Folosirea sistematică a aforismelor sau maximelor scrise cu litere mari sub forma unor afişe cu culori diferite sau chiar cu imagini sugestive

Primul caz:

Vom alege un anumit număr de aforisme semnificative sau gânduri-forţă legate de starea de sănătate pe care vrem să o redobândim. Vom scrie apoi cu caractere groase, mari, aceste maxime sau idei forţă pe foi mari de hârtie sau carton care vor avea ca fond culori diferite.

Ele trebuiesc scrise în aşa fel încât să iasă cât mai mult în relief şi să ne impresioneze atunci când le privim.

Se recomandă ca fond utilizarea culorilor: galben, portocaliu, roşu. Oferim în continuare câteva exemple de maxime ce pot fi utilizate conform indicaţiilor de mai înainte:

„Celor care aspiră frenetic şi urcă oricât de puţin către El, Dumnezeu le întinde mâna”;

„Pe cei îndrăzneţi şansa îi ajută”;

Cu acelaşi succes putem scrie afirmaţii simple pozitive şi mobilizatoare ca:

„Pe zi ce trece devin din ce în ce mai optimist”;

„Vreau să reuşesc în tot ceea ce întreprind”;

„Am încredere deplină în forţa infinită vindecătoare pe care Supremul o manifestă prin mine”;

„Dacă vreau să fiu iubit şi fericit trebuie să iubesc şi să eman cât mai des fericire”.

„Sunt perfect sănătos prin forţa infinită vindecătoare a subconştientului meu”.

„Sunt scăldat permanent într-un flux de lumină divină atotvindecătoare”

„Sunt plin de forţă şi energie, am o voinţă de fier”

„Voi reuşi şi de data aceasta să înving boala”

După cum am amintit, aceste afişe semnificative vor fi aşezate în tot apartamentul în diferite locuri. De exemplu, una deasupra biroului, una aproape de propriul pat şi una în baie. În cazul unei femei, aceasta îşi poate plasa asemenea maxime chiar şi în bucătărie. Procedând astfel, privirea noastră va vizualiza în mod necesar, de mai multe ori pe zi, afişele confecţionate de noi, trezindu-ne anumite reflexii semnificative asupra temei pe care urmărim să o amplificăm în fiinţa noastră lăuntrică, pentru a o transforma în obişnuinţă. În acest mod se va produce în noi, gradat, o veritabilă impregnare, care va fi mult accelerată, dacă simultan vom stimula transformările dorite prin imaginaţia noastră creatoare.

Al doilea caz:

Doctorul şi faimosul magnetizor HENRI DURVILLE, în studiul său cu titlul „Vreau să reuşesc” indică o suită de afirmaţii foarte sugestive. Reproducem mai jos un extras care îl va putea ajuta mult pe cel care a înţeles mecanismul de operare asupra subconştientului. Pentru a le folosi cât mai bine, este indicat să scrieţi respectivele afirmaţii pe o foaie de hârtie suficient de mare de o culoare adecvată. Se va agăţa acest afiş memorator semnificativ deasupra biroului. În continuare va fi necesar să folosiţi acest afiş sistematic ca pe un element de autosugestie plenară şi ideoplastie. Formula în totalitate este:

„Am deplină încredere în mine însumi … Vreau să imit până la identificare exemplul celor care reuşesc… Vreau să merit din plin şi să obţin succes şi bucurie… Vreau să îmi joc cu curaj rolul corespunzător menirii mele în mod activ. Acestei meniri îi voi consacra majoritatea forţelor mele. Sunt sigur că voi ajunge la ţelul urmărit de mine. Vreau să câştig victoria şi, pentru a învinge, voi începe printr-o victorie asupra mea însumi”.

„Pentru a-mi juca cu devotament rolul meu, iau în totalitate atitudinea celui care reuşeşte. În picioare, conştient de forţa gigantică, benefică a Universului care mă susţine şi se manifestă prin mine, sunt gata de acţiune, îmi îndrept bustul. Las să se manifeste ca un flux neîntrerupt energiile cosmice prin mine. Plin de euforie îmi ridic capul. Îmi umflu plămânii cu aer proaspăt şi fixez în întreaga mea fiinţă energiile cosmice ambiante care vor face din mine un alt om.

Simt din ce în ce mai mult că am credinţă în succes. Privirea mea este mai cutezătoare; vorbirea mea este mai caldă, plină de dragoste, mai edificatoare, mai convingătoare. Mersul meu este mai ferm şi mai sigur. Vreau să exprim cât mai des prin surâsul meu şi prin privirea mea o forţă beatifică ce inspiră încredere, dragoste şi simpatie”.

Aşezându-ne în faţa acestui afiş, vom citi încet, cu atenţie, această formulare cel puţin de două ori pe zi, în special dimineaţa şi seara. Vom reîncepe de fiecare dată când ne vom simţi deprimaţi. Vom încerca cât mai des să ne imaginăm şi să ne simţim lăuntric cum evoluăm păstrând cât mai des în noi înşine atitudinea descrisă. Nimic nu ne împiedică să urmăm chiar integral sfaturile date de doctorul HENRI DURVILLE, psiholog şi yoghin cunoscut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More