Alimentele ultraprocesate, groparii sănătății
Sunt ieftine și convenabile, dar ascund pericole grave pentru sănătatea consumatorilor.
Un nou studiu realizat de Imperial College London a constatat că alimentele ultraprocesate, care includ băuturile carbogazoase, pâinea ambalată produsă în masă, multe mâncăruri gata preparate și majoritatea cerealelor pentru micul dejun, au fost legate de rate mai mari de cancer.
Rezultatele cercetării pentru aproape 200.000 de persoane „se adaugă la dovezile din ce în ce mai numeroase potrivit cărora alimentele ultraprocesate sunt susceptibile de a avea un impact funest asupra sănătății noastre, inclusiv asupra riscului de cancer”, a declarat dr. Eszter Vamos, conferențiar clinic principal la Școala de Sănătate Publică a Imperial College.
Aceste alimente sunt bogate în sare, zahăr, grăsimi, conservanți și coloranți – și sunt vândute ca fiind sănătoase, naturale sau organice.
Printre alte pericole se numără ciocolata, înghețata, supele ambalate, nuggets de pui, hot dog, cârnați, chipsuri și iaurturi cu aromă de fructe. În Marea Britanie și Canada, mai mult de jumătate din caloriile pe care le consumă în medie o persoană în fiecare zi provin din alimente ultraprocesate.
Noul studiu, publicat în eClinicalMedicine, care are legătură cu revista medicală The Lancet, a analizat dieta a 197.426 de persoane de vârstă mijlocie și a constatat că, într-o perioadă de aproximativ 10 ani, 15.921 au fost diagnosticate cu cancer și 4.009 au murit din cauza acestei boli. În total, au fost analizate 34 de tipuri de cancer.
Fiecare creștere cu 10 puncte procentuale a consumului de alimente ultraprocesate a fost legată de o creștere cu 2% a riscului de a dezvolta cancer în general. În cazul cancerului ovarian, creșterea a fost de 19 la sută.
A existat o probabilitate cu 6% mai mare de a muri efectiv de cancer pentru fiecare creștere cu 10 puncte procentuale a consumului de alimente ultraprocesate. Pentru cancerul ovarian, creșterea riscului de deces a fost de 30% (16% pentru cancerul de sân).
De asemenea, cercetătorii au descoperit o asociere între consumul de alimente ultraprocesate și un „risc crescut” de a dezvolta obezitate și diabet de tip 2, ambele fiind probleme majore în Europa, SUA și Orientul Mijlociu.
Cu toate acestea, „alimentele ultraprocesate sunt peste tot, comercializate agresiv, cu prețuri ieftine și ambalaje atractive pentru a promova consumul”.
Autorii studiului subliniază că etichetele de avertizare clare de pe partea din față a ambalajelor acestor alimente ar fi necesar să fie obligatorii, astfel încât consumatorii să știe ce cumpără, adăugând că este nevoie și de o taxă pe zahăr pentru băuturile nesănătoase.
Citiți și:
Corupție majoră la Academia de Nutriție și Dietetică din SUA: Coca-Cola și companiile de alimente ultra-procesate printre principalii sponsori
Cabala globalistă intenționează să creeze un guvern mondial unic, și ce instrument de control este mai bun decât acela ca toată lumea să fie complet dependentă de stat pentru a-și procura hrana?
yogaesoteric
14 martie 2023