America, ce rușine!

Din păcate, odată cu alegerile din 3 noiembrie 2020, ultimul mare stâlp care mai susținea statul american, cel al democrației, al libertății, al votului, s-a dărâmat, iar în căderea sa abruptă și zgomotoasă antrenează întreaga lume.

De ce se petrece asta? Nu, nu discutăm doar de niște nume, fie că vorbim de Biden, fie că este vorba de Trump, discutăm despre două viziuni asupra Americii și implicit asupra lumii care au intrat în coliziune frontală și care pot duce la niște consecințe inimaginabile. Să ne uităm un pic la câteva elemente:

Fraudarea alegerilor:
Să vorbești despre fraudarea alegerilor în țara care și-a făcut din acest mod de alegere a conducătorilor, stindardul suprem, este ca și când ai fluiera în biserică. Ceea ce se petrece în aceste zile în America arată hibele majore ale unui proces electoral și pun la îndoială veridicitatea alegerilor. Corectitudinea lor.

Nu ne vom lega de faptele aparent mărunte, care pot apărea ca erori, în anumite marje, peste tot în lume: au votat morți, au votat mai mulți oameni decât sunt înregistrați în statul respectiv, astea sunt mizilicuri brevetate în România din 1990 încoace. Altul este aspectul extrem de dubios și care, în mod normal, s-ar fi cuvenit să ducă la o renumărare generalizată a voturilor în acele state: în statele conduse de guvernatori republicani nu a existat nicio pauză în procesul de numărare a voturilor, totul a mers strună, rezultatele au fost comunicate în cel mai scurt timp și nimeni nu a avut nimic de obiectat, de comentat.

În state precum Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, conduse de guvernatori democrați avem un moment de cotitură: cele aproape 6 ore de pauză din noaptea de marți spre miercuri (fus orar România) în care numărătoarea voturilor a fost pusă pe stop, iar din momentul în care votul a fost reluat, situaţia a luat o turnură cunoscută tuturor, Biden fiind capabil să anuleze inclusiv diferența uriașă de aproape 700 de mii de voturi din Pennsylvania.

Ce urmează?
Ca să răspundem la această întrebare, să vedem ce a însemnat mandatul lui Trump. Și să luăm, rând pe rând, fiecare fake news care a circulat în ceea ce privește prezența sa la Casa Albă:

– „Dacă vine Trump, o să avem război nuclear!” – Realitatea: cu Trump președinte, Coreea de Nord, Iranul, țări care reprezentau cu adevărat un pericol în ceea ce privește securitatea lumii, au fost temperate, au avut loc întâlniri istorice cu liderul nord coreean Kin Jong Un.

– „Dacă vine Trump, se alege praful de economie, vom sărăci cu toții!” – Realitatea: În mandatul Trump economia americană a mers foarte bine, numărul de noi locuri de muncă create a depășit așteptările, multe din afacerile care fuseseră externalizate ca forță de muncă s-au reîntors în țară.

– „Trump nu crede în schimbările climatice” – Realitatea: dincolo de declarațiile sale uneori absurde, decizia retragerii lui Trump din Acordul de la Paris până când va fi renegociat a fost una care a ajutat și ajută economia americană. Da, este evident că avem nevoie de o reducere a emisiilor, avem nevoie de o regenerare a tot ceea ce înseamnă energia verde, dar când luăm astfel de decizii, este necesar să calculăm și impactul economic. Poate sună un pic cinic, dar, ce alegem: o lume super friendly environment și sărăcie lucie, revenim la vânat sau o lume în care să urmărim să împăcăm cele două elemente?

Ultimul și poate cel mai important și sensibil aspect legat de mandatul lui Trump, este cel legat de asocierea sa clară, fără pic de eschivă, de partea conservatorismului creștin, ideologic, în fața asaltului aberațiilor progresiste. Iată că Trump, acest „mad man” cum îl considerau mulţi, care a condus America în ultimii 4 ani, a fost zidul care s-a opus ideologiilor dezaxate ale lumii noi care propovăduiesc omul nou, lipsit de Dumnezeu, de identitate, cu o sexualitate ambiguă spre obscură.

Iar acest om se doreşte acum înlăturat. Chiar dacă, pentru a-l înlătura, e nevoie să se dea foc Americii. Lumii. Nero s-a multiplicat în mii și mii de chipuri.

Citiți și:
Sistemul de vot utilizat în statele-cheie, care au dat ‘erori’ în defavoarea lui Trump, are legături strânse cu familia Clinton și Nancy Pelosi
Pe ascuns, în SUA are loc cea mai mare tentativă de lovitură de stat din istorie

yogaesoteric
20 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More