Anul 2020 s-a repetat și în 2021 și are „șanse” să se repete până în 2030, anul „marii resetări”

În anii pre-pandemici, 2018-2019, Pământul a părut că stă pe loc. Timpul n-a mai curs, căci lumea a înghețat într-un prezent aparent continuu, trăind în mod hedonist clipa.

Când Pământul a părut că stă pe loc, lumea era fericită și nu știa că zidurile cetății erau asaltate și împresurate.

Omul normal și obișnuit mergea la teatru, la cinema, la concerte, în cluburi, în city-break, în vacanțe exotice, costisitoare, flirta, nu-și refuza nicio tentație, făcea și desfăcea instant relații, consuma și polua ca și când toți oamenii ar fi devenit a-mortali, sănătoși si mereu tineri și, de plictiseală, consuma enorm de multă energie cu tot felul de „corectitudini” – politice, istorice, sexuale. Omul normal și obișnuit posta mult pe fața cărții, pe rețelele de comunicare virtuală, făcea live cu dedicațiile pe manele sau cu boat trip-ul între două insule grecești, trimitea love sau hate stilizat pozelor cu pisici sau filmulețelor cu protestatari sau vlogeri care făceau bani din donații ale urmăritorilor. Exceptând mizeria și leopardul din spatele gardului frumos și stilizat vopsit, lumea era fericită și nu știa. Zidurile cetății erau, însă, asaltate și împresurate de corsari informatici și chimico-farmaceutici, care aveau cu totul alte planuri.

Anul 2020 s-a repetat și în 2021 și are „șanse” să se repete până în 2030, anul „marii resetări”

Ce s-a petrecut în anii de dinaintea pandemiei a fost ceea ce făceau învățații bizantini înainte de cucerirea Constantinopolului de care Mehmet al II-lea Cuceritorul – se certau pe esențiala problemă a sexului îngerilor. Sau genul îngerilor, ca să fim „gender correct”. Azi, nimic din cele de mai sus nu sunt ceea ce păreau a fi. Totul este acum blocat sau înlocuit de distanțarea socială sociopatică și antropofobică, de segregarea instinctuală sau politic asumată, pe criterii sanitare sau economice, și de înțeparea programatică a turmei cu seruri de manipulare genetică, în vederea prefacerii noastre în ființe stereotipice, pavloviene, lipsite de atribute și însușiri.

A început cu masca, menită a ne blura identitatea, a ne marca drept supuși lucrători ai stupului și a ne pregăti pentru diluarea în marea masă a nou-normalilor, puntea către transumanism și, mai departe, către ființa post-umană, omul 2.0, care nu va mai împărți Pământul cu noi. Dar, evident, „pandemia” nu se termină aici. Anul 2020 s-a repetat și în 2021 și are „șanse” să se repete până în 2030, anul „marii resetări”.

Remodelarea noastră alchimică va continua, ca într-o interminabilă zi a cârtiței. Exceptând cazul în care un zgomot enervant va putea deranja cumva plutirea de somnambul a (până mai ieri) hedonistului, recent preschimbatul în nou-normal.

Reclamele sau avatarurile cu sferturi de curcubeu nu țin de foame

De foame nu țin nici reclamele sau avatarurile cu sferturi de curcubeu, nici discursurile exaltate și râzânde ale lui Gates. În plus, datoriile pentru tragerile de pe credit-card, pentru ipoteci și pentru studii nu se plătesc cu banii tipăriți de Federal Reserve (2 trilioane pe vremea lui Trump, promisiuni de încă 1,9 trilioane de la Biden) – acei bani nu se duc la populație, ci la marile corporații neo-feudale din „Big Tech”, „Pharma” și „Finance”. Cei 2000 de dolari/iobag promiși de Trump se transformaseră, oricum, în 1600 de dolari, din cauza programului Federal Reserve de creștere a masei monetare M2 cu 66% într-un singur an.

Nu se știe cum se va putea rezolva problema căderii emoționale pe care o trăiesc copiii și adolescenții și nici cum se va putea depăși cu bine marele necaz al creditelor „neperformante” și al supra-îndatorării, care va cauza curând zeci de mii de evacuări din locuințele familiale, dar este cert că vor apărea foarte multe tentative ca oamenii să își facă singuri dreptate. Și tot felul de gesturi necugetate, din care vor surveni suferințe și tragedii ale nevinovaților, așa cum deja se vede la tv. Cât de profesionist acționează în astfel de situații Poliția și I.S.U. (asupra căruia hegemonia lui Arafat este încă indiscutabilă) s-a văzut. Putem să avem „încredere”. La fel cum putem să avem „încredere” în justiția română pro-bănci și pro-colectori de creanțe.

Citiți și:
Sub imperiul necesităţii: „noua normalitate” a epocii post-corona (I)
C. J. Hopkins: „Noua Normalitate” mai poate fi încă oprită (1)

 

yogaesoteric
13 ianuarie 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More