Arhanghelul GABRIEL


Idee-forţă: Mesajul angelic de iubire, fraternitate şi libertate, îmi împlineşte profund întreaga fiinţă


Simbolism:
Arhanghelul Gabriel este reprezentat ţinând în mână un crin, simbol al purităţii şi al adevărului. Uneori este reprezentat ţinând în mână o călimară şi o pană, simboluri ale rolului său de mesager divin. Alteori este reprezentat ţinând o cupă aurie care ne aminteşte de Sfântul Graal.

Funcţia angelică: Apărător al adevărului şi mesager divin

Darurile spirituale pe care ni le oferă: El ne poate ajuta să spunem adevărul în mod deschis şi sincer; să ne respectăm pe noi înşine; să ne lăsăm ghidaţi de intuiţie şi de vocea noastră interioară.

Gabriel este mesagerul Cuvântului lui Dumnezeu. Numele lui înseamnă „ Dumnezeu este puterea mea”. El este cel care le aduce la cunoştinţă misterul reîncarnării sufletelor care urmează să se nască şi ne instruieşte pe noi toţi în ceea ce priveşte înzestrările şi menirea noastră spirituală în această lume. El este protectorul copiilor şi are grijă de copilul din sufletul fiecăruia dintre noi, oricând creşterea sa este împiedicată, ori este rănit şi are nevoie de iubire. El este cel care ne ajută să trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire şi tandreţe.

Mâna lui protectoare este mereu prezentă pentru a ocroti ceea ce este natural şi pur în noi. În toate religiile, Gabriel este considerat ca fiind cel mai important mesager divin. El este neobosit în a transmite Cuvântul lui Dumnezeu acelora care îl vor asculta şi vor respecta esenţa divină din ei înşişi. El mai este cunoscut ca fiind şi Ambasadorul Umanităţii, Îngerul  Revelaţiilor, Cel ce dăruieşte veştile bune, judecata şi compasiunea divină. El este un Înger al Bucuriei şi Spiritul Adevărului.

Gabriel ne ajută să descoperim înţelepciunea chiar pornind de la corpurile noastre fizice şi să ne cunoaştem valorile personale. El respectă individualitatea fiecărei fiinţe. Tot el este cel care ne ajută să ne respectăm principiile personale, onorându-ne calităţile proprii. El ne ajută să avem curajul să trăim bazându-ne pe adevărata cunoaştere din noi înşine care respectă abilităţile noastre divine. Gabriel ne ajută de asemenea să reuşim să ne descoperim propriile noastre calităţi şi astfel să le manifestăm.

Darul cel mai important pe care ni-l oferă Gabriel este acela de a ne ajuta să devenim mai puternici şi de a ne face mai conştienţi de faptul că fiecare dintre noi avem propria noastră contribuţie în trezirea umanităţii la spiritualitate, prin simplul fapt de a ne manifesta noi înşine aşa cum suntem cu adevărat. El ne ajută să descoperim adevărul în situaţiile în care există un conflict între ceea ce ştim noi că este corect şi ceea ce este reprezentat ca fiind a fi adevărat. El ne ajută să descoperim ceea ce este real în orice situaţie în care e necesar să apelăm la intuiţia noastră. Gabriel luminează calea spre adevărul din inimile noastre, şi ne ajută să descoperim care este calea cea mai potrivită de urmat pentru noi.
 
yogaesoteric

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More