SHAKTOPAYA


SHAKTOPAYA este Calea Energiei sau Modalitatea intermediară (mijlocie). Pe această Cale esenţială este Energia (shakti în sanscrită) care constituie suportul sau vehicolul care îl conduce pe aspirant (după parcurgerea gradată a mai multor etape) în Centrul Roţii Energiilor Divine ale lui Dumnezeu, care este chiar Inima lui DUMNEZEU TATĂL, sursa tuturor energiiilor.
Nici această Cale nu este accesibilă fiinţei umane obişnuite, deşi nu este la fel de elevată ca SHAMBHAVOPAYA. Aspirantul integrat pe această Cale trebuie să fie capabil să-şi controleze foarte bine mintea şi emoţiile şi de asemenea să poată fuziona cu o energie foarte intensă din multidinea de energii care ne animă sufletul, mintea, aspectele vitale sau corpul.


Această energie (oricare ar fi natura ei) este numită mantra; mantra reprezintă, în acest context, orice energie cu ajutorul căreia ne întoarcem în Conştiinţa Divină Universală.
Având în vedere că prin SHAKTI se realizează priza de conştiinţă asupra Luminii Absolute a lui DUMNEZEU TATĂL, se poate spune că  SHAKTOPAYA este o Cale a reflectării, care la nivelul conştiinţei înseamnă cunoaştere. De aceea, pe această Cale este predominantă Energia Cunoaşterii, Jnana Shakti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More