PayPal ar fi vrut să confiște câte 2500 de dolari din conturile celor pe care îi consideră vinovați de dezinformare covid și discriminare de gen

Compania controlată de Forumul Economic Mondial dă de gol intenția de a institui un sistem de credit social

Un partener important al Forumului Economic Mondial (WEF), PayPal a retras noua sa politică bazată pe modelul de sistem de „credit social” al Partidului Comunist Chinez (PCC), după ce a provocat indignare la nivel internațional. Compania a dat înapoi invocând „o eroare” după ce utilizatorii săi au dat semne de retragere în masă.

Deși PayPal susține că politica respectivă a fost publicată din greșeală, este de fapt un aspect cu care WEF și partenerii săi ne amenință de ani de zile: un sistem global de credit social care le va oferi puterea de a controla cetățenii și de a-i pedepsi pe cei pe care îi consideră „nedemni de încredere”.

În 2020, PayPal și-a schimbat politica, iar compania și-a constrâns utilizatorii să accepte o amendă PayPal de 2.500 de dolari în cazul în care încălcă Politica de utilizare acceptabilă.

Ulterior, pe 7 octombrie 2022, compania globalistă a anunțat că, începând cu 3 noiembrie 2022, PayPal va extinde lista existentă de activități interzise utilizatorilor și va confisca 2.500 de dolari per infracțiune de la utilizatorii pe care compania îi consideră vinovați de răspândirea de „dezinformări” sau de „discriminare” bazată pe identitatea de gen a unor grupuri sau indivizi, scrie rairfoundation.com.

Noua actualizare a politicii de la PayPal va permite companiei să sancționeze utilizatorii care promovează pretinsa «dezinformare» sau pun în pericol «bunăstarea» utilizatorilor, [sancțiuni constând în] amenzi de până la 2.500 de dolari per infracțiune”, a dezvăluit DailyWire.

Potrivit site-ului de presă, compania de servicii financiare a eliminat și a pus pe lista neagră, în mod repetat, organizații și comentatori individuali pentru opiniile lor politice și urma să-și extindă, de pe 3 noiembrie, lista existentă de activități interzise. „Printre modificări se numără interdicții privind «trimiterea, postarea sau publicarea de orice fel de mesaje, conținuturi sau materiale care promovează dezinformarea sau pot pune în pericol siguranța sau bunăstarea utilizatorilor”. De asemenea, PayPal va interzice utilizatorilor „promovarea urii, a violenței, a [intoleranței] rasiale sau a altor forme de intoleranță, care sunt discriminatorii.”

Criteriile publicate de PayPal sunt subiective și încalcă principiile fundamentale ale procesului echitabil și libertății de exprimare, notează rairfoundation.com. În plus, compania condusă de socialiști ar confisca fondurile utilizatorilor în mod arbitrar.

Totuși, compania și-a retras politica după declanșarea unei reacții majore. PayPal a precizat, într-un e-mail către Epoch Times:

O notificare AUP [Acceptable Use Policy] a fost publicată recent dintr-o eroare, incluzând informații incorecte. PayPal nu amendează oamenii pentru dezinformare și nu s-a intenționat niciodată ca acest conținut să fie introdus în politica noastră. Echipa noastră face eforturi să corecteze paginile noastre privind politica. Ne pare rău pentru confuzia cauzată.”

În ciuda retragerii politicii PayPal, compania controlată de WEF nu este una de încredere. În iulie 2021, PayPal a anunțat că va spiona tranzacțiile utilizatorilor săi și va furniza aceste date activiștilor de extrema stângă din Liga Anti-Defăimire (ADL), precum și autorităților pentru aplicarea legii și factorilor de decizie.

Potrivit Reuters, PayPal „va analiza, de asemenea, rețelele care răspândesc și profită de pe urma antisemitismului, islamofobiei, rasismului, a ideilor anti-imigranție, anti-negri, anti-hispanici și anti-asiatici”.

CEO-ul PayPal, Dan Schulman

Dan Schulman

Președintele și CEO-ul PayPal, socialistul Dan Schulman, și echipa sa executivă sunt cei mai vocali și influenți parteneri ai Forumului Economic Mondial, ceea ce îi face să fie unii dintre cei mai periculoși globaliști din lume.

În februarie 2019, CEO-ul Schulman a recunoscut, în timpul unui interviu pentru Wall Street Journal, că PayPal lucrează cu activiștii de extrema stânga de la Southern Poverty Law Center (SPLC) atunci când ia în considerare lista neagră pentru conservatori.

Fiind întrebat de Wall Street Journal (WSJ) cu ce „valori” se identifică PayPal, Schulman a răspuns: „Probabil, cea mai importantă valoare pentru noi este diversitatea și incluziunea”.

[Cazul din] Carolina de Nord a fost probabil momentul cel mai vizibil în care am spus practic că acest aspect încalcă valoarea noastră de bază și că este necesar să luăm o poziție foarte publică în privința asta”, a declarat Schulman, referindu-se la momentul când PayPal a renunțat la investițiile în Carolina de Nord, după ce statul a adoptat un proiect de lege care obligă oamenii să folosească toaletele în funcție de sexul lor biologic.

Schulman a subliniat că „a fost un moment definitoriu pentru noi în calitate de companie”, moment care a fost „dificil”, deoarece „nimeni nu te învață la facultate limita dintre libertatea de exprimare și ură. Nimeni nu a definit-o în lege”.

De asemenea, în interviul pentru WSJ, Schulman a recunoscut că organizația SPLC de extremă stângă contribuie în luarea „deciziilor PayPal”. De asemenea, SPLC lucrează cu giganții tehnologici, cu orientare de extrema stângă, Amazon, Google, Facebook și Twitter.

În septembrie 2021, Gays Against Groomers, o coaliție activistă care se opune sexualizării, îndoctrinării și medicalizării copiilor, a avut conturile trecute pe lista neagră de PayPal. În e-mailul adresat coaliției pentru protecția copilului, PayPal a precizat că grupul a încălcat Politica de utilizare acceptabilă, fără a explica însă cum s-a petrecut asta.

Fondatorul grupului, Jaimee Michell, a declarat că PayPal a ales să fie de partea celor care promovează sexualizarea copiilor:

Ei îi apără pe pedofili și pe prădătorii de copii și [susțin] întreaga ideologie care promovează «tranziția» copiilor [schimbarea sexului lor] și le mutilează trupurile, folosindu-i ca obiecte sexuale. Ei vor să se așeze de partea acestora.”

Tehnologia va fi noul instrument de discriminare

De ani de zile, WEF se laudă cu planurile sale de control asupra oamenilor. La Londra, pe 18 martie 2018, Yuval Noah Harari, consilierul șef al liderului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab, a explicat că, în viitorul apropiat, tehnologia va fi un nou instrument de discriminare, nu împotriva grupurilor, ci a persoanelor.

În cadrul evenimentului organizat de New York Times, Harari a prezis ce va urma: „o epocă a algoritmilor și a tehnologiei care ne-ar putea face să devenim «supra-oameni» cu calități de dumnezei”.

În secolul al XX-lea, discriminarea a fost folosită împotriva unor grupuri întregi pornind de la diferite părtiniri. Totuși, a fost o situație remediabilă, deoarece acele părtiniri nu erau reale, iar victimele s-au putut uni și lua măsuri politice. Dar în următorii ani și următoarele decenii, potrivit lui Harari, „ne vom confrunta cu discriminarea la nivel personal și ar putea să se bazeze, de fapt, pe o evaluare corectă a cine sunteți”.

Dacă algoritmii folosiți de o companie vor căuta profilul dvs. de Facebook sau ADN-ul și prin documentele școlare și profesionale, ar putea să-și dea seama destul de exact cine sunteți. „Nu vei putea face nimic în legătură cu această discriminare, în primul rând pentru că e vorba chiar de persoana ta”, a spus Harari. „Ei nu discriminează persoana ta pentru că ești evreu sau gay, ci pentru că ești chiar tu. Și ce e mai rău este că [persoana] va fi adevărată. Sună amuzant, dar este groaznic.”

Scorul de credit alternativ

Planul de instituire a identității digitale al WEF a pus bazele unui sistem global de credit social care le va oferi globaliștilor puterea de a controla cetățenii și de a-i pedepsi pe cei pe care îi consideră „nedemni de încredere”.

Un raport al WEF din februarie 2022 lămurește că părți terțe vor emite judecăți pe baza istoricului dvs. de credit, a istoricului medical și a comportamentelor online. De exemplu, „O bancă decide atractivitatea unei persoane pentru [a acorda] un împrumut”.

Băncile vor lua în considerare comportamentul social al unei persoane, atât online, cât și offline, pentru procesul de creditare. Acest instrument se numește Alternative Credit Scoring, utilizând un număr cuprinzător de date pentru a analiza istoricul financiar și comportamentele sociale. În acest mod se poate introduce un sistem de credit social similar celui al CCP, în care accesul la bunuri și servicii este acordat în funcție de comportamentul social al unei persoane.

Pe agenda întâlnirii virtuale a WEF, care a avut loc în perioada 25-29 ianuarie, a fost adăugat Alternative Credit Scoring. Scorul de credit tradițional analizează comportamentul financiar al unei persoane. Scorul de credit alternativ va lua în considerare, în plus, comportamentul social al acesteia.

Citiți și:
Șeful FMI spune că moneda digitală a Băncii Centrale ar fi necesar să fie folosită alături de sistemul de credit social pentru a controla ceea ce oamenii pot sau nu cumpăra
Viena – teren de testare pentru un sistem de credit social în stil chinezesc
Și tu, PayPal? Rolul UE în defrișarea disidenței

 

yogaesoteric
21 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More