,,Natura nu este de vânzare”, îi spune Vandana Shiva lui RFK Jr.

Agroecologia – o agricultură durabilă care lucrează cu natura, în loc să o epuizeze – este soluția la foametea globală, la sărăcie și la schimbările climatice, a declarat Vandana Shiva, doctor în filozofie, pentru Robert F. Kennedy Jr. într-un episod al emisiunii „RFK Jr. The Defender Podcast”.

Vandana Shiva

Shiva i-a spus lui Robert F. Kennedy, Jr.:

Companiile de gestionare a activelor se duc la o companie îndatorată și spun: «Dați-ne pădurea și munții voștri și iată banii pentru a vă plăti datoria».

Pentru că ne aflăm într-o criză a datoriilor, acest tip nou de sclavie se va intensifica dacă nu ne vom ridica și nu vom spune: „Natura nu este de vânzare”.

Cea mai recentă carte a lui Shiva, Agroecologie și agricultură regenerativă: Soluții durabile pentru foamete, sărăcie și schimbări climatice (Agroecology and Regenerative Agriculture: Sustainable Solutions for Hunger, Poverty, and Climate Change), oferă soluții bazate pe dovezi pentru crizele presante din domeniul ecologiei globale, al agriculturii și al sănătății publice.

Ea i-a spus lui Kennedy că a devenit ecologistă când a realizat că acele corporații care vindeau substanțe chimice și „otrăvuri” doreau să dețină semințe și promovau OMG (organisme modificate genetic) pentru a breveta semințele.

„S-a petrecut să mă aflu la o întâlnire în care se vorbea despre acest 1987”, a spus ea. „Atunci am spus: «Nu, semințele este necesar să fie păstrate. Nu putem permite ca acest cartel al otrăvurilor să fie proprietarul vieții și să ia redevențe de la fermieri».”

Shiva și Kennedy au discutat despre modul în care Fundația Rockefeller și Fundația Bill și Melinda Gates au impus agricultura industrială asupra fermierilor indieni în cadrul așa-numitei, revoluții verzi”, care înseamnă de fapt, agricultură chimică”, a spus Shiva.

Kennedy a subliniat că revoluția verde, „a fost o creație a Fundației Rockefeller și o modalitate de a înlocui agricultura tradițională locală de subzistență cu agricultura bazată pe chimicale, pesticide grele, îngrășăminte grele pe bază de carbon, mașini mari etc., cu pretenția că «vom hrăni lumea»”.

(Agricultura) a fost preluată … de către Fundația Gates”, a spus Kennedy, care, „a împins oamenii la înfometare cu aceste metode de a aduce alimente Kraft și McDonald’s și Cargill și aceste mari corporații în care a investit – și Monsanto, desigur, unde el este unul dintre cei mai mari investitori – pentru a crea lanțuri de aprovizionare și pentru a forța acele guverne să impună populației lor o agricultură bazată pe chimicale care îmbogățește corporațiile în care el personal a investit”.

Bill Gates a lansat Gates Ag One” a spus Shiva, care promovează, „o singură agricultură pentru întreaga lume” și servește drept platformă pentru manifestarea a două dintre, „viziunile distopice preferate” ale lui Gates: „agricultură fără fermieri” – prin robotizarea agriculturii – și, „mâncare fără ferme”, prin fabricarea de „alimente false”.

Nu poți face, o singură agricultură pentru întreaga lume prin biodiversitate, cu diferite climate. O poți face doar prin mecanizarea totală a industrializării”, a spus ea.

Potrivit lui Shiva, mecanizarea industrializării totale ar amenința supraviețuirea tuturor formelor de viață – oameni, plante, animale, insecte, microorganisme – și a Pământului însuși.

Oamenii, a spus ea, este necesar să se opună acestei tendințe.

Avem nevoie de parteneri pretutindeni, în fiecare domeniu – inclusiv fermierii convenționali”, a spus ea.

Ea a adăugat: „Fermierii ecologici, fermierii regenerativi este necesar să-și dea mâna cu oricine se află pe pământ, deoarece oricine se află pe pământ poate începe să aibă grijă de pământ și să nu participe la activitățile războinice distructive.

Shiva i-a spus lui Kennedy: „Într-o lume fărâmițată, în care peste tot există «marșuri ale costului vieții», în care oamenii nu reușesc să plătească mâncarea și chiria, BlackRocks și Vanguards și companiile de gestionare a activelor” caută să controleze active financiare în valoare de 4 trilioane de dolari.

Oamenii este necesar să transmită mesajul că „lumea noastră nu este de vânzare”, a spus ea.

Shiva și Kennedy au discutat, de asemenea, despre modul în care agroecologia produce alimente mai nutritive decât un design de monocultură „One Ag”.

Munca noastră arată că, de fapt, cu cât îmbogățești mai mult biodiversitatea, cu atât intensifici biodiversitatea, mai degrabă decât substanțele toxice și chimice. De fapt, ai mai multă nutriție”, a spus ea.

Citiți și:
Un stat din India interzice toate pesticidele, pentru a proteja fauna sălbatică și turismul
Organic, ecologic, bio şi sănătatea
Sinistra agendă Rockefeller a sistemului alimentar – ei l-au creat și acum tot ei vor să-l distrugă și să-l înlocuiască cu ceva și mai rău

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More