Arigato, Masaru Emoto

Ilustrul cercetător japonez Masaru Emoto a părăsit planul fizic vineri, 17 octombrie 2014, la vârsta de 71 de ani.

Emoto s-a remarcat la nivel mondial după ce a documentat, cu ajutorul tehnicilor fotografice, schimbările la nivelul structurii moleculare ale apei, modificând astfel percepţia omenirii asupra influenţei pe care spiritul o are asupra materiei, în cazul de faţă asupra apei, prezentă în mari proporții atât în ființele umane, cât și în tot ceea ce le înconjoară.
 
Conform mărturiei soției sale, care i-a fost alături în momentul trecerii, ultimul său cuvânt a fost „Arigato” („mulţumesc” în japoneză).
 
De-a lungul ultimilor săi ani de viaţă, Masaru, cel care a demonstrat că apa este vie şi se transformă în funcţie de factorii la care este expusă, obişnuia să spună: „Viaţa este iubire, care este un dar de la Divinitate şi de la părinţi, iar moartea este recunoştinţă pentru trecerea într-o nouă dimensiune”.

Cercetările dr. Masaru Emoto l-au condus la definirea conceptului de „hado”, un cuvânt care este din ce în ce mai des folosit chiar şi în conversaţiile uzuale de către japonezi. Cuvântul „hado” este alcătuit din două ideograme kanji, ha şi do, care înseamnă respectiv undă şi mişcare. Prin urmare, hado este modelul vibraţional intrinsec existent la nivelul atomic al materiei, fiind considerat drept cea mai mică unitate de energie.

Hado este energia asociată conştiinţei umane, după definiţia dr. Masaru Emoto. Cercetând această energie, el a ajuns la concluzia că gândurile şi sentimentele modelează realitatea fizică. Inspirat fiind de rezultatele unui om de ştiinţă american care a reuşit, cu ajutorul unui dispozitiv ce utiliza rezonanţa magnetică, să impregneze apa cu anumite informaţii benefice, curative, dr. Masaru Emoto a continuat cercetările în domeniul rezonanţei magnetice.

Din 1994, a început să studieze şi să fotografieze cristale de apă îngheţată. Aceste fotografii erau realizate cu ajutorul unui microscop plasat într-o cameră la -50°C. Rezultatele uluitoare au fost prezentate în cartea sa Messages from Water (Mesajele apei), care pune în evidenţă efectul conştiinţei umane (al diferitelor tipuri de energie hado) asupra apei.

Fotografiile din articol sunt preluate din această carte şi arată clar în ce mod structura cristalină a apei îngheţate reflectă calitatea ei, precum şi modificările acesteia datorită expunerii la diverşi factori externi: poluare, cuvinte, muzică, fotografii şi chiar rugăciuni.

Astfel, generând diferite energii hado prin cuvinte rostite sau scrise, sau prin muzică la care a fost expusă o aceeaşi probă de apă distilată, aceasta şi-a modificat structura în funcţie de energia primită. Formele de hado pozitiv, de exemplu, forţa sublim creatoare a artei şi a muzicii, au generat cristale geometrice, hexagonale, armonioase şi încântătoare. Interesant este că nu toate eşantioanele de apă au cristalizat.

Cele expuse unui hado negativ (cuvinte urâte, poze ale unor fiinţe malefice recunoscute, de exemplu Hitler, poluare, muzică heavy-metal) au îngheţat în forme amorfe, ciudate şi dizarmonioase.

Pe parcursul turneelor în jurul lumii în care a prezentat descoperirile sale remarcabile, Masaru Emoto a vizitat în anul 2004 și România, unde a susținut două conferințe:
Masaru Emoto în România (octombrie 2004) – conferința de la sala Pipera
Mesajele apei – Masaru Emoto în România, octombrie 2004, Conferinta de la Hotel Marriott

Sursa: misa-yoga.blogspot.com

Citiți și:
Descoperirea extraordinară a lui Masaru Emoto: apa ne înregistrează gândurile
Apa care curge prin forme spiralate devine apă vie

yogaesoteric
12 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More