petrece cu persoana dacă algoritmul îi va spune că este gay, iar el nu va fi de acord cu aceasta? Cu atât mai mult dacă algoritmul va fi de la guvern. Nu este greu de găsit răspunsul. Anume din aceste considerente Harari este sigur că la începutul veacului al XXI-lea „cea mai mare parte a populației este inutilă pur și simplu”, deoarece „viitorul aparține dezvoltării a unui tot mai mare număr de tehnologii, pe când majoritatea oamenilor nu aduc nicio contribuție la aceasta”. Un singur folos pe care îl aduc oamenii „de prisos” sunt datele lor personale care „sunt folosite pentru a «pirata» omenirea și a antrena inteligența artificială”, ceea ce îi va permite „să previzualizeze alegerile oamenilor mai bine decât o pot face ei înșiși, să le manipuleze sentimentele, să ia în locul lor deciziile”.

Oare nu despre aceasta vorbesc oamenii credincioși care se pronunță împotriva digitalizării totale, și anume că inteligenta artificială va lua decizii în locul lor? Interesant este faptul că trigger pentru o astfel de „revoluție decisivă”, conform afirmațiilor lui Harari, a devenit covidul care i-a convins pe oameni să accepte „legalizarea urmăririi biometrice totale”. Și această menționare a covidului nu este întâmplătoare.

Covid, război, foame – ce au în comun?

Esența constă în faptul că în conformitate cu „teoria conspirației”, „elita mondială conducătoare” poate căpăta putere asupra omenirii doar în cazul distrugerii tuturor normelor democrației, valorilor religioase tradiționale și a înțelegerii locului omului în lume. Viața oamenilor se dorește să fie redusă la o existență pur animalică, când fiecare ar gândi doar la cum să supraviețuiască, suplimentar ar transmite benevol controlul asupra sa conducerii statului sau celor care exercită această putere.

Pentru aceasta este nevoie de trei triggeri societali: epidemia, războiul și foamea. Primul din ei a devenit covidul. Aduceți-vă aminte ce se spunea chiar de la începutul acestei crize, când oamenii nu erau lăsați să iasă din case, când se interzicea deplasarea pe străzi, erau închise școlile, birourile și întreprinderile, când a fost introdusă vaccinarea obligatorie, când au permis verificarea statutului de vaccinare în situații care nu aveau nicio legătură cu aceasta etc.

Actualmente se desfășoară războiul Rusiei împotriva Ucrainei, Israelul duce război împotriva Palestinei, Turcia a început război împotriva Siriei, Grecia se pregătește de război împotriva Turciei, China intenționează să lupte cu Taiwanul, SUA poate începe război cu China, Azerbaidjan și Armenia etc. Pe acest fundal are loc pregătirea conștiinței maselor pentru inevitabilitatea foamei și a problemelor privind sursele energetice. Această pregătire reprezintă un semnal că se intenționează un deficit de alimente, tot așa precum epidemia de covid, la timpul său, a fost planificată și prezisă. Cu ajutorul unor manipulări deloc complicate și distructive, problemele legate de alimentație și apă devin tot mai reale. De exemplu, situația din Franța poate duce la un deficit de lapte, iar locuitorii din Liban deja așteaptă în rânduri lungi și „ofensatoare” la pâine din cauza deficitului acestui produs. În Olanda administrația va închide 11.200 de ferme (20% din numărul total de gospodării) pentru atingerea obiectivelor climaterice, ceea ce va duce la probleme serioase nu doar în ramura agricolă (fermierii olandezi consideră că aceasta va ucide ramura și va duce la înrobirea deplină a omenirii), dar și la insuficiență de produse într-o bună parte a Europei.

Cu alte cuvinte, toate cele trei puncte de pornire – pandemia, războiul și foamea – sunt activate și, cu ajutorul lor, până în anul 2030, „elitele mondiale” vor încerca realizarea următoarelor obiective:

– introducerea sistemului de creditare socială și de carbon;
– dronele, identificarea persoanelor și senzorii de mișcare (telefoanele mobile);
– vaccinurile obligatorii;
– normarea / raționalizarea alimentelor și a energiei;
– patentul la semințe și limitarea deplină a produselor alimentare în gospodăria personală (ele, cică, poluează mediul ambiant);
– lichidarea egalității de gen;
– interzicerea medicinii alternative și a metodelor de tratament;
– fertilitatea controlată / controlul reproducerii (depopularea);
– lichidarea banilor cash (cu succes se realizează în Israel unde operațiile financiare în numerar nu pot depăși suma de 3.000 de șekeli);
– normarea energiei și a altor surse naturale;
– anularea proprietății private („Nu veți avea nimic și veți fi fericiți” – așa vorbesc Harari și Schwab);
– a patra revoluție industrială care va face ca BigPharma, BigTech, Internetul lucrurilor, inteligența artificială și valutele digitale vor deveni parte indispensabilă a vieții noastre (nu este întâmplător că una dintre cărțile lui Klaus Schwab se numește „A patra revoluție industrială”).

Credeți că acestea toate sunt science fiction și rodul unei imaginații bolnave? Dacă ar fi așa! Multe din obiectivele declarate deja sunt în proces de realizare, celelalte vor fi implementate într-un viitor apropiat.

Omul-robot: deja s-a început?

Yuval Noah Harari în cartea sa Homo Deus scrie despre „omul nou” care va fi un organism biodigital. Computerul se integrează atât de organic în trupul uman, că va deveni un tot întreg cu el. Aberație? Nu. De pildă, savanții sud-coreeni au elaborat tatuaje electronice care monitorizează starea de sănătate a persoanei (sau urmăresc persoana?). Conform spuselor lor, „acest tatuaj electronic este fabricat dintr-un metal lichid și este unit cu nanotuburi din carbon. Cu ajutorul acestei tehnologii putem măsura electrocardiograma sau biomarcherii sudorii, și îl putem utiliza în calitate de încălzitor termic pentru procedurile fizioterapeutice. În comparație cu dispozitivele premergătoare care erau în formă de plasture, actualmente putem aplica tatuajele nemijlocit pe piele”.

Concomitent, în Israel savanții cresc șoareci în afara procesului natural, adică fără de ovule, fără uter, pur și simplu din celule stem. Scopul unui atare experiment pare a fi destul de logic din punctul de vedere al lui Harari și a lui Schwab. Admitem că acest scop ar fi unul cognitiv (la urma urmei se cunoaște fenomenul natural de partenogeneză, dar, ce e drept, nu la mamifere), însă ne sperie cuvintele rostite de șeful grupului de cercetare care se ocupă de „cercetarea științifică”: „Embrionul este cea mai bună mașină pentru fabricarea de organe și cea mai bună 3D bioimprimantă, noi am încercat să imităm ceea ce face el” și deoarece „sistemul nostru, spre deosebire de uter, este transparent, el poate deveni util pentru modelarea defectelor de la naștere și a implantării embrionilor umani”. În viitor „modelele sintetice ale embrionilor” pot deveni surse pentru transplant.

Putem aduce multe exemple, dar este limpede și așa că astfel de „experimente”, „studii”, nu au nimic comun cu cercetarea științifică obișnuită. Obiectivele și scopul lor este de a subjuga omul și a da posibilitatea unui grup de persoane să obțină o putere nelimitată, iar ființa umană însăși să fie preschimbată în ceva intermediar, ceva între o ființă vie și un robot.

Cine sunt, dar, acești oameni?

Transumanismul și superoamenii

Mentorul și călăuzitorul de idei al lui Yuval Harari, Klaus Schwab, s-a născut în anul 1938 în Germania nazistă. El este un economist cu renume mondial, fondatorul și conducătorul permanent al Forului economic mondial din Davos (mai bine de 50 de ani). Pe lângă aceasta, în anul 2004 el a creat fundația „Forumul tinerilor lideri ai globalizării” (The Forum of Young Global Leaders), iar în anul 2011 a fondat comunitatea Global Shapers Community care urmează să soluționeze sarcini de ordin local, modificând astfel lumea. Este autor al mai multor cărți, inclusiv A patra revoluție industrială și Marea resetare. S-ar părea că omul se ocupă de aspecte folositoare și este demn doar de laude. Însă în martie 2021, cunoscutul ziar de limbă maghiară Magyar Nemzet a criticat dur Marea resetare a lui Schwab, învinuindu-l de propaganda unei „noi ordini mondiale transumaniste”, realizată de o „conducere transnațională”.

După opinia gazetarilor, adepții lui Schwab intenționează „să înlocuiască democrația cu o conducere complexă, să acorde prioritate tehnocrației în alegeri și asupra deputaților și să pună accent pe o «expertiză» neclară publicului larg în locul transparenței obișnuite”. Toate acestea, consideră jurnaliștii, prezintă „neocomunismul epocii Davos”.

Și iarăși cineva poate să spună că opinia unui ziar maghiar este o enormitate totală, asupra căreia nu este cazul să atragem atenția. Însă nu este totul atât de simplu. Gravitatea constă în faptul că adepții lui Schwab cred în teoriile lui ca într-o religie nouă. Ei manifestă un avânt misionar puternic, cu el racolând noi „schwabieni credincioși”, făgăduindu-le putere asupra lumii într-un viitor apropiat. Când lecturezi cărțile lui Schwab, înțelegi că această ființă se consideră un superom (Übermensch-ul lui Nietzche) și crede că lumea este necesar să fie condusă anume de elite, dar nu de oameni la „întâmplare”, aleși de o masă de oameni analfabeți.

Într-un interviu, Schwab relata că la început cipurile vor fi implantate în haine, ca să se efectueze controlul asupra „mișcării oamenilor” (sau controlul oamenilor?), apoi vor fi implantate subcutanat (se practică deja), apoi – direct pe creier. Nici telefoane, nici alte gadgeturi nu vor mai fi necesare omului, este suficient să spui că dorești să telefonezi și conexiunea va fi stabilită. Și ce este rău în toate acestea, va spune vreo persoană necredincioasă. Doar faptul că, pierzând libertatea în luarea deciziilor, noi încetăm să mai fim oameni. De fapt, inteligența artificială, chiar și fără implantarea unui cip sub piele sau pe creier, exercită o influență enormă asupra voinței noastre și a capacității de a o controla. Algoritmii studiază preferințele noastre, ne urmăresc like-urile, căutările pe Internet și, bazându-se pe toate acestea, ne oferă mărfuri, produse și servicii, ne modelează gusturile, ne dirijează emoțiile, ne impun să cumpărăm, să urâm etc. Pe lângă aceasta, inteligența artificială care deja exercită o mare influență asupra omului se află în mâinile unui mic grup de oameni ce urmăresc propriile interese. Cum le vor folosi – este o mare întrebare.

Cifra ca o nouă religie a antihristului

În digitalizarea totală mai există un pericol – cel duhovnicesc. Filosoful Michael Haim a menționat just că „dependența noastră de computer poartă, mai degrabă, un caracter duhovnicesc decât unul practic”. Într-adevăr, în internet noi parcă ne găsim în afara trupului nostru. Este parcă o depășire ne-religioasă a tuturor limitelor existenței trupeși, care există în lumea materială. În spațiul cibernetic omul se simte atotputernic, devine un fel de „dumnezeu” și, după spusele lui Haim, imită „perspectiva lui Dumnezeu”, unitatea totală a „cunoștințelor dumnezeiești”.

Tehnologia, în acest mod, devine mijlocul unei așa-zise răscumpărări și purificări, iar lumea efemeră ocupă locul lumii reale. În acest caz omul se dezumanizează, devine o funcție, într-un conglomerat de reacții chimice, care sunt necesare pentru menținerea lui în „activitate funcțională”, ca să aibă posibilitatea să-și continue existența în lumea virtuală. Pentru Schwab, Harari și adepții lor omul este doar o mașină ce gândește, care produce endorfine, adrenalină, adrenocrom, serotonină și dopamină. Prin urmare, experimentele și cercetările efectuate asupra oamenilor nu doar că sunt permise, dar și necesare. În acest caz există ceva comun cu acele experimente pe care le-a efectuat compatriotul lui Schwab, doctorul Mengele.

Dar problema (pentru Schwab și alții de teapa lui) constă în faptul că omul este cu mult mai mult decât o combinație de reacții chimice. El este capabil de rugăciune, este în stare să simtă frumusețea muzicii și a artei, poate simți milă și poate visa și este capabil de acele sacrificii care nu pot fi explicate de pe pozițiile științei.

Sunt cu totul juste, în această ordine de idei, cuvintele Patriarhului Chiril, cu ele vom încheia acest articol: „Transumanismul este noua formulă a anticreștinismului care declară o grijă sinceră pentru binele omului, dar, de facto, distruge din rădăcină imaginea adevărată despre umanitate și despre om ca fiind chipul lui Dumnezeu”. Vom adăuga – și pregătește omenirea pentru venirea lui antihrist.

Citiți și:
Yuval Noah Harari: Noi (vaccinații) suntem acum animale „hăcuibile” (hackable)
Dr. Joseph Mercola: Se apropie dictatura digitală. O putem împiedica?
Transumanismul și religia viitorului. Interviu cu pr. dr. Jean Boboc

 

yogaesoteric
22 septembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More