Analiză dr. Joseph Mercola: Războiul 5G – Tehnologie versus umanitate (I)

Expunerea la radiațiile de câmp electromagnetic (CEM) și de radiofrecvență (RF) reprezintă un risc în continuă creștere la adresa sănătății în lumea modernă. Dr. Joseph Mercola ne oferă o analiză foarte bine documentată despre 5G, o tehnologie împotriva umanității. Un semnal de alarmă pe care nu avem voie să-l ignorăm. Publicăm mai jos prima parte:

Site-ul Cellular Phone Task Force [1] prezintă o listă considerabilă de guverne și organizații care au emis avertismente sau au interzis tehnologiile wireless de diferite tipuri și în diverse circumstanțe, începând din 1993.

Printre acestea se numără o altă listă lungă de organizații care reprezintă medici și oameni de știință, inclusiv un apel din 2015 către ONU pentru protecția împotriva expunerii la radiațiile CEM neionizante, apel semnat de peste 230 de oameni de știință de reputație internațională, în care se notează că: [2]

Numeroase publicații științifice au susținut că radiațiile CEM afectează organismele vii la niveluri cu mult sub cele menționate de majoritatea ghidurilor internaționale și naționale.

Efectele includ risc crescut de cancer, stres celular, creșterea radicalilor liberi dăunători, leziuni genetice, modificări structurale și funcționale ale sistemului reproducător [3,4,5], deficite de învățare și de memorie, tulburări neurologice și un impact nefast asupra bunăstării generale a oamenilor. Efectele dăunătoare depășesc rasa umană, existând tot mai multe dovezi ale efectelor nocive atât asupra vieții vegetale, cât și asupra animalelor.

În septembrie 2017, peste 180 de oameni de știință și medici din 35 de țări au lansat un apel pentru un moratoriu asupra rețelei 5G [6,7] „până când pericolele potențiale asupra sănătății umane și asupra mediului vor fi investigate pe deplin de către oameni de știință independenți din industrie”, menționând că „RF-CEM s-a dovedit a fi dăunător pentru oameni și mediu” și că „5G va crește substanțial expunerea la câmpurile electromagnetice de radiofrecvență (RF-EMF), pe lângă 2G, 3G, 4G, Wi-Fi etc. pentru telecomunicațiile deja existente”.

Într-un articol [8] de pe site-ul Environmental Health Trust, Ronald Powell, Ph.D., un om de știință pensionat de la Harvard, de fizică aplicată, subliniază că „nu există O CALE SIGURĂ de a implementa 5G în comunitățile noastre; mai degrabă există doar «căi rele» și «foarte rele»” și, în loc să ne certăm cu privire la cine ar fi necesar să dețină controlul asupra desfășurării acestei rețele, ar trebui să ne concentrăm pe împiedicarea totală a implementării ei.

Îngrijorările legate de nocivitatea 5G asupra sănătății sunt numeroase

De asemenea, analistul de pe Wall Street Sunil Rajgopal a avertizat că îngrijorările tot mai mari privind sănătatea pot întârzia implementarea 5G [9]. Unele țări au luat deja măsuri pentru a încetini implementarea 5G din cauza riscurilor pentru sănătate, notează Rajgopal. Întrebarea este, poate fi oprită?

Testarea 5G a fost oprită la Bruxelles, Belgia [10], iar Elveția amână lansarea 5G pentru a crea un sistem de monitorizare a radiațiilor [11]. De asemenea, Syracuse, New York urmărește să stabilească unele măsuri de protecție și a „negociat dreptul de a conduce inspecții solicitate privind siguranța ale antenelor 5G”, pentru a atenua îngrijorările publice [12]. Potrivit Forbes: [13]

În New Hampshire, parlamentarii iau în considerare înființarea unei comisii care să studieze impactul asupra sănătății rețelelor 5G. Și Mill Valley, California, lângă San Francisco, a interzis anul trecut noile celulare wireless 5G.

Însă multe alte domenii au ales să aibă încredere în Comisia Federală de Comunicații și în asociația comercială a industriei wireless, CTIA, care a înființat site-ul „Cellphone Health Facts”, care citează cercetări care ar arăta că nu există niciun risc. Totuși, în cazul în care credeți că FCC evaluează cu adevărat riscurile pentru sănătate, vă înșelați.

La o audiere în Comisia pentru comerț în Senatul SUA (videoul de mai sus), FCC a recunoscut că nu au fost efectuate sau finanțate studii privind siguranța 5G de către agenție sau industria telecomunicațiilor și că niciun astfel de studiu nu este planificat [14,15]. Într-un discurs susținut la Clubul Național de Presă în iunie 2016, Tom Wheeler, fost președinte al FCC și anterior șef al grupului de lobby al industriei wireless, a făcut clară poziția agenției când a declarat: [16]

Nu stați în drumului dezvoltării tehnologice. Spre deosebire de unele țări, nu credem că noi ar fi necesar să petrecem următorii ani studiind… A lăsa cale liberă inovatorilor este mult mai preferabil decât a lăsa comitetele și autoritățile de reglementare să ne definească viitorul. Nu vom aștepta să fie stabilite standardele…”

În lumina celor peste 2.000 de studii care arată existența unei serii largi de daune biologice cauzate de CEM, asigurările din partea FCC și U.S. Food and Drug Administration potrivit cărora expunerea la radiațiile wireless, inclusiv la 5G, este sigură, par, în cel mai bun caz, nesincere. După cum s-a menționat într-un articol din Counterpunch: [17]

Lobbyiștii din domeniul telecomunicațiilor ne asigură că ghidurile care sunt deja în vigoare sunt suficiente pentru a proteja publicul. Însă aceste ghiduri de siguranță se bazează pe un studiu din 1996 despre cât de puternic a încălzit un telefon mobil capul unui manechin de plastic de mărimea unui adult. Este o situație problematică, din cel puțin trei motive:

– organismele vii sunt alcătuite din celule și țesuturi foarte complexe și interdependente, nu din plastic;

– expuși la radiații cu radiofrecvență sunt inclusiv fetușii, copiii, plantele și animalele sălbatice – nu doar bărbații adulți;

– frecvențele folosite în studiul pe manechin au fost cu mult mai mici decât cele asociate cu 5G.”

Chiar și așa, în 2022, încă nu au fost efectuate cercetări substanțiale cu privire la siguranța CEM. De fapt, până la 1 august 2022, din peste 35.000 de articole despre CEM, doar șapte au fost studii medicale sau biologice [18]. Cu toate acestea, „niciunul dintre aceste studii nu a modulat sau pulsat semnalul așa cum cere 5G și nu a folosit nici alte caracteristici ale tehnologiei 5G”, potrivit lui Joel M. Moskowitz, Ph.D., director al Școlii de Sănătate Publică a Centrului de Sănătate a Familiei și Comunității de la UC Berkeley. [19]

La ce nivel de radiații electromagnetic pot rezista oamenii?

Expunerea la CEM la multe frecvențe care au impact biologic, cum sunt cele de la telefoanele mobile și Wi-Fi, a crescut de aproximativ 1 cvintilion de ori în ultimii 100 de ani [20,21]. Din nefericire, expunerea la CEM este atât de răspândită în zilele noastre, încât este practic imposibil să se efectueze studii controlate asupra populației, întrucât nicio populație nu mai este cu adevărat neexpusă sau neafectată. În lipsa unui grup de control, este foarte dificil să se stabilească ce efecte sunt în lumea reală.

Acestea fiind spuse, a fost efectuat un studiu bazat pe expunere controlată, dezvăluind că expunerea nu este nici pe departe atât de inofensivă pe cât cred oamenii. La începutul secolului al XX-lea, în Statele Unite existau două populații – rurală și urbană. Zonele urbane au fost în mare parte electrificate, în timp ce zonele rurale nu au fost electrificate decât în jurul anului 1950.

Dr. Sam Milham, epidemiolog, a analizat minuțios statisticile privind mortalitatea în aceste două populații de-a lungul timpului, arătând clar că între aceste două grupuri a existat o diferență mare în ceea ce privește mortalitatea cauzată de boli de inimă, de cancer și diabet. Apoi, pe măsură ce zonele rurale s-au electrificat, cele două curbe s-au unit.

Astăzi, nu numai că trăim și lucrăm în medii electrificate, dar suntem și înconjurați de microunde de la tehnologiile wireless. În curând, 5G poate fi adăugat la acest amestec, făcând ca expunerile să fie cu atât mai complexe și potențial dăunătoare. După cum a menționat Counterpunch: [22]

Radiația de radiofrecvență (RF) 5G utilizează un «cocktail» compus din trei tipuri de radiații, variind de la unde radio cu energie relativ scăzută, radiații de microunde cu mult mai multă energie și unde milimetrice cu energie considerabil mai mare…

Pericolul cel mai mare este reprezentat de frecvențele extrem de înalte 5G. În timp ce frecvențele 4G ajung până la 6 GHz, 5G expune viața biologică la semnale pulsate într-un interval de la 30 GHz la 100 GHz. Publicul larg nu a fost niciodată expus la frecvențe atât de înalte pentru perioade lungi de timp.

(va urma)

Note:

1 http://www.cellphonetaskforce.org/governments-and-organizations-that-ban-or-warn-against-wireless-technology/

2 https://emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appeal 

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24927498

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4074720/

5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22112647

6 https://ehtrust.org/wp-content/uploads/Scientist-5G-appeal-2017.pdf

7, 31, 50 https://www.gaia.com/article/5g-health-risks-the-war-between-technology-and-human-beings

8 https://ehtrust.org/5g-and-its-small-cell-towers-threaten-public-health-harvard-phd-scientist/

9, 13 http://fortune.com/2019/05/22/health-concerns-5g-cellphones-cancer/

10 https://www.brusselstimes.com/55052/radiation-concerns-halt-brussels-5g-for-now

11 https://www.reuters.com/article/us-swiss-5g/switzerland-to-monitor-potential-health-risks-posed-by-5g-networks-idUSKCN1RT159

12 https://www.govtech.com/network/Syracuse-NY-Negotiates-City-Rights-over-Small-Cell-Boxes.html 

14 https://www.blumenthal.senate.gov/newsroom/press/release/at-senate-commerce-hearing-blumenthal-raises-concerns-on-5g-wireless-technologys-potential-health-risks

15, 17, 22 https://www.counterpunch.org/2019/05/03/is-5g-worth-the-risks/

16 https://transition.fcc.gov/Daily_Releases/Daily_Business/2016/db0620/DOC-339920A1.pdf

18 https://www.emf-portal.org/en/article/overview/mobile-communications-5g#level-1

19 https://www.saferemr.com/2022/

20 http://electromagnetichealth.org/electromagnetic-health-blog/article-by-professor-olle-johansson-health-risk-from-wireless-the-debate-is-over/

21 https://nourishbalancethrive.com/podcasts/nourish-balance-thrive/electromagnetic-fields-emfs-controversy-science-an/

Citiți și:
Un studiu internațional dă alarma cu privire la tehnologia 5G: Implicații uriașe în procesul de carcinogeneză și deteriorarea ADN-ului
Dr. Robert Malone semnalează și comentează un studiu recent îngrijorător privind pericolele 5G – oamenii de știință cer aplicarea urgentă de măsuri de precauție
Introducerea tehnologiei 5G cu anumiți parametri provoacă cancer

 

yogaesoteric
21 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More