Americanii – vrăjiţi de teoriile conspiraţiilor

 

Teoriile conspiraţiilor au ţinut întotdeauna prima pagină a ziarelor din toată lumea, dar în special din Statele Unite. Acum, un profesor de la Cambridge dezvăluie, în urma unor cercetări, faptul că teoriile conspiraţiilor sunt concepute în cultura americană, deoarece Statele Unite sunt fondate pe acestea.

Profesorul Sir Richard Evans, de la Universitatea Cambridge, conduce un proiect referitor la teoriile conspiraţiilor, constatând că ele sunt mai frecvente în Statele Unite decât în alte ţări, potrivit Daily Mail.
„Există un argument prin care teoriile conspiraţiilor sunt realizate în cultura americană, deoarece ele reprezintă modul în care America s-a format. Statele Unite au fost fondate pe teorii ale conspiraţiilor: guvernul de la Londra a conspirat, pentru a oferi libertate Americii”, a spus Evans.

Dintre aceste teorii, profesorul a citat asasinarea lui John F. Kennedy, atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 şi ipoteza că preşedintele Obama nu este american.

O altă concluzie a studiului efectuat este faptul că internetul nu a condus la o creştere a numărului de astfel de teorii, din contră, numărul persoanelor care cred în teorii ale conspiraţiilor a scăzut odată cu dezvoltarea internetului. Proiectul de cercetare referitor la teoriile conspiraţiilor va fi publicat în 2017.
În continuare, vă prezentăm cele mai importante teorii ale conspiraţiilor din
America.

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001

În ciuda acuzaţiilor repetate asupra organizaţiei teroriste Al Qaeda, care ar fi pus la cale atacurile împotriva clădirilor de la World Trade Center din New York, mai multe anchete oficiale şi neoficiale referitoare la prăbuşirea Turnurilor gemene sugerează faptul că o deteriorare a structurii de rezistenţă a fost responsabilă pentru colaps.

Unii teoreticieni cred că guvernul Statelor Unite ar fi primit o avertizare prealabilă, dar nu a luat suficiente măsuri pentru a opri atacurile. Alţii cred că administraţia Bush a închis ochii pur şi simplu, pentru a putea lansa atacuri în Orientul Mijlociu.

Un mare grup de oameni consideră că Pentagonul nu a fost lovit de niciun avion, iar World Trade Center nu s-ar fi putut prăbuşit doar după impactul unui avion şi de la incendiul provocat de combustibilul acestuia. Ei cred că există dovezi că au apărut dâre de fum la niveluri mult inferioare faţă de zona de impact a avionului. Alţi martori susţin că au auzit explozii înainte de impactul aeronavei cu Turnurile gemene.

Asasinarea lui John F. Kennedy

Al 35-lea preşedinte al Statelor Unite a fost împuşcat pe 22 noiembrie 1963 la Dallas, Texas. El a fost rănit mortal de focuri de armă, în timp ce se afla în maşina decapotabilă, în coloana oficială ce străbătea un bulevard din oraşul american.

Anchetele Comisiei Warren din anii 1963-1964 şi ale Comitetului HSCA dintre anii 1976 şi 1979 şi alte investigaţii guvernamentale au ajuns la concluzia că preşedintele a fost asasinat de către Lee Harvard Oswald, care a fost împuşcat la rândul său de Jack Ruby. Cu toate acestea, au existat întotdeauna îndoieli că Oswald a fost un pistolar singuratic şi că doar el a tras asupra preşedintelui.

Imaginile luate de către Abraham Zapruder pe un film de opt mm au susţinut convingerea că au existat cel puţin patru focuri de armă, care au fost trase şi nu trei aşa cum a stabilit Comisia Warren. S-a sugerat faptul că cel puţin un glonţ a fost tras dintr-o direcţie diferită decât a lui Oswald. Mulţi cred că focuri de armă au fost trase din spatele unui gard, care avea vedere la bulevard.

În 1979, Comitetul HSCA a găsit că investigaţiile FBI şi ale Comsiei Warren au fost grav viciate.

Iisus Hristos, căsătorit?

A existat o conspiraţie despre Iisus Hristos legată de faptul că Mântuitorul a fost căsătorit cu Maria Magdalena şi că a avut mai mulţi copii, iar aceşti descendenţi au emigrat în sudul Franţei. Teoria a fost lansată odată cu publicarea romanului Codul lui Da Vinci al scriitorului Dan Brown şi al filmului cu acelaşi nume.

Copiii lui Iisus ajunşi în Franţa s-ar fi căsătorit cu familii nobile care vor face parte din dinastia merovingiană şi care ar fi fost susţinută de o societate secretă numită Prioria din Sion.

Falsificarea aselenizărilor

Unii teoreticieni susţin faptul că astronauţii de pe naveta spaţială Apollo nu ar fi ajuns pe Lună. Ei pretind că NASA şi alţi oficiali au înşelat publicul, făcându-l să creadă în aselenizarea pe satelitul Pământului.

Ei arată că fotografiile de pe Lună nu sunt reale, specificând faptul că steagul înfipt de Buzz Alvin pe solul lunar se mişca într-un mod ciudat. De asemenea, se invocă faptul că s-a constatat lipsa stelelor din peisajul lunar şi umbrele care sunt dispuse în direcţii diferite.

Înscenarea morţii lui Elvis Presley

S-a vehiculat ideea că marele cântăreţ Elvis Presley nu a murit în anul 1977. Mulţi cred că Elvis este încă în viaţa şi că el s-a ascuns de fapt.

Două ziare de scandal au publicat două articole despre continuarea „vieţii” lui Presley, după moartea sa. Ele au relatat faptul că Elvis şi-ar fi rupt piciorul într-un accident de motocicletă, iar „adevărata sa moarte” ar fi avut loc la mijlocul anilor ’90.

Pearl Harbor

Se crede că atacul japonez de la Pearl Harbor, din timpul celui de-al doilea război mondial, din insula Hawaii, a fost un eveniment care a fost lăsat, în mod voit, să se petreacă.

Teoreticienii susţin că preşedintele Statelor Unite a provocat atacul japonez asupra bazei navale americane din Hawaii, în decembrie 1941, el ştiind în prealabil despre acesta.

OZN-ul prăbuşit la Roswell, în 1947

Ceea ce este sigur este faptul că o aeronavă neidentificată s-a prăbuşit la Roswell, New Mexico, înainte de data de 7 iulie 1947. La început, autorităţile americane au afirmat în mod explicit că aceasta a fost o farfurie zburătoare sau un disc.

Numeroşi martori au declarat că au văzut resturile metalice împrăştiate pe o suprafaţă mare de sol, iar una dintre mărturii spune că o aeronavă a luat foc, traversând cerul, înainte să se prăbuşească.
În 1989, Glenn Dennis a susţinut că el a fost implicat în autopsierea extratereştrilor, care ar fi avut loc la baza forţelor aeriene de la Roswell.


Citiţi şi:

Marea și cumplita înşelătorie a aşa-ziselor atentate teroriste din 11 septembrie 2001

Cine l-a împuşcat pe Kennedy?

 

yogaesoteric
15 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More