Arme pe care nu le putem vedea și care ne pot ucide încet… Perfecte pentru extincție

Există arme cu microunde care ar putea provoca sindromul Havana, spun experții. Rusia și, eventual, China au dezvoltat o tehnologie capabilă să rănească creierul, iar o companie americană a realizat un prototip în 2004.

China „a gătit” soldați indieni în viață cu o armă secretă cu puls cu microunde

Arme portabile cu microunde capabile să provoace vătămarea misterioasă a „sindromului Havana” – leziuni cerebrale ce au apărut la diplomați și spioni americani – au fost dezvoltate de mai multe țări în ultimii ani, potrivit experților americani în domeniu.

O companie americană a realizat, de asemenea, prototipul unei astfel de arme pentru trupele din marină în 2004. Arma, cu nume de cod Medusa, a fost proiectată să fie suficient de mică pentru a încăpea într-o mașină și să provoace un „efect incapacitant temporar”, dar „cu o probabilitate redusă de fatalitate sau vătămare permanentă”.

Nu există dovezi că cercetarea a fost continuată dincolo de faza de prototip, iar un raport despre această etapă a fost eliminat de pe un site al marinei americane.

Oamenii de știință cu cunoștințe despre proiect au spus că principiile etice care împiedică experimentarea pe oameni au contribuit la abandonarea proiectului – dar au precizat că astfel de considerente nu i-au împiedicat pe adversarii SUA, inclusiv Rusia și, eventual, China.

Studiul acelui proiect a fost în mare parte, dacă nu abandonat, destul de mult lăsat în suspensie în Statele Unite – dar a fost cultivat în altă parte”, a spus James Giordano, profesor de neurologie și etică la Centrul Medical al Universității Georgetown.

Giordano, care este, de asemenea, membru colaborator vechi în biotehnologie, biosecuritate și etică la Colegiul de Război Naval al SUA, a fost adus consilier guvernamental la sfârșitul anului 2016, după ce aproximativ două duzini de diplomați americani au început să se îmbolnăvească în Havana. Ulterior, el a participat la o evaluare pentru Comandamentul Forțelor Speciale SUA cu privire la ce țări dezvoltă tehnologia și ce au realizat.

A devenit clar că o parte din activitatea desfășurată în fosta Uniune Sovietică a fost reluată din nou de Rusia și de sateliții săi apropiați”, a spus Giordano, adăugând că, China a dezvoltat de asemenea dispozitive energetice direcționate pentru a testa structura diferitelor materiale, cu tehnologie care ar putea fi adaptată armelor. Un al doilea val major de leziuni cerebrale în rândul diplomaților și ofițerilor de informații din SUA a avut loc în China în 2018.

Giordano nu are voie să ofere detalii despre ce fel de dispozitiv a dezvoltat fiecare țară, dar a spus că noile arme folosesc frecvențe cu microunde, capabile să întrerupă funcția creierului fără nicio senzație de arsură.

Acest aspect a fost important – și destul de înspăimântător – pentru noi, deoarece reprezenta o stare de avansare și sofisticare a acestor tipuri de instrumente pe care până acum nu se credea că le-ar fi atins”, a spus el.

Dacă un adversar american a reușit să miniaturizeze tehnologia energiei direcționate necesare pentru a provoca leziuni tisulare de la distanță, face din astfel de arme o explicație mai plauzibilă pentru sindromul Havana.

Peste 130 de oficiali americani, din departamentul de stat, CIA și consiliul național de securitate (NSC), au suferit de simptome, inclusiv amețeli, pierderea echilibrului, greață și dureri de cap, identificate pentru prima dată în Cuba. Impactul asupra unora dintre victime a fost debilitant și de lungă durată.

Unele dintre cele mai recente incidente au implicat oficiali NSC care s-au confruntat cu simptome paralizante în plină zi în Washington. Departamentul de stat, CIA și Pentagonul au lansat toate anchete, dar nu au ajuns încă la concluzii. Un raport al Academiei Naționale de Științe din decembrie a constatat că leziunile sindromului Havana au fost cel mai probabil cauzate de „energie direcționată cu frecvență radio pulsată”.

Laboratorul de cercetare al Forțelor Aeriene (THOR – Tactical High-Power Operational Responder) utilizează energia cu microunde pentru a distruge ținte multiple și simultane, cum ar fi roiurile de drone.

Teoria armelor cu microunde

Scepticii teoriei armelor cu microunde au indicat zeci de ani de eforturi ale SUA de a construi un astfel de dispozitiv în timpul războiului rece și de atunci, fără niciun succes confirmat. Ei au susținut, de asemenea, că o armă capabilă să provoace leziuni cerebrale de la distanță ar fi prea masivă pentru a fi utilizată în zonele urbane.

Cu toate acestea, James Lin, cea mai importantă autoritate americană cu privire la impactul biologic al energiei cu microunde, a declarat că nu ar fi nevoie de un aparat mare pentru a focaliza energia pe o zonă mică, încălzind-o extrem de puțin și provocând „o undă de presiune termoelastică” care se deplasează prin creier, cauzând leziuni ale țesuturilor moi.

Unda de presiune ar fi inițial resimțită de țintă ca sunet. Mulți dintre diplomații americani, spioni, soldați și oficiali ale căror simptome sunt studiate în cadrul anchetei sindromului Havana au raportat că au auzit sunete ciudate la debutul atacurilor.

Cu siguranță poate fi asamblat un sistem care să încapă în două valize mari, care vă vor permite să îl puneți într-o dubă sau într-un SUV”, a spus Lin, profesor emerit în departamentul de inginerie electrică și informatică de la Universitatea din Illinois. „Nu este ceva care necesită spații sau echipamente enorme pentru a face aceasta.”

Proiectul american de arme cu microunde Medusa

Proiectul de arme cu microunde pentru US Marine Corps a fost dezvoltat pentru prima dată de o companie numită WaveBand Corporation. Cu nume de cod Medusa – un acronim inventat pentru Mob Excess Deterrent Using Silent Audio – arma a folosit aceeași tehnologie ca cea sugerată de profesorul Lin, „efectul audio cu microunde”, care a creat impulsuri rapide de microunde care au încălzit ușor țesutul moale din creier, provocând o undă de șoc în interiorul craniului.

WaveBand a primit 100.000 de dolari pentru prototip, care, conform specificațiilor contractului, „ar fi portabil, va necesita o putere redusă, va avea o rază de acoperire controlabilă, va putea trece de la mulțime la acoperire individuală, va provoca un efect de incapacitate temporară, va avea o probabilitate scăzută de deces sau vătămare permanentă, nu cauzează daune materiale și are o probabilitate scăzută de a afecta personalul propriu”.

Un document al marinei navale din 2004 (care după aceea a fost eliminat de pe site-ul Marine Small Business Innovation Research) spunea că hardware-ul a fost proiectat și construit. „S-au luat măsurători de putere și s-au confirmat parametrii necesari ai impulsului”, a spus acesta. Documentul mai adăuga: „Au fost observate dovezi experimentale ale MAE [efect auditiv cu microunde].”

Fostul președinte și CEO al WaveBand, Lev Sadovnik, a declarat că informațiile pe care le poate da despre proiect sunt limitate dar a recunoscut că efectele imediate ale MAE sunt dezorientarea și impresia auzirii sunetelor.

Sadovnik a spus că un dispozitiv capabil să provoace simptome ale sindromului Havana ar putea fi relativ portabil.

Este destul de ușor de conceput astfel încât să îl puteți ascunde într-o mașină sau într-o dubă, dar nu ar funcționa pe o distanță mare”, a spus el. „O poți face printr-un perete, să zicem, dacă te afli în camera alăturată a unui hotel.”

Testarea armelor cu microunde pe populație

Sadovnik a spus că prototipul Medusa nu era suficient de puternic pentru a provoca daune durabile și nici nu ar fi permis aceasta. El a spus însă că Rusia este mai avansată în înțelegerea impactului uman al armelor cu microunde – parțial pentru că nu se confruntă cu aceleași constrângeri etice.

Avem aici limitări foarte stricte, desigur, în ceea ce privește testele pe oameni și testarea pe animale”, a spus el. „Rușii nu aderă la aceste standarde.”

Giordano a spus că normele politice și etice diferite din Rusia și China creează „oportunități unice de a avansa dezvoltarea bioscientifică și tehnologică în moduri care ar fi inacceptabile în Statele Unite și în programele aliaților noștri din NATO”. (Crede cineva?)

Atacurile cu arme cu microunde ale Rusiei și Chinei

Deși mulți oficiali americani și victime cred că Rusia este în spatele atacurilor, nu există până acum dovezi convingătoare că Moscova este responsabilă. În unele cazuri, vehiculele aparținând serviciilor de informații militare rusești (GRU) au fost raportate ca fiind aproape de locul unui aparent atac. Dar nu ar fi ceva neobișnuit ca GRU să-i urmărească pe oficialii americani.

Rușii au cu siguranță o lungă istorie în utilizarea tehnologiei cu microunde împotriva misiunilor diplomatice americane. Ambasada de la Moscova a fost descoperită ca fiind scăldată în radiații cu microunde în anii 1960 și începutul anilor 1970, deși intenția din spatele acesteia nu a fost niciodată clară. Acest episod a izbucnit într-un scandal când s-a aflat că guvernul SUA a ascuns acest fapt de proprii săi diplomați.

Arme letale cu energie dirijată

Militarii iubesc razele morții

În același timp, SUA a cheltuit sume uriașe urmărind să-și dezvolte propriile arme cu energie direcționată, atât cu laser, cât și cu microunde. Mark Zaid, un avocat care reprezintă unele dintre victimele sindromului Havana, are un diapozitiv cu o prezentare a CIA care datează din anii 1960 sau 1970, care arată o clădire lovită de microunde dintr-o structură de lângă. Zaid a spus că diapozitivul se numără printre obiectele personale lăsate de un ofițer al agenției decedat.

Militarii adoră razele morții. Toată lumea iubește razele morții – iar laserele aveau unele dintre caracteristicile razelor morții, astfel încât oamenii s-au cam entuziasmat de asta”, și-a amintit Cheryl Rofer, care a lucrat la cercetarea cu laser și arme auditive în anii 1970 la Laboratorul Național Los Alamos din New Mexico.

Acea cercetare auditivă a dus în cele din urmă la dispozitivul acustic cu rază lungă de acțiune, sau „tunul sonor”, folosit de unele forțe de poliție împotriva demonstranților vara trecută. Dar nu a dus la „razele morții”.

Să gândești ceva și să construiești acel ceva sunt două aspecte diferite”, a spus Rofer. Și experiența de a vedea miliarde cheltuite de-a lungul deceniilor, cu realizări slabe pentru ea, a făcut-o sceptică cu privire la noile revendicări ale dezvoltării armelor cu microunde.

Militarii au o mulțime de bani pe care-i învârt și vor încerca o mulțime de dispozitive diferite, iar unele dintre ele sunt bune, iar altele nu sunt chiar atât de bune.”

Atacurile sonore de la Havana au fost doar un test de teren

Giordano a spus totuși că, deși dezvoltarea s-a oprit în SUA, aceasta a fost continuată de adversarii Americii. Primele două duzini de cazuri din Havana, a spus el, au reprezentat un test de teren al echipamentului.

El a spus că, în timp ce SUA se concentrează pe arme scumpe pentru războiul tradițional, Rusia, China și alții sunt „foarte interesați și dedicați dezvoltării de instrumente non-cinetice care pot fi încadrate la limita pragului a ceea ce ar putea fi considerate formal acte de război, astfel încât să se angajeze în procese de distrugere în masă”.

Arme pe care nu le putem vedea și care ne pot ucide încet… Perfecte pentru extincție.

Citiți și:
Sindromul Havana continuă. Încă doi membri ai Consiliului de Siguranță Națională SUA au prezentat simptomele specifice atacurilor cu energie dirijată: dureri de cap și insomnie
Dezvăluiri despre armele cu energie dirijată folosite pentru controlul maselor de către aşa-zişii «Iluminaţi» (I)

 

yogaesoteric
12 noiembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More