Cinci ierburi miraculoase ce te ajută să te vindeci când ai gripă


Nu foarte mulţi dintre noi cunoaştem ceea ce conţine un vaccin antigripal şi de aceea facem o încercare fără să ştim cu exactitate la ce pericole ne expunem şi dacă este cu adevărat eficient.

În ziua de azi, tot mai multe persoane optează pentru a preveni şi a trata gripa în mod natural, având la dispoziţie o varietate de plante şi remedii naturale. Iată mai jos, cinci dintre cele mai bune remedii naturale pentru a reuşi să trecem peste sezonul rece fără probleme:


Astragalus

Una dintre plantele cele mai apreciate şi des utilizate în medicina chineză, astragalus poate fi uşor găsit în magazinele naturiste.

Această plantă ajută la întărirea sistemului imunitar, ceea ce va face mai puţin probabil să contactaţi gripa. Potrivit lui JE Williams, autor al lucrării Combate gripa: reţete naturiste pentru a supravieţui pandemiei de gripă şi gripei aviare, consumând 250 mg până la 500 mg de astragalus dimineaţa, de trei ori pe săptămână, în timpul sezonului rece apare o îmbunătăţire evidentă a imunităţii. (Notă: nu luaţi planta dacă aveţi febră.) 
 
Ginseng

Ginsengul este apreciat pentru beneficiile sale asupra întregului trup, dar ştiaţi că ginsengul poate ajuta, de asemenea, şi la prevenirea şi tratarea gripei? Un studiu publicat în aprilie 2014 de Sang-Moo Kang de la Universitatea de Stat din Georgia, demonstrează că ginsengul poate ajuta la tratarea şi prevenirea gripei şi a altor infecţiilor virale care afecteză plămânii şi căile respiratorii.


Socul


 
Un studiu din 2004 publicat în Journal of Internaţional Medical Research a concluzionat că „extractul de soc pare să constituie un tratament eficient şi sigur împotriva gripei”. Pacienții care au participat la studiu şi care au primit 15 ml de sirop de soc de patru ori pe zi, s-au însănătoşit destul de repede comparativ cu alţi pacienţi care nu au primit niciun tratament. Siropul de soc poate fi procurat de la orice magazin naturist sau poate fi făcut destul de uşor în casă.


Echinaceea

Mulţi oameni cred că numai medicamentele sunt „vindecătoare”, însă echinaceea este unul dintre cele mai importante suplimente naturale care ajută la întărirea sistemului imunitar. Drept urmare şi vânzările sunt în conformitate cu rezultatele  care se obțin cu ajutorul ei. Un studiu efectuat pe 95 de pacienți a constatat că cei care au băut ceai de echinaceea timp de 5 zile, s-au simţit mult mai bine faţă de cei care nu au luat deloc acest remediu. Un lucru e sigur: echinaceea este una dintre cele mai puternice plante stimulatoare a sistemului imunitar.


Usturoiul

Usturoiul este bine cunoscut ca unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, iar unii oameni chiar au început să-l folosească în supe, chiar în cantităţi mari (50 de căţei de usturoi) pentru a elimina infecţiile virale încă din faza de început. În anul 2012, în urma unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie, s-a constatat că usturoiul chiar luptă cu gripa de orice fel, utilizarea lui reducând simptomele bolii şi scurtând perioada manifestărilor gripei. Aşadar, usturoiul este unul dintre cele mai puternice tratamente naturale de acest gen, alături de uleiul de nucă de cocos şi ulei de oregano, alte două remedii naturale cu acţiune antivirală foarte puternică.
 
Cu toate acestea, vă recomandăm să alegeţi pentru a trata gripa doar plante organice, atunci când este posibil, şi să consultaţi un medic naturist înainte de a face o alegere.

Sursa: secretele.com

Citiţi şi:
Câteva recomandări ayurvedice simple pentru perioada de iarnă
Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (2)
Zece minciuni sfruntate ce sunt vehiculate în mod obsesiv de mijloacele mass-media despre gripa porcină şi vaccinurile împotriva virusului H1N1

 

yogaesoteric
12 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More