Anamaria Gavrilă a solicitat STS să pună la dispoziția partidelor lista celor 11 milioane de votanți de la alegerile prezidențiale
Lidera Partidul Oamenilor Tineri, Anamaria Gavrilă, a anunțat că a cerut Serviciului de Telecomunicații Speciale să pună la dispoziția partidelor lista celor 11 milioane de votanți de la alegerile prezidențiale. În acest fel, ar fi eliminate dubiile privind votul multiplu sau faptul că ar fi fost folosite datele unor persoane decedate, a precizat lidera POT, într-o declarație acordată presei după ce a participat la consultările de la Cotroceni, notează Agerpres.
Anamaria Gavrilă a menționat că a vrut să prezinte președintelui Nicușor Dan mesajele și gândurile celor 5,3 milioane de români care nu l-au votat la alegerile prezidențiale.
„Am făcut astăzi o cerere către Serviciul de Telecomunicații Speciale, în care noi, partidele parlamentare, am cerut să ni se pună la dispoziție lista celor 11.641.866 de votanți din 18 mai, pentru că este necesar odată pentru totdeauna să încheiem era conspirațiilor și să facem un exercițiu de transparență maximă. (.…...) Am cerut STS să ne pună la dispoziție un portal în care fiecare cetățean să poată să își introducă CNP-ul și numele și să verifice dacă a fost la vot sau nu și momentul în care i s-a scanat buletinul. Așadar, și simplul cetățean poate să fie convins și poate să fie asigurat că votul a fost unul corect”, a precizat lidera POT.
Ea a menționat că una dintre cererile transmise Administrației Prezidențiale a vizat consolidarea „coeziunii sociale” din România, prin evitarea unor termeni precum „pro-europeni”, „extremiști” sau „izolaționiști”.
„Am cerut domnului președinte ca aceste concepte de «pro-europeni», «extremiști», «izolaționiști» să nu mai fie folosite în societatea noastră, pentru că, în final și la urma urmei, suntem toți români și toți ne dorim o economie mai bună. Toți ne dorim ca românii să vină acasă, toți ne dorim lucruri bune pentru România. Însă când noi folosim concepte care nu au practicalitate, care nu pot fi transformate în proiecte și în acțiuni unde oamenii vin împreună, aceste concepte divizează societatea”, a declarat lidera POT.
Anamaria Gavrilă a acuzat de asemenea „o cenzură” pe conturile de pe rețelele de comunicare virtuală, invocând faptul că pe TikTok a fost blocat contul jurnalistului Ion Cristoiu. O astfel de măsură încalcă „libertățile și drepturile” românilor, a susținut ea.
„Conturile este necesar să fie blocate doar în cazuri extreme, în niște situații de maximă securitate națională, care este necesar să fie oprite. Dar, în general, aceste reglări pe rețelele de comunicare virtuală este necesar să fie făcute de către utilizatori și nicio altă putere mai mare nu ar fi indicat să intervină în blocarea conturilor”, a spus ea.
O a treia cerință a POT a fost desecretizarea ședinței CSAT în care au fost anulate alegerile, conform promisiunii făcute de Nicușor Dan în campania electorală.
Totodată, POT a apreciat că invitarea la consultări a unor parlamentari neafiliați nu respectă Constituția.
„Constituția menționează că președintele cheamă la consultări partidele parlamentare. Acestea sunt în Parlament cu un mandat de la cetățenii români, prin vot direct. Iar acești parlamentari neafiliați, prin această cerere de a se consulta cu ei, în opinia noastră, pare să fie un joc al președintelui de a avea un picior și o putere în Parlament. Și, bineînțeles, alimentează conspirațiile sau teoria conform căreia domnul Nicușor Dan vrea să își formeze în Parlament un grup parlamentar cu care să fie jucător”, a spus ea, potrivit Agerpres.
Citiți și:
„Ultimii 35 de ani”. Cum au nimicit România
Salvat de securiști
yogaesoteric
8 iunie 2025