Aplicarea constantă a autosugestiei benefice şi crearea unei atitudini pozitive

Câteva formule de bază pot servi ca model pentru elaborarea altora, în legătură cu problematica noastră. Este important în această direcţie ca formula (IDEEA FORŢĂ) utilizată să fie unică pe un interval de timp variabil. Atunci când am atins succesul cu acea formulă, vom putea trece la o altă formulă corespunzând unei alte probleme pe care dorim să o rezolvăm. Aceasta se poate face chiar dacă este necesar să revenim asupra uneia din formulele anterioare. Pentru a acţiona cât mai bine vă sfătuim să vă raportaţi la indicaţiile deja date cu privire la acest subiect în pasajul referitor la folosirea afişelor cu maxime. Oferim mai jos exemple de formule pentru impregnarea benefică pozitivă a subconştientului:

„Mă simt din ce în ce mai optimist şi plin de forţă benefică. Percep cu bucurie partea cea bună a lucrurilor şi fiinţelor. Entuziasmul meu în creştere mă ghidează fără încetare şi mă umple de euforie.”

„Cred în posibilităţile mele infinite. Reuşitele cu care mă confrunt mă fac să realizez amplificarea posibilităţilor mele binefăcătoare în fiecare zi. Ştiu că voi triumfa pe drumul ce mi l-am ales.”

„Am din ce în ce mai multă siguranţă şi încredere în forţele mele lăuntrice. Stăpânirea deplină asupra fiinţei mele pe multiple planuri se afirmă în fiecare zi tot mai mult.”

Se vor repeta sistematic aceste formule, trăindu-le lăuntric (putem recurge eventual chiar şi la alte formule provenind din surse spirituale benefice, adaptate situaţiei sau cazului nostru) înainte de a adormi. Vom constata că, gradat, ideile, sentimentele şi trăirile pe care ele ni le inspiră se vor amplifica, devenind tot mai intense şi mai ample şi se vor infiltra în subconştient.

Pentru a obţine cât mai repede rezultate semnificative pe această cale este foarte important să nu ne limităm la o repetare papagalicească, mecanică. Fiecare dintre aceste formule trebuie trăită cât mai intens; este necesar să facem să intre în acţiune cât mai profund şi puternic imaginaţia; este excelent dacă în acele clipe de repetare a formulelor, în noi apar emoţii adecvate în strânsă legătură cu aceasta. Dacă vom urma cu perseverenţă procesul indicat fără să ne preocupăm de timp, mai devreme sau mai târziu, direct proporţional cu intensitatea trăirii acestor formule, ele vor ajunge în mod necesar să se realizeze în sensul aspiraţiei noastre manifestate la început.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More