Alin Teodorescu, dezvăluiri cutremurătoare despre acoperiți din afaceri, justiție și presă! A fost un plan!

Sociologul Alin Teodorescu afirma într-un interviu acordat Revistei 22 că Sebastian Ghiţă este produsul lui Traian Băsescu, acesta fiind cel care a aprobat un plan al SRI și al SIE de creare de agenți de influență și de ofițeri acoperiți, precum si echipele mixte de anchetă SRI-DNA. Teodorescu susţine că în urma acestui plan au fost racolaţi ofiţeri acoperiţi din rândul marilor companii, justiţie şi presă: „Minimum doi-trei pe fiecare județ, ofițeri acoperiți care sunt oameni de afaceri și care au abonamente la contractele de stat”.

„Totodată, Băsescu a aprobat un plan al SRI și al SIE de creare de agenți de influență și de ofițeri acoperiți. Acest plan era la limita legalității pentru SIE, pentru că intrasem în NATO, iar SIE avea nevoie de o rețea de acoperiți și agenți de influență în străinătate. Se dovedise acest lucru în cazul intervenției pentru salvarea celor trei jurnaliști. În cazul SRI era foarte discutabil sistemul. Dintr-o dată, SRI a început să creeze rețeaua de ofițeri acoperiți și agenți de influență la nivelul societății civile și economiei românești. S-a făcut același lucru pe linia armatei. Ziaristul Robert Turcescu a fost ofițer acoperit al armatei. Sunt foarte mulți. Marile companii de stat – în special în domeniul energiei, farma și Tarom – Poliția, Jandarmeria, Parchetul, judecătoriile, tribunalele, vama, Administrația Penitenciarelor, presa au fost ținta acestei operațiuni. Acest sistem funcționase la cote reduse și înainte de Traian Băsescu. De exemplu, Victor Ponta a fost făcut ofițer acoperit pe vremea când era procuror”.

Alin Teodorescu afirmă că Ghiţă este printre oamenii de afaceri care sunt şi ofiţeri acoperiţi, motiv pentru care a şi fost abonat la contractele cu statul, fiind probabil folosit în continuare deoarece are diverse baze de date.

„Între ofițerii acoperiți și agenții de influență au început să se găsească și oameni de afaceri care au acceptat anumite condiții de comisionare. Între aceştia se numără şi Ghiță, dar sunt mult mai mulți, minimum doi-trei pe fiecare județ, ofițeri acoperiți care sunt oameni de afaceri și care au abonamente la contractele de stat. În perioada 2006-2016 au existat firme multinaționale care nu reușeau să câștige contracte pe lucruri pe care le făceau în mod monopolist. Câștiga în astfel de cazuri un om de afaceri ca Ghiță, de exemplu, care pe urmă subcontracta cu firma respectivă, internă sau externă. O parte din bani mergeau offshore și acolo rămâneau. Ghiță a fost și, probabil, este în continuare folosit în special pentru bazele de date – baze de date cu bolnavii, cu pensionarii, cu persoane plecate în străinătate, baza de date a CNP-urilor etc.”.

În ceea ce-l privește pe fostul şef al statului, acesta „n-a ajuns la cât de jos poate ajunge acest om”, spune sociologul, sugerând că se vor mai descoperi multe lucruri din acea perioadă.

„De ce a vrut să intre în parlament după două mandate prezidențiale se vede acum: voia imunitate. Încă n-a ajuns la cât de jos poate ajunge acest om. A luat o țară la 12 miliarde de euro datorie publică și a dus-o la 50 de miliarde. Zece ani a trăit numai pe datorie. A luat o țară care începuse să aibă 6-7% creștere economică, a dus-o la minus 9% în ultimii ani. A luat o țară care intrase în NATO și se așteptau anumite lucruri pe dotare și pe participare și am reușit să trimitem niște oameni pe teatrele de război care au folosit logistica poloneză și britanică, pentru că noi n-am fost în stare să-i echipăm. (…) A fost un om care a avut o alianță extraordinară în spate, de 40%, și a transformat-o într-o câtime de 5% (…) A unificat serviciile de informații cu Ministerul Public, deci a avut acces la dosare în curs. Și încă nu le-am descoperit pe toate…”

Citiţi şi:
Lumea secretă a ofițerilor acoperiți. Jos masca, «seniori»!
Analiză devastatoare: Cum a luat-o razna binomul şi «buboiul» din SRI

yogaesoteric
9 iunie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More