ANUPAYA

Aceasta este Calea rezervată celor extrem de puţini, bărbaţi şi femei, care au o dăruire foarte mare faţă de DUMNEZEU, sunt foarte puri şi au inima trezită, fiind astfel capabili să primească Graţia Dumnezeiască copleşitoare care le conferă starea de eliberare.
Pe ANUPAYA nu există etape sau tehnici de evoluţie. La acest nivel fiinţa îşi recunoaşte imediat, fără efort, natura dumnezeiască, printr-o revenire spontană la esenţa sa, în eternitate.


Iată ce spune Abhinavagupta în Tantrasara despre ANUPAYA:
“Atunci când o fiinţă pătrunsă de o Graţie Dumnezeiască extraordinar de intensă, după ce a auzit o singură dată cuvintele Ghidului spiritual, dobândeşte de la sine (spontan) capacitatea de a discerne Realitatea de iluzie, ea se bucură astfel de fuziunea eternă cu SHIVA, independent de orice altă aplicare ulterioară a mijloacelor de realizare.”

Desigur, această atitudine spirituală este necesar să fie trăită, nu doar înţeleasă teoretic, pentru a putea primi Lumina orbitoare a Graţiei lui SHIVA.

Iată şi strofa rezumativă a Capitolului 2 din Tantrasara despre ANUPAYA:

“Nu diferitele căi spirituale îl pot revela pe SHIVA
Ci doar Lumina Graţiei Sale;
Cum ar putea să strălucească plenar, într-un vas efemer şi mărginit,
Soarele cel cu infinite raze?
Acela care, cu o privire nobilă, discerne astfel,
Într-o singură clipă, iluminat de propria-I Lumină
Pătrunde în SHIVA.”

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More