Aplicaţia care îţi spune dacă mâncarea conţine substanţe din viermi şi gândaci | Explicaţiile InfoCons

Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a explicat, la Antena 3 CNN, cum funcționează aplicația care îţi spune dacă mâncarea conține substanțe din viermi şi gândaci.

Potrivit preşedintelui InfoCons, Sorin Mierlea, consumul alimentelor care au urme de aditivi, coloranți sau anumite componente care sunt extrase din gândaci sau viermi nu este un fapt descoperit recent, ci ar data de mai mult timp.

Până acum identificarea acestor componente a fost oarecum mascată în etichetele alimentelor printr-un limbaj tehnic greu de înțeles de omul de rând.

„Nu este de astăzi, de ieri, este de mai mult timp, mai ales în acele celebre E-uri și aditivi care sunt în zona aceasta a coloranților și a conservanților, iar din această perspectivă InfoCons chiar a lansat o aplicație gratuită care să-l ajute pe consumatorul român să poată să identifice singur ce conține un produs.

Eu cred că este important să alegem fiecare dintre noi ceea ce dorim.

Cum funcționează aplicația care îţi spune dacă mâncarea conține substanțe din viermi şi gândaci

Este foarte complicat astăzi, din păcate, după etichetele pe care le avem, mai ales într-un limbaj din ăsta abracadabrant de meandrele concretului și sinergia faptelor, de a mai înțelege ceea ce scrie real pe etichetă şi dacă e bun sau e rău, dacă îmi cade părul sau îmi crește nasul.

Aplicația Află ce mănânci este gratuită atât pentru sistemele IOS, Android, cât și Huawei. Este disponibilă în 33 de limbi, inclusiv pentru minoritățile conlocuitoare din România, cât și pentru refugiații ucraineni.

Scanezi codul de bare al unui produs agroalimentar și ai toate informațiile traduse într-un limbaj simplu și accesibil pentru fiecare dintre noi.

Ai toate numerele de urgență din România și din toate țările lumii și suni direct din aplicație în cazul în care, doamne ferește, ai o problemă.

Ai timpi reali de așteptare în toate punctele de frontieră ale României pentru granițele rutiere, ai toate alertele Uniunii Europene în timp real, atât pentru produsele agroalimentare, cât și produsele nealimentare și harta tuturor adăposturilor civile în caz de, Doamne ferește, cutremur sau vreun război, ca să te poți adăposti și să știi unde este cel mai aproape adăpost de locuința sau de locul unde ești.

Cred că este important să avem acces la informare. Este un drept fundamental al cetățeanului european. Este în 33 de limbi pentru fiecare țară, ceea ce înseamnă că un român care merge în Franța sau locuiește în Spania sau se duce în concediu în Grecia va scana un produs agroalimentar și va avea toate informațiile în limba română.

Că și așa vine Black Friday peste noi, ai toate informațiile cu privire la frigidere, televizoare, mașini de spălat, poți să le compari între ele.

Spui cât te costă pe tine curentul din punct de vedere al prețului pe care-l ai la furnizorul pe care l-ai ales și astfel știi cât costă acel frigider sau televizorul în cei doi ani de zile de garanție, cu tot cu curent.

E important să alegem în cunoștință de cauză, iar românii din diaspora să aibă la dispoziție un instrument facil în țara de destinație în limba română”, a explicat Sorin Mierlea, președinte InfoCons, în emisiunea Descoperiți de la Antena 3 CNN.

Citiți și:
Gelatină de vită în iaurturi, secreții de insecte în înghețate etc. – Ce animale «se ascund» în anumite alimente
Italia vrea să protejeze tradiția și interzice alimentele cultivate în laborator
Marea resetare alimentară: Cine se află în spatele planului de retehnologizare a aprovizionării cu alimente la nivel mondial? Bill Gates și Fundația Rockefeller- Arhitecți ai revoluției genetice, în blană de filantropi

 

yogaesoteric
1 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More