Aspecte semnificative în legătură cu jocurile mârşave din culisele Federaţiei Internaţionale de Yoga şi nu numai

…aşa cum le-am fost martor personal în ultimii 4 ani

de profesor yoga Mihai Stoian

Pentru a înţelege straniul fenomen care se petrece acum în legătură cu disensiunile dintre Federaţia Internaţională de Yoga – International Yoga Federation (IYF) şi Alianţa Europeană de Yoga – European Yoga Alliance (EYA) pe de o parte, şi şcoala noastră de yoga MISA, cu toate filialele sale, pe de altă parte, consider că trebuie să cunoaştem fapte care s-au petrecut mai demult şi care se repetă acum identic. Aceasta dovedeşte, fără putinţă de tăgadă, un anumit mod de a opera al unor organizaţii secrete, care doresc reducerea la tăcere a spiritualităţii, organizaţii pentru care şcoala noastră de yoga autentică reprezintă o reală ameninţare. Motto-ul acestei prezentări ar putea fi: „Chiar şi în ceea ce priveşte manipularea şi jocurile mârşave de culise, istoria se repetă.”

De asemenea, doresc să fac aceste dezvăluiri deoarece succesul maşinaţiunilor ticăloase ale acestor organizaţii se bazează pe faptul ca oamenii nu ştiu modul lor de operare şi de aceea nu îşi dau seama că lucrurile se repetă după o schemă precisă, atunci când ei îşi pun în aplicare mârşavele lor jocuri de culise în încercarea lor disperată de a împiedica spiritualitatea să triumfe pe această planetă.

Succesul Congresului de la Bucureşti din noiembrie 2005

Faptele sunt următoarele: MISA, împreună cu multe filiale ale sale, printre care şi NATHA, au devenit membre cu drepturi depline, încă din 2004, în Federaţia Internaţională de Yoga – International Yoga Federation (IYF) şi în Federaţia Europeană de Yoga – European Yoga Federation (EYF).

A urmat o perioadă fructuoasă de colaborare, astfel încât, cunoscându-ne mai bine, Consiliul de Conducere al IYF a fost de acord ca primul Congres al Federaţiei Europene de Yoga să aibă loc la Bucureşti, în 2005. Am fost de faţă la întrunirea acestui Consiliu, care a avut loc în Argentina în 2005, când Swami Suryananda a fost desemnat ca fiind organizatorul şi reprezentantul oficial al IYF la congresului ce urma să aibă loc în noiembrie 2005 la Bucureşti. (Detalii despre Congres la http://www.europeanyogafederation.net/CongressBucarest.htm)

A urmat acest memorabil prim congres al Federaţiei Europene de Yoga (EYF), organizat de MISA la Bucureşti, care s-a bucurat de un succes enorm! Chiar pe durata congresului, preşedintele de atunci al IYF, Swami Maitreyananda, ne-a felicitat pentru cât de bine s-a desfăşurat acest prim congres – care a avut o participare de mai bine de 3.000 de oameni în cele 3 zile de congres, ceea ce noi personal nu am văzut la niciunul din congresele mondiale sau europene ale IYF, EYF ori EYA din 2004 şi până în 2008, deşi am participat la toate! Avem documente filmate şi fotografii de la aceste evenimente IYF ori EYA unde se poate vedea cu exactitate că participarea a fost de maximum 100 persoane!

În ultima zi de congres, însuşi Swami Maitreyananda a ţinut să ne felicite prin telefon, în direct, în cadrul festivităţii de închidere a congresului, pentru activitatea depusă şi ne-a transmis vestea că,  datorită meritelor sale cu totul deosebite în promovarea spiritualităţii în general şi a căii yoghine în special, Ghidul nostru spiritual, Gregorian Bivolaru, a fost ales pe viaţă ca membru în Consiliul Mondial Yoga – World Yoga Council. (Aici puteţi asculta înregistrarea acestui eveniment)

Fiind un congres oficial al Federaţiei Europene de Yoga şi având o participare internaţională remarcabilă, în cadrul lucrărilor dedicate organizării au avut loc discuţii constructive despre cum se poate îmbunătăţi colaborarea între diferitele şcoli de yoga, în cadrul Federaţiei Europene (EYF). S-au luat şi unele decizii perfect valabile, în conformitate cu statutul Federaţiei. După Congres am rămas, bineînţeles, foarte buni prieteni cu toţi cei care au participat. Am continuat o strânsă colaborare cu aceştia în ceea ce priveşte IYF şi EYF, dar am fost şi martorii unor evenimente foarte stranii, care au început la foarte puţin timp după aceea.

Calomniile aduse lui Swami Suryananda

Aceste evenimente nu se ştiu, de aceea dorim să le facem publice aici. Ele demonstrează, fără putinţă de tăgadă, continuarea jocului mârşav de culise în ceea ce priveşte încercarea de a stopa promovarea spiritualităţii autentice de către şcoala noastră de yoga MISA, împreună cu filialele sale.

Brusc, pe forumurile federaţiilor (atât mondiale, cât şi europene), au apărut o serie de email-uri calomnioase şi denigratoare în care validitatea şi autoritatea Congresului de la Bucureşti era aprig contestată! Aparent aceste email-uri veneau de la unii din membrii federaţiilor în cauză (IYF şi EYF). Se făceau acuzaţii grave, cum ar fi că acel „congres nu a fost autorizat de către IYF” (ceea ce este complet aberant în condiţiile în care am fost acolo chiar când a fost autorizat!!!), că nu au fost întrunite condiţiile prevăzute în statut sau chiar (culmea!) că Swami Suryananda nu avea autoritatea de a organiza şi reprezenta IYF la acel congres! Toate aceste aberaţii mi-au părut foarte stranii, mai ales că luasem parte în persoană la consiliile IYF în care Congresul de la Bucureşti a fost autorizat şi Suryananda desemnat reprezentat oficial şi împuternicit cu drepturi depline în organizarea şi luarea de decizii din partea IYF şi a preşedintelui de atunci al IYF, Swami Maitreyananda.

Unul din punctele foarte vehemente împotriva Congresului din 2005 din Bucureşti a fost, spre marea mea surprindere, faptul că NU AM ORGANIZAT CONCURSUL DE YOGA SPORTIVĂ! Însă, la vremea aceea, NU SE SPECIFICASE ÎN NICIUNA DIN INTÂLNIRILE OFICIALE LEGATE DE ORGANIZARE că am fi obligaţi în vreun fel să organizam „competiţii de yoga”. Dar iată, încă de pe atunci (decembrie 2005), acest mod abject de a acţiona întru defăimare, dezorganizare şi manipulare, folosind abuziv regulamentele unei federaţii (Yoga Sportivă) care nu fusese nici măcar invitată în Bucureşti – s-a dovedit a fi „procedura” clasică de lucru a celor care acţionează din umbră împotriva spiritualităţii şi mişcărilor de Yoga autentice, în general şi MISA, în particular.

Acest schimb de mesaje dure a continuat. Swami Suryananda, care era plecat în India, nu a putut interveni  prompt pe internet, nici nu a replicat şi nici nu a luat în seamă calomniile acelea penibile, considerând că probabil e o greşeală (aşa cum dânsul ne-a precizat într-un schimb de mesaje telefonice pe care l-am avut).

Personal m-am deplasat la Milano unde am vorbit cu el, dorind să clarificăm această situaţie absolut aberantă, iar el a avut o poziţie nuanţată, chiar împăciuitoare şi mi-a spus ca el are încredere în cei din IYF, cu care se cunoaşte şi colaborează de multă vreme şi că aşteaptă ca email-urile să înceteze, pentru că, probabil, sunt acţiunile mârşave ale unor hakeri care vor să semene confuzie în rândul federaţiei. Dar mesajele nu au încetat, ci dimpotrivă, au continuat timp de două luni. Acuzaţiile au devenit din ce în ce mai grave, mergând până acolo încât să se spună cum că Swami Suryananda vrea să dezbine Federaţia Internaţională în două (sic!), deşi el acolo a reprezentat chiar federaţia în sine (aşa cum dovedesc fără dubiu înregistrările pe care le avem), iar el avea mandat semnat de membrii IYF că îi reprezintă şi este foarte clar că nu a încălcat în niciun fel mandatul care i-a fost încredinţat.

Excluderea Federaţiei Europene din Federaţia Internaţională de Yoga

Gradat şi insidios, în aceste acuzaţii a început să apară în rândul vinovaţilor şi MISA, deşi la început numai autenticitatea congresului şi a lui Swami Suryananda a fost atacată. Dar, după o vreme, s-a afirmat despre MISA că a deturnat acest congres şi că doreşte acapararea Federaţiei Europene! Aceasta este o altă acuzaţie aberantă, pentru că noi nu am avut nicio poziţie oficială acolo, în afara aceleia pe care o deţineam eu, de secretar onorific pentru ţările scandinave, şi cea a lui Grieg, de membru în Consiliul Mondial de Yoga.

Trebuie menţionată aici corectitudinea lui Swami Suryananda, care la Bucureşti în noiembrie 2005, chiar ne-a spus că, deşi am lucrat atât de bine împreună, dovedind seriozitate şi dăruire în folosul federaţiei, şi el personal şi-ar fi dorit să avem mai mulţi reprezentanţi în forumurile IYF şi EYF, aceasta nu este cu putinţă deoarece nu avem încă trei ani vechime ca membri.

În lumina acestor fapte, pentru care avem ca şi dovezi mărturii a zeci de persoane, înregistrări audio şi video, apare că toate acuzaţiile proliferate în acele email-uri erau foarte stranii.

La un moment dat, mai mulţi membri ai Federaţiei Europene, printre care îi amintim pe Yoghiraj Habib BA (Spania), Mayte Criado (Italy), Mimoun Boulahfa, au cerut deschis încetarea calomniilor referitoare la congresul de la Bucureşti din 2005. Spre stupoarea noastră a tuturor, toţi aceştia, împreună cu Swami Suryananda şi cu Yogacharini Pandit Gayatri Devi AU FOST EXCLUŞI DIN IYF! Mai mult decât atât, chiar FEDERAŢIA EUROPEANĂ DE YOGA (EYF), care era partea europeană a Federaţiei Internaţionale de Yoga (IYF) A FOST EXCLUSĂ DIN IYF! Aşa a apărut European Yoga Alliance, ca fiind partea europeană a federaţiei internaţionale.
Această aberaţie şi chiar încălcare gravă a statutului de membru cu drepturi depline al federaţiei europene, condusă de Suryananda în sânul federaţiei internaţionale, ne-a pus serios pe gânduri încă de atunci, deoarece se întrezăreau manevre de culise foarte ciudate, în spatele aşa-zisei democraţii promovate de IYF.

După puţin timp, deoarece MISA şi filialele sale continuau să fie membre în ambele federaţii, ni s-a pus în vedere strict să alegem cu care federaţie vom continua, deoarece cele două nu mai sunt compatibile şi nu se mai sprijină una pe cealaltă!

La vremea aceea, încă am considerat că acel conflict nu ne privea pe noi ca şi şcoală spirituală, ci era numai o consecinţă a jocului de culise al unor persoane rău intenţionate, care au urmărit să manipuleze opinia consiliului de conducere al IYF din cauze obscure. Aşa că am ales să ne continuam colaborarea cu IYF, chiar sperând că acel conflict se va aplana în timp şi cu toţii vom reveni la termeni de colaborare.

Persoane în IYF au jucat acest joc straniu pentru a obţine scindarea federaţiei

Aşa cum vom vedea în continuare, ceea ce a urmat este o dovadă foarte clară că atât membri ai consiliului Federaţiei Internaţionale de Yoga, cât şi persoane din jurul acestora, sunt implicaţi în anumite activităţi de natură să discrediteze mişcările spirituale autentice şi să aducă prejudicii foarte grave, în special Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, MISA.

După seria de email-uri calomnioase care distrugeau autoritatea lui Swami Suryananda şi a celor care au susţinut  Congresul la Bucureşti, au urmat, aşa cum am arătat, excluderea Federaţiei Europene de Yoga din IYF, EYF fiind discret înlocuită de Alianţa Europeană de Yoga, astfel că IYF s-a apropiat mai mult de Uniunea Europeană de Yoga – European Union of Yoga (EUY), structură care până atunci rămăsese departe de  IYF.
 
Este foarte interesant faptul că această Uniune Europeană de Yoga avea în consiliu pe Sri Ajita şi pe Mario Sorin Vasilescu din Romania, personaje care ulterior vor juca un rol important în aceasta situaţie pe care urmărim să o clarificăm aici.
 
După ce am fost puşi să ne clarificam poziţia în ceea ce priveşte apartenenţa la IYF sau EYF, aşa cum am precizat şi anterior, am ales să continuam cu IYF pentru că, animaţi de bunele intenţii în promovarea spiritualităţii şi practicilor yoga pe această planetă, suntem totodată şi oameni serioşi care odată ce am început un lucru pe care îl considerăm benefic, de asemenea considerăm că este important şi să-l ducem mai departe. Am considerat, de asemenea, că situaţia anormală apărută în legătură cu congresul de la Bucureşti din 2005 este o eroare care poate fi corectată.

Totuşi, pentru a mă edifica şi mai mult, m-am deplasat la Swami Suryananda în Italia, urmărind să clarific care au fost dedesubturile acestor situaţii. Din discuţiile pe care le-am avut cu dânsul, chiar la acesta acasă, a rezultat foarte clar modalitatea de manipulare şi schema de operare a celor ce au dorit scindarea federaţiei. Swami Suryanada chiar mi-a arătat computerul său personal în care păstra toată corespondenţa calomnioasă legată de congresul de la Bucureşti şi ecourile stârnite de acesta şi, din toată această arhivă, reieşea foarte clar faptul că persoane din IYF au acţionat concertat pentru a crea starea de confuzie, prin calomnierea lui Swami Suryananda, a Congresului şi a şcolii de yoga MISA.

Apoi am avut întâlniri cu Swami Maitreyananda, care atunci era chiar preşedintele în funcţie al IYF, iar acesta mi-a mărturisit că, într-adevăr şi el bănuieşte că sunt persoane în IYF care au jucat acest joc straniu şi că excluderea nedreaptă a Federaţiei Europene din cea Internaţională nu este din vreo vină a lui Swami Suryananda. Comportamentul lui Swami Maireyananda a fost totuşi destul de nehotărât în ceea ce priveşte reluarea legăturilor cu Swami Suryananda. Noi ne-am oferit să jucăm rolul de intermediari, pentru a rezolva această situaţie ciudată, însa el a spus că aşteaptă un moment favorabil, când se vor întâlni probabil pentru un congres în Europa.

Un nou succes: Congresul de la Copenhaga din mai 2007

Între timp, cu ocazia Congresului Mondial al IYF din Delhi din decembrie 2006, a fost propusă de către noi organizarea la Copenhaga a următorului congres european de yoga. S-a acceptat organizarea acestui forum european al Federaţiei Internaţionale, dar de data aceasta sub egida Alianţei Europene de Yoga (EYA) şi a  Uniunii Europene de Yoga (EYU). Trebuie să recunosc că la vremea respectivă nu am acordat mare atenţie acestor organizaţii sub patronajul cărora ni s-a indicat să organizam Congresul European al Federaţiei, fiind convinşi că toţi acţionăm întru yoga. Tot atunci am anunţat modalitatea în care vom organiza competiţiile de yoga care însoţesc de obicei congresul. Propunerile ne-au fost aprobate fără nicio contrazicere. Nimeni nu ne-a impus nicio regulă sau restricţie în modul cum am informat că dorim să ţinem viitorul congres de la Copenhaga.
 
Astfel, în mai 2007 a avut loc la Copenhaga Euro Yoga 2007. Din nou congresul a fost un succes. A participat Carlos Miguel, preşedintele Alianţei Europene de Yoga (EYA), a participat şi Sri Ajita, care între timp devenise preşedintele Consiliului European de Yoga. Invitată de onoare a fost chiar Swamini Dayananda, între timp devenită preşedintele IYF.
 
Trebuie sa facem aici precizarea că Swami Dayananda este eleva foarte fidelă şi devotată a lui Swami Maitreyananda. Acest amănunt consider că este important în această prezentare. Chiar dânsa ne-a precizat foarte clar că deşi ea este preşedintele în titlu al IYF, totuşi nu ia nicio hotărâre fără a se consulta îndeaproape cu Ghidul ei spiritual, Swami Maitreyananda.

În momentul în care s-a desfăşurat congresul de la Copenhaga, toţi invitaţii au fost încântaţi de modul în care NATHA s-a îngrijit de buna sa derulare. Mai mult, toţi cei care au reprezentat atunci EYA şi IYF nu au avut nimic de obiectat asupra faptului că am organizat acel concurs de yoga în mod diferit decât prevedea regulamentul Federaţiei de Yoga Sportivă. Reamintim că am organizat atunci un concurs de „yoga ezoterică” în care am urmărit să le arătăm celor din IYF şi EYA, precum şi celorlalţi invitaţi, cum înţelegem noi să promovam yoga autentică, în conformitate cu învăţăturile şcolii noastre. În seara aceea, după ce competiţiile se încheiaseră, în cadrul lucrărilor congresului am avut întâlniri foarte fructuoase în care am fost felicitaţi pentru această competiţie, pentru seriozitatea participanţilor (majoritatea din şcolile noastre), pentru capacitatea lor de concentrare şi chiar de execuţie a unor procedee de HATHA YOGA de lungă durată – cum ar fi SHIRSHASANA (statul pe cap) pentru mai mult de o oră continuu! etc..

Niciunul dintre participanţii de la congresul European de Yoga din Copenhaga care reprezentau EYA şi IYF (nici chiar preşedintele Swamini Dayananda, care era de faţă!) nu a  avut nimic de obiectat, pe loc, referitor la competiţiile organizate. Ba mai mult, impresionată de activitatea spirituală, pe care o sesiza foarte serioasă, a şcolii de yoga NATHA din Danemarca, Swamini Dayananda ne-a acordat o diplomă specială pe care încă o avem, care includea şi apartenenţa noastră la IYF fără necesitatea de a plăti taxa anuală pentru anul 2008!!!

Chiar după finalizarea lucrărilor congresului de la Copenhaga, reprezentanţii IYF şi EYA ne-au transmis mulţumiri călduroase şi felicitări pentru succesul acelei întruniri.

Un concurs de yoga sportivă nu este un eveniment spiritual

Aşadar, lucrurile au mers mai departe şi, în dorinţa noastră de a contribui la dezvoltarea acestei mişcări spirituale internaţionale sub conducerea IYF, ştiind câtă muncă şi costuri implică un astfel de eveniment, având deja o oarecare experienţă, am propus desfăşurarea la Bucureşti a unui congres mondial al IYF. Iniţial ni s-a spus că toate congresele IYF până în anul 2012 sau 2013 erau deja stabilite în anumite ţări. După puţin timp s-a revenit, pentru că ţara care se oferise să găzduiască congresul mondial al IYF în 2008 a renunţat (este vorba despre India) şi astfel ni s-a propus ca acest congres să se desfăşoare la Bucureşti.
 
Confirmarea oficială că România şi MISA vor organiza Congresul Internaţional al IYF pentru anul 2008 s-a dat la Congresul Internaţional de Yoga din 2007 din Mexic, congres la care a participat colegul nostru Andrei Gămulea, ca reprezentant al MISA. Având această confirmare, am făcut planul pentru viitorul congres din România. Cu această ocazie, la inspiraţia Ghidului nostru spiritual Grieg, s-a decis ca la acest congres să propunem să nu mai organizam concursul de yoga sportivă şi artistică, ci să mergem pe o linie spirituală mai apropiată de tradiţia yoghină autentică.

Pentru a clarifica şi obţine toate aprobările de la consiliul IYF, m-am deplasat personal, în noiembrie 2007, împreună cu Adina (soţia mea), în Uruguay, la un alt congres internaţional organizat de IYF, cu participarea lui Swami Maitreyananda (preşedintele Consiliului Internaţional al IYF) şi Swamini Dayananda (preşedintele în funcţie al IYF), mai ales pentru a discuta cu aceştia despre desfăşurarea viitorului congres din România şi pentru a le transmite mesajul lui Grieg referitor la acest eveniment.

Discutând în Montevideo cu Swami Maitreyananda şi cu Swamini Dayananda, amândoi au fost de acord (există mai mulţi martori ai acestei discuţii, care s-a desfăşurat într-un loc public) că un concurs de yoga sportivă nu este un eveniment spiritual şi că într-adevăr Grieg are dreptate când afirmă că un sistem spiritual nu are nimic de-a face cu sportul. De aceea, Swami Maitreyanada însuşi ne-a propus ca la Bucureşti să realizăm un Congres Internaţional sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Yoga, unde să organizam şi un concurs de promovare a valorilor yoga în modul tradiţional (actualul concurs), şi în acest fel să dăm posibilitatea federaţiei indiene să organizeze „Campionatul mondial de yoga sportivă şi artistică”, aşa cum ei îşi doreau de fapt.

Cu această ocazie, Swami Maitreyananda mi-a precizat că în interiorul IYF sunt anumite jocuri de culise foarte puternice, fapt pe care mi-l mai spusese şi când l-am cunoscut în Buenos Aires, cu trei ani în urmă. Acum însă el a mai precizat că aceste jocuri de culise implică forţe foarte mari internaţionale, care sunt şi la originea problemelor şcolii din România. Însă el a spus că, dacă vom proceda în acest fel, este convins că lucrurile vor decurge foarte bine şi nu vom deranja pe nimeni. Aşadar, am căzut de acord că la Bucureşti vom realiza un congres internaţional  şi un concurs de yoga tradiţională ezoterică, nefăcând în felul acesta, în niciun fel, concurenţă acelor concursuri de yoga sportivă pe care Federaţia de Yoga Sportivă dorea să le promoveze. Până aici, lucrurile s-a desfăşurat oarecum firesc.

Atacurile lui Sri Ajita

De aici înainte urmează aspecte total nefireşti, aberante, stranii, dar care puse cap la cap evidenţiază un mod de operare foarte precis al unor forţe care ştiu ce fac şi care urmăresc cu o perseverenţă diabolică să distrugă tendinţele sau alternativele spirituale, dorind să impună anumite aspecte distorsionate ca fiind autentice.

Aşadar, mergând mai departe pe firul evenimentelor, după ce noi am anunţat desfăşurarea Congresului de la Bucureşti şi această modificare în program, cum că nu vom organiza niciun campionat mondial de yoga, au început imediat pe forumurile federaţiilor internaţionale şi europene anumite atacuri foarte ciudate, care la început nu au vizat direct Congresul de la Bucureşti.
 
La început au apărut atacuri ale lui Sri Ajita la adresa mea şi la adresa şcolii noastre şi, într-un mod foarte subtil, la adresa lui Grieg. Aceste atacuri s-au realizat prin scrisori puse pe forumul IYF – prima cerea de urgenţă un răspuns, urmată de o a doua care insista asupra acuzaţiilor extraordinar de grave pe care le făcea acest om în prima scrisoare şi cerea cu vehemenţă un răspuns din partea noastră. Este foarte interesant faptul că înaintea acestui val de atacuri, am publicat pe site-ul federaţiei internaţionale o scrisoare în care arătam că aceste calomnii care au apărut vizavi de şcoala noastră şi care începuseră să apară şi pe forumul IYF sunt concertate de către forţe oculte care urmăresc un anumit plan foarte precis. În acea scrisoare, ceream tuturor membrilor IYF să intervină în favoarea şcolii noastre, pentru a se pune capăt situaţiei în care se afla MISA în România, din cauza atacurilor şi manevrelor realizate de anumite forţe din cadrul autorităţilor româneşti.

Ca urmare a acestei scrisori şi a anunţului pe care noi l-am făcut vizavi de modificarea programului congresului, am fost atacaţi – eu personal, şcoala şi într-un mod mai subtil Grieg, de către această persoană care îşi spune Sri Ajita, care, după ce a primit un răspuns foarte clar din partea mea – în care se vedea foarte clar că tot ceea ce el susţinea acolo era nefondat şi reprezenta numai o calomniere la adresa noastră – el a continuat aceste acuzaţii, propunând chiar excluderea mea, a lui Grieg şi a Şcolii de Yoga MISA din consiliul IYF şi din federaţia însăşi.
Ceea ce este foarte interesant este că acest Sri Ajita nu se afla chiar deloc în poziţia de a emite asemenea pretenţii. El era, ca şi noi, un membru şi secretar onorific, acceptat în federaţie în exact acelaşi an în care am intrat şi noi, adică în 2004!

Însă, în mod straniu, aceste acuzaţii au fost urmate de o alta: că, prin acest congres din Bucureşti, urmărim să boicotăm Federaţia de Yoga Sportivă şi că dorim să ne opunem programului federaţiei etc.

Federaţia Internaţională de Yoga sau Federaţia Internaţională de Yoga Sportivă?

Aş vrea să fac aici o precizare importantă. În mod deliberat, în sânul membrilor federaţiei se menţine o confuzie între IYF şi Federaţia Internaţională de Yoga Sportivă – International Yoga Sport Federation (IYSF), tocmai pentru că se doreşte ca yoga să devină un sport, pentru a se elimina astfel orice pretenţie spirituală pe care ar putea-o avea cei care practică yoga. Din acest motiv, cam aceleaşi persoane sunt alese, chipurile prin vot democratic, să conducă IYF şi IYSF. Acest lucru în general nu este spus şi acest consiliu confundă în mod deliberat treburile IYF cu treburile IYSF. De aceea, în acest atac eram acuzaţi că boicotăm Federaţia Internaţională de Yoga, neorganizând concursul de yoga sportivă, care era de fapt un eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Yoga Sportivă!

Ca şi organism care are pretenţia de a acoperi toate organizaţiile de yoga din lume, în nu contează ce formă a acestei practici, IYF nu ar fi avut voie să fie părtinitoare în această direcţie. Federaţia de Yoga Sportivă este firesc să-şi fi apărat concursul lor de yoga sportivă, cu regulile impuse de ei, dar noi nu am propus NICIODATĂ să organizăm vreun campionat de yoga sportivă! Noi am propus şi ne-a fost aprobat, de către preşedintele IYF, un concurs cu alte reguli, care nu intră deloc sub incidenţa Federaţiei de Yoga Sportivă, dar în virtutea apartenenţei noastre la IYF şi EYA, intră sub patronajul acestora! Aceste aspecte, dacă sunt clarificate, arată în mod evident reaua intenţie a persoanelor care ne acuză că am vrut să boicotăm Federaţia Internaţională de Yoga, când de fapt NU AU NICIUN ARGUMENT care să stea în picioare în această direcţie. Dar, menţinând în mod deliberat confuzia între IYF şi IYSF, iată că ei ne pot acuza că NU AM VRUT SĂ ORGANIZĂM CAMPIONAT DE YOGA SPORTIVĂ. Şi aici trebuie să repet că niciodată nu am vrut şi nu ne-am oferit să organizăm un asemenea campionat, pentru motivul foarte clar că NU CONSIDERĂM YOGA UN SPORT! Dar această confuzie vizavi de cele două federaţii zăpăcesc publicul şi pe ceilalţi membri ai acestor federaţii, cu atât mai mult cu cât aceleaşi persoane conduc şi una şi cealaltă dintre structuri!

IYF şi EYA nu mai oferă patronajul Congresului de la Bucureşti

Am încheiat precizarea anterioară, continuăm cu firul evenimentelor. După ce aceste acuzaţii din partea lui Sri Ajita au primit din partea noastră mai multe replici care au fost clarificatoare, el a continuat cu atacurile. I-a sunat şi i-a contactat personal pe toţi membrii consiliului, propunând excluderea noastră din IYF. Acest lucru a fost în mod tacit acceptat, aparent, de către membrii consiliului, astfel încât, la un moment dat, a apărut pe forumul federaţiei internaţionale un mesaj în care se anunţa că IYF doreşte să înceteze orice contact cu MISA şi filialele sale.

Aflând aceasta, am contactat personal, telefonic, membrii consiliului, cu excepţia lui Sri Ajita, care a refuzat orice discuţie şi orice întâlnire cu noi, aspect care iarăşi este foarte semnificativ. Aceştia au reacţionat foarte straniu, fiecare în parte, spunând că ei, de fapt, nu au nimic cu şcoala de yoga MISA şi că au dat curs unei cereri făcute de Sri Ajita personal.

La întrebarea mea, cum de acest om are putere de decizie în IYF, mi s-a răspuns, fără alte explicaţii suplimentare, că este o persoană importantă. Însă, discutând cu Swami Dayananda (preşedintele IYF), cu Carlos Miguel (preşedintele EYA), cu Beatice Ruyz din Portugalia (din European Yoga Council), toţi aceştia au spus că, de fapt, ei au semnat acea rezoluţie doar în virtutea inerţiei şi că de fapt vor reconsidera această hotărâre, având în vedere că noi nu am fost întrebaţi deloc despre aceste hotărâri, nu ni s-au cerut niciun fel de explicaţii şi nu am fost invitaţi să participăm la nicio întâlnire, unde să clarificăm neînţelegerile apărute.

Am căzut de acord să se realizeze o întâlnire la care să participe toţi membrii consiliului şi la care să fim invitaţi şi noi, astfel încât să ne putem explica fiecare poziţiile. În mod straniu, această întâlnire a avut loc acum 10 zile şi bineînţeles că noi nu am fost invitaţi. Am aflat despre întâlnire abia după ce s-a încheiat, când am fost informaţi că acum, într-adevar, s-a hotărât că Federaţia Internaţională de Yoga, împreună cu Alianţa Europeană de Yoga, nu mai oferă patronajul Congresului de la Bucureşti. Justificarea ce mi-a fost oferită direct de către Swami Maitreyananda a fost aceea că se fac presiuni foarte mari atât din România, cât şi din alte ţări, pentru ca federaţia să realizeze acest lucru şi că ei nu pot să-şi asume o răspundere atât de mare încât să se opună!!!

Proceduri standard de defăimare folosite împotriva şcolilor spirituale

Trebuie să mai precizez aici câteva elemente profund semnificative pentru a înţelege tot acest joc de culise.
Aşa cum spuneam, în anul 2004, când l-am cunoscut pe Swami Maitreyanada, el mi-a spus, după ce a luat cunoştinţă de problemele cu care se confruntă şcoala de yoga românească, că de fapt, asemenea probleme nu sunt singulare în lume şi că şi alţi Ghizi spirituali s-au confruntat cu probleme asemănătoare, probleme care de fapt, sunt generate de o forţă ocultă care urmăreşte să controleze foarte strict orice mişcare spirituală la ora actuală. El mi-a dat atunci exemple de alte şcoli şi de alţi Ghizi spirituali. Între timp, studiind aceste cazuri, am realizat asemănări izbitoare cu cazul lui Grieg şi al şcolii de yoga MISA. Tot în 2004, Swami Maitreyanada mi-a spus că, după părerea lui, aceste forţe sunt încă destul de anemice şi că acţionează punctiform, doar asupra anumitor organizaţii. La începutul anului 2008, după ce au început aceste evenimente, Swami Maitreyananda mi-a spus că şi el la ora actuală se confruntă cu probleme similare celor cu care ne-am confruntat noi – şi aceste discuţii sunt înregistrate şi le putem pune la dispoziţia celor care doresc să le consulte. Mi-a mărturisit că se află sub o imensă presiune de când a declarat că va merge să se întâlnească cu Grieg în Suedia.

Din acel moment, el a primit ameninţări şi a avut parte de o serie întreagă de atacuri în presă, în presa argentiniană de această dată. Mai mult decât atât, la un moment dat, într-o discuţie ulterioară, a recunoscut că în 2004 şi 2005, când eu i-am vorbit despre această organizaţie internaţională care urmăreşte un control total asupra spiritualităţii, organizaţie care este francmasoneria, a crezut că exagerez. Mi-a mărturisit că acum este convins de spusele mele, pentru că s-a convins personal. La un moment dat, în anul 2008, a existat un dosar, care a fost înaintat Curţii de Apel în Buenos Aires, în care el însuşi a fost acuzat de sex cu o minoră, aceasta fiind o procedură standard de defăimare, folosită în multe cazuri împotriva unor Ghizi spirituali. Însă, Curtea de Apel argentiniană a respins acuzaţia, deşi procurorii care au fabricat acest dosar i-au spus că „aşa cum a păţit Grieg, aşa va păţi şi el şi că acesta este doar începutul”!

Swami Maiteryananda mi-a mărturisit aceste lucruri, spunându-mi în acelaşi timp că majoritatea membrilor IYF  sunt masoni şi că el până acum a crezut, în mod naiv, că aceştia au intenţii bune şi că nu masonii sunt la originea problemelor pe care le-au întâmpinat şcoala de yoga MISA şi alte şcoli de yoga în lume. Însă acum şi-a dat seama că această organizaţie este la originea acelor probleme. Mai mult decât atât, el mi-a precizat că presiunile care se fac asupra federaţiei sunt venite din interior de la aceste persoane, care, abia acum şi-a dat seama, sunt exact cei care sunt şi membrii ai masoneriei. Printre aceştia, Sri Ajita  are un rang foarte înalt în masonerie şi acesta este motivul pentru care toată lumea ascultă de el. Brusc, dintr-un simplu membru, Sri Ajita a devenit, misterios şi peste noapte, preşedintele European Yoga Council. În plus, Swami Maitreyananda, mi-a mai arătat faptul că a fost atacat nu numai în presă şi în justiţie, dar toţi cursanţii săi au început să primească scrisori de ameninţare că vor fi târâţi în justiţie dacă mai frecventează cursurile şcolii sale de yoga şi, lucru foarte grav, că această şcoală a lui de yoga este în legătură cu organizaţii internaţionale teroriste, cu tendinţe de destabilizare etc.

Evident, referirea aici era la şcoala de yoga MISA, care, în felul acesta, era în mod deliberat prezentată deja ca fiind o organizaţie cu renume internaţional foarte rău.

Vor să facă din yoga un sport olimpic

Acum o săptămână, Swami Maitreyananda mi-a comunicat că a avut loc întâlnirea preconizată să aibă loc undeva în Europa şi la care trebuia să fim şi noi invitaţi pentru a clarifica lucrurile. El mi-a spus că acea întâlnire a avut loc şi că nu a avut cum să facă nimic în favoarea noastră. Justificarea lui a fost că, de fapt, acea întâlnire a fost coordonată de masoni şi că el nu are absolut nicio putere, pentru că el nu face parte din masonerie şi că, orice mişcare ar face, ar duce imediat la eliminarea lui completă de pe scena IYF.

Desigur, nu putem spune că suntem de acord cu această poziţie a dânsului, care denotă laşitate şi un compromis spiritual, însă afirmaţiile lui Swami Maitreyananda sunt profund semnificative pentru a ne arata cum funcţionează acest organism internaţional, care este condus din umbră de către masonerie. În acest context trebuie să arătăm că planul pe care Swami Maitreyananda mi l-a arătat la Montevideo, în Uruguay, se confirmă.

Cu acea ocazie, el mi-a precizat faptul că se urmăreşte ca yoga să fie transformată într-un sport olimpic. Odată ce vor fi alocate fonduri uriaşe de către diferite organizaţii internaţionale pentru sporturile olimpice – deci odată ce banii vor începe să circule în această direcţie – se vor stabili anumite standarde internaţionale ce vor defini aşa-numita yoga sport. Apoi, orice încercare de a vorbi în yoga despre aspecte subtile, ezoterice, cum ar fi sistemul  CHAKRA-elor, despre energii subtile, despre anumite realizări spirituale, va fi considerată o tendinţă sectară şi va putea fi combătută foarte eficient cu argumentul cel mai bun la public: Iată, de fapt, vor spune ei, yoga este cu totul altceva pentru că este o disciplină olimpică deja „unanim” acceptată! În acest context, putem vedea prin şirul de evenimente prezentat anterior că, de fapt, planul acesta, plan ghidat din umbră de către francmasonerie, se îndeplineşte pas cu pas şi toate aceste manevre nu arată decât acest deziderat masonic.

IYF, deranjată de concursul de percepţii subtile

Aş vrea să mai aduc aici câteva clarificări care să sublinieze şirul evenimentelor în această direcţie. În momentul în care noi am publicat site-ul www.wisdomofyoga2008.net şi am arătat pe site regulamentul concursului de yoga ezoterică, am primit personal de la federaţie – înainte ca federaţia să decidă oficial ruperea colaborării cu noi – un e-mail imperativ, în care mi se cerea să scoatem imediat de pe site-ul www.wisdomofyoga2008.net pasajul în care se vorbeşte despre concursul de percepţii subtile.

Este straniu ca IYF să reacţioneze în acest fel, dacă nu ar avea această agendă ascunsă cu privire la yoga, care să devină o disciplină sportivă şi doar atât. De ce au fost aceştia atât de deranjaţi de partea ezoterică a concursului de yoga? În plus, când noi am spus că vom realiza oricum acest congres şi că el va fi un mare succes, la fel ca celelalte două congrese pe care le-am realizat până acum, de teamă de a nu ne scăpa de sub control, IYF a revenit şi ne-a propus două lucruri absolut uluitoare. Prima dată ne-au propus să realizăm congresul împreună, dar totuşi, să scoatem din program concursul de yoga ezoterică.

Văzând că noi mergem pe linia stabilită anterior şi că nu ne dedăm la niciun compromis, am primit un alt mesaj şi mai halucinant, în care Swami Dayananda ne propune să trecem ÎNAPOI la Federaţia Europeană de Yoga, cea condusă de Swami Suryananda, aceia care au fost excluşi mai demult din IYF ca fiind sabotori, şi că, în această direcţie, vor intermedia ei acest transfer, considerând că este cel mai bine pentru toată lumea ca noi să trecem la Federaţia Europeana de Yoga şi în felul acesta să putem chiar juca, spuneau ei, poate în viitor, un rol de intermediar între IYF şi EYF. Desigur că această propunere arată disperarea cu care IYF se agaţă de ideea de a ne ţine, totuşi, sub un anumit control şi, în acelaşi timp, de a-şi păstra posibilitatea de a anula concursul de yoga ezoterică. Evident că nu am putut accepta această propunere, pentru că, odată ce noi am spus că vom merge în continuare cu IYF, ar fi însemnat că procedăm exact ca acei politicieni care migrează după cum le este interesul, de la un partid la altul, fără a urma anumite principii, doar pentru a-şi urma propriul interes.

Aş mai vrea, de asemenea, să precizez că, în mod deloc întâmplător, în această perioadă, exact atunci când toate aceste calomnii au apărut, pe site-ul IYF (pe forumul acesteia, pe grupul yahoo) au apărut mesaje de la anumite persoane, care se pretind a fi foşti cursanţi ai şcolii de yoga MISA şi despre care avem dovezi că în realitate sunt persoane plătite de serviciile secrete pentru a desfăşura o activitate coerentă de calomniere şi distrugere a imaginii şcolii de yoga MISA. Atunci când noi am oferit replica acestor mesaje, pentru a arăta ce sunt ele de fapt, acele replici au fost cenzurate. În această direcţie, am dovada mesajelor primite de la administratorul acestui forum, care mă anunţa că replicile noastre sunt respinse! Motivele nu se spun…

Dimpotrivă, a fost publicată scrisoarea deschisă a fostului nostru instructor de yoga, Narcis Tarcău, care actualmente se intitulează Swami Vivekananda. Acesta, în mod absolut insidios şi pervers, menţionează că doreşte să ştie clar dacă IYF şi EYA oferă patronajul şi sprijină Congresul de la Bucureşti, pentru că el şi cursanţii lui doresc să participe NUMAI dacă acest eveniment este recunoscut oficial de aceste federaţii!!! Astfel, el cere imperios clarificarea aspectelor cu IYF şi EYA, dacă sunt sau nu alături de MISA, pentru că el nu ştie ce să îşi sfătuiască „discipolii” în această direcţie. Bineînţeles că IYF a revenit cu presiuni asupra noastră să ne supunem condiţiilor stranii impuse…

IYF nu este legal constituită

În concluzie, revenind la desfăşurarea evenimentelor, putem spune că decizia noastră de a organiza Congresul de la Bucureşti şi concursul de yoga ezoterică, a fost practic la originea acestor calomnii şi atacuri şi, dacă privim în ansamblu toată această serie de evenimente începută din 2004, putem observa aceleaşi modalităţi de operare, aceleaşi persoane care au ticluit şi care le-au dus la realizare.

Noi însă nu ne vom lăsa descurajaţi de toate aceste maşinaţiuni şi vom continua să acţionăm, dezvoltând Federaţia Internaţională de Yoga şi Meditaţie ATMAN, federaţie din care fac parte multe şcoli care îmbrăţişează sistemul de predare oferit de către Grieg. Sub egida acestei federaţii internaţionale, vom continua să organizăm congrese şi evenimente spirituale la nivel planetar, în care să promovăm autenticele valori spirituale yoghine.

O ultimă precizare, cu care vreau să închei această prezentare este faptul că, în momentul în care Federaţia Internaţională de Yoga şi Meditaţie ATMAN a fost înfiinţată în mod legal, am fost imediat sunaţi de către IYF cerându-ni-se să anulăm imediat numele şi site-ul federaţiei, pe motiv că numele de federaţie internaţională ar face concurenţă IYF!

Pe moment, necunoscând legislaţia internaţională, noi am acceptat acest lucru. Însă, ulterior, cercetând legislaţia, am văzut că, de fapt, pentru a înfiinţa o federaţie, care să poarte titulatura de internaţională sau organizaţie, trebuie îndeplinite anumite criterii, fără de care nu se poate acorda această titulatură. Surpriza a fost să constatăm că tocmai IYF NU are îndeplinite aceste criterii şi, tocmai de aceea, ea nu există legal constituită, fiind de fapt o deghizare a unei federaţii naţionale italiene sub titulatura de Federaţie Internaţională.

Deci, cu alte cuvinte, IYF nici măcar NU ESTE LEGAL CONSTITUITĂ ca organism internaţional cu titulatura aceasta, care să poată să poarte oficial această titulatură de „internaţională”, spre deosebire de Federaţia Internaţionala de Yoga şi Meditaţie ATMAN, care este legal constituită şi îndeplineşte legal toate condiţiile pentru ca să poarte această titulatură. Faptul că noi am ţinut aceste lucruri departe de opinia publică s-a datorat unei încrederi pe care am avut-o în cei care erau implicaţi şi sunt implicaţi în această IYF. Iată că, acum, când aceştia au dovedit rea intenţie şi chiar au dovedit că s-au folosit cu cinism de buna noastră credinţă, arătăm tuturor că de fapt IYF nu are, cel puţin nu avea la data când Federaţia Internaţională de Yoga şi Meditaţie ATMAN s-a înfiinţat, actele pentru a-şi desfăşura activitatea ca federaţie internaţională. Noi ne-am dovedit buna credinţă, anulând site-ul federaţiei şi chiar redenumind federaţia noastră din Federaţia Internaţională de Yoga şi Meditaţie ATMAN în Federaţia Mondiala de Yoga şi Meditaţie ATMAN, pentru a nu realiza această concurenţă. Dacă ni s-ar fi spus cinstit de la început care este situaţia, atunci domnii de la IYF ar fi dovedit cel puţin aceeaşi bună credinţă, pe care şi noi am dovedit-o modificând acest nume al Federaţiei ATMAN. Totuşi ei ne-au înşelat, neexplicând motivul real pentru care ei doreau ca acest nume să nu apară. Consider că această precizare este semnificativă pentru cine doreşte să facă corelaţii inteligente.

Citiţi şi:
Cine vrea să joace un meci de YOGA?
«Buna colaborare» dintre sinistrul procuror Marian Delcea şi Mario Sorin Vasilescu

yogaesoteric
06 iunie 2008

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More