‘Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri’

 

Profesorul Vasile Astărăstoae a vorbit în luna decembrie 2020, la RTV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, despre vaccinul anti-covid. Fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a explicat că nu este împotriva vaccinurilor și a vaccinării, dar a subliniat că firmele care au anunțat vaccinuri contra noului coronavirus cu eficiență de peste 90% „nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile”.

Profesorul şi-a exprimat reticenţa cu privire la aceste firme, arătând că ele au făcut presiuni pentru a obţine de la FDA şi EMA autorizarea vaccinurilor cu scurtarea procedurilor, care ar fi verificat ce anume au făcut ele. „Aceste firme nu au niciun fel de experiență în ceea ce privește vaccinurile. Doar Pfizer a mai produs un vaccin antigripal, ceea ce nu e cine ştie ce. Și Cantacuzino a produs un vaccin antigripal. Și un vaccin antipneumococic”, a explicat profesorul ieșean, potrivit RTV.net.

„Astra Zeneca nu a produs niciodată vaccinuri, iar Moderna e un start-up care a prins această oportunitate și s-a lansat în producerea de vaccinuri”, a declarat profesorul dr. Vasile Astărăstoae, în emisiunea Punctul Culminant de la România TV.

Profesorul Astărăstoae a vorbit și despre cum a fost realizat vaccinul împotriva noului coronavirus. „Acest vaccin a fost făcut printr-o tehnologie de biologie moleculară, printr-o inginerie genetică, pe bază de ARN mesager care este o noutate în domeniul vaccinurilor și în condițiile astea are un caracter de cercetare și de fundamentare pe subiect uman. Nimeni nu știe până în prezent care va fi rezultatul”, a explicat medicul.

De asemenea, el a explicat că „în lume există patru mari companii care fac exclusiv obiectul de activitate a producerii de vaccinuri”. „Ele au fost cele care au produs vaccinuri inovatoare în toate domeniile. Ori, aceste mari companii până în prezent au spus că lucrează, dar sunt într-o fază medie spre avansată la vaccin, deoarece ele respectă absolut toate regulile”, a afirmat fostul președinte al Colegiului Medicilor din România.

Dr. Astărăstoae a subliniat că, dacă vaccinul anti-covid-19 pe care l-au produs nu este eficient, aceste firme nu vor pierde.
„Dacă vaccinul Pfizer se dovedește ineficient, Pfizer sau Astra Zeneca nu pierde nimic pentru că are alte produse pe care le comercializează.
În schimb, cele patru companii, printre care Johnson&Johnson, dacă se petrece așa ceva, dau faliment, dispar de pe piață pentru că singurul lor obiect de activitate este producerea de vaccinuri”, a afirmat medicul Vasile Astărăstoae.

„60 de copii britanici au făcut o boală foarte gravă”

Profesorul Astărăstoae a mai precizat că „există anumite faze pe care este necesar să le parcurgi obligatoriu” în realizarea de vaccinuri.

Fostul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a avertizat cu privire la riscurile care pot apare din cauza presiunii puse pentru autorizarea acestor vaccinuri.

„În pandemia de gripă tip AN1H1, așa-zisa gripă porcină, a existat un acord de imunitate cu Marea Britanie. În urma vaccinării, care atunci a fost inutilă, 60 de copii britanici au făcut o boală foarte gravă – narcolepsia.
Tribunalele engleze au arătat că este urmare a acelui vaccin și statul britanic a plătit fiecărei familii în parte opt milioane de lire sterline. Este un caz ultra cunoscut”, a explicat dr. Astărăstoae.

Prezent la dezbaterea România TV, consilierul Ionel Dancă a sărit ca ars, afirmând că este „periculos” să fie făcută o astfel de comparație, întrucât ar putea induce în opinia publică o reticenţă faţă de vaccinul anti-covid. Imediat apoi el a încercat să conteste chiar dreptul profesorului Astărăstoae de a se exprima cu privire la subiect, afirmând că ar fi interesat să asculte „opiniile medicilor care sunt specialiști în boli infecțioase și epidemiologie”.

„Vaccinologia nu ține, domnule Dancă, de infecțioase și de epidemilologie. Sunt specialist în bioetică, iar faptele pe care le-am spus sunt fapte reale”, a reacționat prompt profesorul Astărăstoae.

Citiți și:

Noile vaccinuri nu sunt vaccinuri…

Păziți-vă de aceste vaccinuri, ca de foc! – avertizează presa străină (I)

De ce este necesar să fie evitat acest vaccin antiCovid. Mesajul lui Robert F. Kennedy Jr.

 

yogaesoteric
14 februarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More