Noua reformă din Scoția legalizează transsexualismul încă de la frageda vârstă de 16 ani. Războiul dintre J.K. Rowling și premierul Nicola Sturgeon, tot mai zgomotos

Scriitoarea J.K. Rowling a descris proiectul de lege al SNP privind reforma recunoașterii de gen ca fiind „cel mai mare atac asupra drepturilor femeilor și fetelor scoțiene” din timpul vieții sale, comparându-l cu taxa electorală a lui Margaret Thatcher, care a provocat revolte în țară, potrivit dailymail.

Adoptată de Parlamentul Scoțian în luna decembrie, noua lege care facilitează schimbarea legală a sexului persoanelor din Scoția a stârnit dezaprobarea Guvernului britanic, care a declarat că o va bloca, declanșând un conflict cu apărătorii drepturilor transsexualilor și cu administrația naționalistă scoțiană de la Edinburgh.

Autoarea seriei Harry Potter s-a opus în mod deschis legii care facilitează schimbarea sexului legal al persoanelor transsexuale. Într-un tweet, doamna Rowling a declarat: „Cel mai mare atac asupra drepturilor femeilor și fetelor scoțiene din timpul vieții mele și la care s-au opus două treimi dintre alegători. Aceasta este taxa de vot a lui @NicolaSturgeon”.

Impozitul electoral al lui Margaret Thatcher, cunoscut sub numele de „taxa comunitară”, a fost introdus în Scoția în aprilie 1989 pentru a înlocui taxele de impozitare a locuințelor și a fost profund nepopular, stârnind o opoziție generalizată și o campanie organizată de neplată.

Comentariile doamnei Rowling au venit cu doar câteva zile înainte de votul final asupra proiectului de lege privind reforma recunoașterii de gen la Holyrood, în urmă căruia propunerile au devenit lege. De asemenea, tweet-ul ei a făcut referire la un nou sondaj de opinie, care a arătat că două treimi dintre respondenți se opun pilonilor centrali ai legii privind reforma recunoașterii de gen.

Cercetarea realizată de YouGov pentru The Times a constatat că alegătorii sunt sceptici în ceea ce privește principalele modificări din lege, care permit oamenilor să se autoidentifice în noul lor gen fără un diagnostic psihiatric de disforie de gen și reduc vârsta la care oamenii pot solicita schimbarea oficială a sexului de la 18 la 16 ani.

Dar sondajul a arătat, de asemenea, că legea este populară în rândul grupului de vârstă între 16 și 24 de ani. Scăderea pragului de vârstă a fost măsura care a întâmpinat cea mai mare rezistență în sondaj, 66% dintre respondenți opunându-se. Aceasta a inclus 63% dintre votanții SNP, 67% dintre votanții laburiști și 75% dintre liberal-democrați, în ciuda faptului că toate cele trei partide au susținut proiectul de lege la Holyrood.

Primul vot parlamentar asupra reformelor a dus la cea mai mare rebeliune a SNP în 15 ani de guvernare și au existat, de asemenea, deputați laburiști, inclusiv cei loiali conducerii, care au declarat că nu se vor simți confortabil cu propunerile dacă nu vor fi făcute amendamente semnificative.

21% dintre respondenții la sondaj au fost în favoarea reducerii limitei de vârstă, cei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani fiind singurul grup de vârstă în care o majoritate a sprijinit schimbarea. Miniștrii SNP au adăugat garanții suplimentare pentru a atenua preocupările legate de limita de vârstă mai mică, tinerii de 16 și 17 ani fiind nevoiți să trăiască în noua lor identitate de două ori mai mult timp decât adulții.

Modificările impun adolescenților mai tineri să trăiască în „sexul dobândit” timp de cel puțin șase luni, în loc de trei, înainte de a solicita un certificat de recunoaștere a sexului. Perioada rămâne de trei luni pentru cei cu vârste de peste 18 ani, urmată de o „perioadă de reflecție” de trei luni.

Sondajul a arătat că 60% dintre persoane s-au opus eliminării necesității unui diagnostic de disforie de gen stabilit de un medic. 20% dintre alegători au fost în favoarea schimbării, iar 20% nu sunt siguri. Dar susținătorii legislației spun că aceasta va avea un impact redus în afara persoanelor din comunitatea trans, ale căror vieți vor fi mult mai ușoare datorită schimbărilor.

Scottish Trans a declarat că susține reformele, care vor aduce legea privind recunoașterea de gen mai aproape de standardele internaționale. Organizația a declarat:

Scottish Trans susține aceste reforme și crede că vor avea un impact semnificativ asupra vieții bărbaților și femeilor trans din Scoția, care în prezent cheltuiesc sume mari de timp și bani într-un proces dificil, birocratic și nedrept doar pentru a obține recunoașterea modului în care trăiesc în unele dintre dosarele lor. Deși reprezintă un important pas înainte, reformele propuse ar face ca Scoția să aibă în continuare o lege privind recunoașterea sexului care este departe de a fi lider mondial. Alte țări au fost mult mai ambițioase în modificarea legilor lor pentru a se asigura că toate persoanele trans pot fi respectate și recunoscute ca fiind cine sunt.

Conform noii legi, este o infracțiune penală să faci cu bună știință o declarație statutară falsă și să faci cu bună știință o cerere falsă de schimbare a sexului, oricine este găsit vinovat riscând amendă și până la doi ani de închisoare. Această propunere a fost susținută de public, cu 59% în favoarea ei, 15% împotrivă și 26% nesiguri.

Pentru sondaj, YouGov a intervievat 1.090 de persoane cu vârsta de 16 ani și peste în Scoția, între 6 și 9 decembrie.

Doamna Rowling a criticat-o de mai multe ori în mod deschis pe prim-ministrul Nicola Sturgeon. În octombrie, ea a postat o fotografie în care poartă un tricou pe care sunt imprimate cuvintele „Nicola Sturgeon, distrugătoarea drepturilor femeilor”.

Între timp ea a anunțat că va finanța un nou serviciu destinat exclusiv femeilor pentru victimele violenței sexuale. Femeia în vârstă de 57 de ani a declarat că a fondat și va plăti pentru un centru cu sediul în Edinburgh numit Beira’s Place, care va exclude victimele agresiunilor sexuale care se identifică ca femei, dar s-au născut bărbați.

Beira’s Place va oferi gratuit consiliere personală și de grup. Consiliul de administrație al acestuia este format din opozanți ai proiectului de lege privind reforma recunoașterii de gen. Printre aceștia se numără Rhona Hotchkiss, fost guvernator de închisoare, și dr. Margaret McCartney, academician, om de televiziune și medic de familie din Glasgow.

Citiți și:
Guvernul scoțian face experimente pe copii de 9 ani? Medicamente ce aveau ca scop suprimarea pubertății au fost administrate unor minori diagnosticați cu autism și depresie
Transsexualismul aplicat copiilor este fără îndoială un abuz – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. «Ideologia gender le face rău copiilor»
Guvernul scoțian spune că sexul biologic este „o invenție suprematistă”

 

yogaesoteric
2 februarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More