Asociațiile medicale din Franța au primit fiecare câte 70.000 de dolari de la Big Pharma

Un scandal care merită să fie mediatizat pe scară largă. În luna octombrie, Lecourrier-du-soir.com a dezvăluit cadourile excesive pe care Big Pharma le oferă medicilor francezi pentru a manipula opinia publică. Echipa editorială s-a bazat pe un studiu realizat de British Medical Journal, care a dezvăluit că Big Pharma a oferit 818 milioane de euro pentru KOL-uri, adică „key opinion leaders” (lideri de opinie cheie). Cu alte cuvinte, medici influenți care apar în mod constant la emisiunile TV pentru a promova medicamentele.

Lecourrier-du-soir.com nu intenționează să se oprească aici. Din cauza uriașei corupții care afectează lumea farmaceutică și despre care mass-media refuză categoric să vorbească, redacția jurnalului francez a decis să-și facă treaba, care constă în a ridica vălul de pe practicile nu foarte catolice ale unei industrii care nu mai ezită să-i distrugă pe cei care refuză să se supună dictaturilor sale.

La o examinare mai atentă a studiului BMJ, echipa Lecourrier-du-soir a aflat nu numai că 818 milioane de euro au fost oferite medicilor pentru a influența opinia publică, ci redacția a reușit să descopere și sumele amețitoare primite de asociațiile medicale din Franța.

Potrivit studiului, aproape fiecare asociație medicală din Franța are cel puțin un KOL (medic influent) care a primit unul sau mai multe cadouri începând cu 2014 sau 2017. Studiul arată că, în perioada 2014-2019, valoarea medie a cadourilor primite de fiecare asociație este estimată la 61.000 de euro (70.000 de dolari).

Și asta nu este tot. Între 2017 și 2019, valoarea medie cumulată pentru fiecare asociație a fost estimată la 15.900 de euro în acorduri contractuale și la 21.900 de euro în remunerații. Și rețineți: această valoare poate varia de la o asociație la alta.

Citiți și:
Dr. Vasile Astărăstoae: Legături primejdioase. Relațiile dintre industria farmaceutică și revistele / jurnalele medicale
Industria Big Pharma este o afacere și ca orice afacere mereu are nevoie să aibă marfă și piață de desfacere
Profituri colosale pentru Big Pharma în acest an. Prețuri record pentru noile medicamente lansate în SUA

 

yogaesoteric
2 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More