Armata americană, oameni de știință: 2035 va fi anul convergenței dintre om și tehnologie. Etapele transumanismului într-un dosar

Robotică, 5G, orașe inteligente, 6G și convergența om-mașină. „Cum, când și unde este posibil ca inteligența artificială, biotehnologia, tehnologia cuantică, nanotehnologia, neurotehnologia, tehnologia autonomă, robotica și tehnologia informației să conveargă în moduri relevante pentru armata SUA în următorii 15 ani?”. Au pornit de la această întrebare și au ajuns să schițeze calendarul transumanismului.

Și asta citim în Estimarea convergenței tehnologice până în 2035, o lucrare întocmită de oamenii de știință din armata americană în perioada octombrie 2019 – martie 2020, în cadrul programului Army War College Senior Service College. Autorii sunt locotenent-colonelul Nicholas Delcour (USAF, United States Air Force), locotenent-colonelul Louis Duncan (USAF), domnul Stephen Frahm (DOS), CDR Patrick Lancaster (USN, Navy) și locotenent-colonelul Lance Vann (USAF), sub conducerea profesorului Kristan Wheaton, US Army War College. Lucrarea a fost prezentată de Mad Scientist Laboratory, o inițiativă a armatei americane și – după cum se precizează pe site-ul web – „o comunitate de acțiune care explorează continuu viitorul prin parteneriate de colaborare și un dialog continuu cu mediul academic, industria și guvernul”.

Documentul original este disponibil aici.

Documentul armatei americane examinează o serie de scenarii posibile pentru viitor, toate axate pe fuziunea fizicii cu biologia și cu digitalul (sloganul celei de-a patra revoluții industriale).

  1. Internetul cuantic și rețelele optice pasive (PON)
  2. Interfețe om-mașină
  3. Orașe inteligente (5G)
  4. Desfășurarea robotică avansată în locații austere
  5. Sisteme robotice invizibile
  6. Fabricarea aditivă autonomă care poate fi implementată pe teren

Printre punctele luate în considerare se numără 6G, internetul trupurilor, triumful transumanului, al omului tehnologic. Potrivit documentului, „este foarte probabil ca inovațiile în nanotehnologie, neurotehnologie, biotehnologie, tehnologia informației, tehnologia cuantică și inteligența artificială să permită producția în masă de interfețe om-calculator care vor reduce sau chiar elimina utilizarea interfețelor vizuale/tactile în dispozitivele mobile în următorii 15 ani. În același interval de timp, dispozitivele neinvazive, cum ar fi ochelarii și lentilele de contact cu realitate augmentată (AR), vor face loc implanturilor invazive, cum ar fi implanturi de cornee bionică și opțiunile mai avansate și neinvazive de interfață creier-calculator (BCI). Această convergență va permite realizarea unor progrese, cum ar fi un head-up display (HUD) integrat fizic pentru identificarea și marcarea automată a prietenilor, dușmanilor și străinilor din câmpul vizual al unui soldat, în timp ce liderii de echipă și pluton vor putea să modifice marcajul AR: să permită concentrarea focurilor de arme sau a punctelor de reper pentru mișcare”.

Documentul a fost comentat astfel pe blogul Zero5G:

„Cei care se străduiesc să țină în frâu și să închidă 5G recunosc faptul că infrastructura de telecomunicații fără fir condusă de militari a scăpat de sub control și este destinată pentru mult mai mult decât capacitățile sale anunțate.

«5G» este un termen de marketing. Agentul este radiația cu microunde.

«5G» este baza pentru «6G», pentru a permite «inteligența mașinilor», cunoscută și sub numele de inteligență artificială sau «AI». Acest tip de tehnologie este proiectat să funcționeze fără control și supraveghere umană, ceea ce este catastrofal, deoarece mașinile nu sunt capabile să aplice etica, morala, grija, compasiunea și alte valori umane avansate, fără a fi programate de către oameni pentru a implementa aceste atribute.

Folosirea abilă a publicității pentru 5G este menită să-i determine pe consumatori să accepte și să cumpere cele mai noi produse, susținând că acestea oferă mai mult confort și divertisment. Ceea ce nu este anunțat sunt aspectele legate de sistemele de telecomunicații fără fir care pot fi folosite ca arme.

Pe lângă contaminarea constantă a mediului înconjurător cu radiații nocive, xenobiotice (neviabile), microunde și potențialul de a interacționa și/sau de a activa componente în injecțiile cu ARNm, instalațiile de telecomunicații fără fir (WTF), sistemele de antene distribuite (DAS), sateliții și dispozitivele „inteligente” care creează dependență pot fi utilizate pentru supraveghere.

Citiți și:
În timp ce rețelele 5G sunt încă în curs de desfășurare în întreaga lume, SUA și China concurează pentru supremație în ceea ce privește următoarea generație 6G
Metaversul, biotehnologia și începutul transumanismului
„Agenda noastră comună” – următorul pas în marșul către a Patra Revoluție Industrială: crearea „cetățeniei digitale”

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More