Astrologia pentru începători

Toate tradiţiile spirituale privesc omul ca o părticică din această imensă structură care este Universul, considerând că nici omul şi nici un alt proces, atâta vreme cât se află în interiorul acestui univers nu poate scăpa de legile lui ce pot fi citite cu precizie atât în fenomenele cosmice, cât şi în microcosmosul uman. Ştiinţele spirituale, între care se numără şi astrologia necesită pe lângă utilizarea logicii şi a analizei, folosirea analogiilor intuiţiei şi inducţiei şi, de aceea, cu toate că ambele categorii de ştiinţe au la bază experienţa şi percepţia directă, rezultatele cercetărilor spirituale depăşesc concluziile ştiinţelor analitice.

Partea este în Tot şi Totul se regăseşte în Parte.

În astrologie se evidenţiază faptul că o aceeaşi energie cosmică are manifestări extrem de complexe şi de variate, de la manifestări fizice până la cele subtile, la fel cum un om se manifestă atât fizic cât şi psihic şi mental. Spre exemplu, o anumită energie cosmică determină ciclul psihic uman legat de acţiune şi iniţiativă şi tot ea determină mişcarea planetei Marte în jurul Soarelui.

Având în vedere că universul este o singură Fiinţă, totul în el este interconectat. De aceea, este perfect posibil să cunoaştem manifestarea subtilă a unei anumite energii cosmice cunoscând manifestarea ei în planul fizic. Deci, pentru exemplul dat, putem cunoaşte manifestarea energiei psihice legate de acţiune şi iniţiativă urmărind mişcarea planetei Marte pe bolta cerească.

Înţelepciunea tradiţională a subliniat corespondenţa între „Cer“ si „Pământ“, Sus“ şi „Jos“, Macrocosmos şi Microcosmos, în aforisme care pot părea simple metafore pentru cei neiniţiaţi:
„Ceea ce este aici (în interiorul fiinţei noastre – n.n.) este pretutindeni (în Univers – n.n.), ceea ce nu este aici, nu este nicăieri.”(Tantra Sara)
„Ceea ce este sus, este aidoma cu ceea ce este jos, şi ceea ce este jos este aidoma cu ceea ce este sus, pentru a întregi miracolul Totului”.(Hermes Trismegistos – Tabla de smarald)
„Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte astfel universul şi forţele ascunse care îl anima”. (Inscripţie pe frontispiciul templului Oracolului din Delphi)

Also available in: English

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More