Anticorpii specifici gripei comune blochează dezvoltarea formelor grave de covid -19

Anticorpii specifici celor șase coronavirusuri care cauzează răceli obișnuite nu pot „neutraliza” coronavirusul care provoacă covid-19, dar anticorpii care luptă împotriva a două dintre coronavirusurile care circulau deja ar putea oferi protecție împotriva formelor severe provocate de SARS-Cov-2, sugerează datele preliminare ale unui nou studiu.

Cercetătorii germani au analizat 60 de pacienți covid, inclusiv 25 care au fost spitalizați dar nu au ajuns în stare critică, 19 care au avut nevoie de a fi internați în unități de terapie intensivă și 25 care nu au avut nevoie de spitalizare. Cei cu forme medii, care nu au ajuns la ATI, au prezentat un nivel semnificativ mai scăzut de anticorpi împotriva a două coronavirusuri sezoniere, HCoV OC43 și HCoV HKU1, despre care autorii au spus că sunt apropiați ca structură de SARS-Cov-2, comparativ cu celelalte coronavirusuri umane.

Observația nu demonstrează că acești anticorpi sunt responsabili de blocarea formelor grave, dar „este remarcabil faptul că s-a putut face o corelare între anticorpii specifici HCoV OC43 și HKU1 și necesitatea internării la terapie intensivă”, chiar și în cazul unui studiu atât de mic, au spus cercetătorii într-o lucrare publicată în International Journal of Infectious Diseases.

Studii suplimentare ar fi necesar să valideze constatarea și să exploreze potențialul de a identifica persoanele cu risc de a dezvolta forme severe înainte de a fi infectați cu SARS-CoV-2.

Citiți și:
Editorial fulminant în British Medical Journal: Când știința validă este suprimată de complexul medical-politic, oamenii mor
Dr. Vernon Coleman: Elita malefică ar putea să ne omoare pe toți din greșeală. Ar putea anihila omenirea

 

yogaesoteric
20 iunie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More