Aproape jumătate din viaţă, nevinovat în puşcărie

 

Persoana din imagine primeşte 21 de milioane de dolari de la stat după ce a petrecut 39 de ani în închisoare fiind nevinovat.

Craig Coley, azi în vârstă de 71 de ani, a fost arestat în 1978 fiind acuzat de uciderea fostei sale iubite Rhonda Wicht şi a fiului ei, Donald. După rejudecarea cazului i s-a făcut dreptate.

În ciuda nevinovăţiei sale, Craig Coley a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi a petrecut 39 de ani în spatele gratiilor înainte de a fi exonerat de vină şi eliberat la sfârşitul anului 2017. Omul a primit acum 21 de milioane de dolari drept compensaţie.

Fiind găsit vinovat de ambele crime la momentul respectiv, el a petrecut 39 de ani în închisoare înainte ca o analiză a ADN-ului să arate că a fost acuzat în mod greşit: „am avut mereu speranţa că voi fi declarat nevinovat, chiar şi atunci când eram în închisoareˮ, a spus el.

Omul care şi-a petrecut jumătate din viaţa sa în puşcărie este acum multimilionar. „Deşi niciun ban nu poate repara ceea ce i s-a petrecut domnului Coley, acest aranjament este un lucru bun pentru el şi comunitatea noastrăˮ, a spus Eric Levitt, primarul oraşului din California, Simi Valley.

Cinci milioane de dolari sunt plătiţi de oraş, asigurările şi alte surse vor avea grijă de restul. Craig Coley a primit două milioane de dolari de la Consiliul de compensare a victimelor din California: aproximativ 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în închisoare.

Craig Coley a fost în cele din urmă exonerat. „Harul cu care domnul Coley şi-a dus durerea lungă şi nedreaptă este pur şi simplu de admiratˮ, a spus guvernatorul statului California. Criminalul care i-a ucis pe Rhonda Wicht şi pe fiul său nu a fost niciodată identificat.

Citiţi şi:

33 de ani în închisoare, nevinovat

Instanţa care refuză să judece

 

yogaesoteric
19 aprilie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More