ASTROLOGIE CAUZALĂ – O înțelegere la nivel arhetipal a astrologiei, având ca bază sistemul șivaismului cașmirian


SINTEZE ASTROLOGICE

– Prezentarea cărții –

Dacă felul clasic de interpretare al astrologiei are un caracter static, „ești așa”, „ai următoarele calități și defecte”, astrologia cauzală vine să aducă un sens. Caracterul ei este dinamic. Ea poate indica drumul de urmat, rostul și lecțiile de învățat.

Astrologia cauzală reflectă faptul că întreaga Manifestare, inclusiv acel nativ căruia i se interpretează astrograma, are un sens, un rost, că nimic din toate acestea nu este haotic. Iar această viziune face ca omul să nu se mai considere la cheremul unei sorți poate nedrepte, ci să realizeze că este pe deplin responsabil atât pentru ceea ce el este, cât și pentru ceea ce devine. Nu este un simplu pion la discreția unor forțe pe care nu le poate controla, ci se transformă realmente într-un factor determinant al felului în care va decurge în viitor viața sa.

Într-un fel, se poate spune că astrologia cauzală este structura de bază a interpretării astrologice sau, cu alte cuvinte, coloana vertebrală sau osatura ei, fără de care restul – descrierea caracterului sau orice altceva – este doar un morman amorf și lipsit de semnificație.

Pentru că un om se încarnează purtând un anumit bagaj karmic – fie unele defecte, fie unele calități sau talente – deoarece acestea îi vor folosi la împlinirea menirii sufletului său. El se naște într-o conjunctură astrologică bine determinată și nu hazardat, la voia întâmplării, pentru că respectiva conjunctură este cea mai potrivită desăvârșirii lui. Așadar, toate în astrogramă au un sens, și toate se circumscriu astfel sensului mai înalt – menirea ființei umane în cauză.

Înțelesurile parțiale sunt corelate între ele și slujesc înțelesului principal. O interpretare clasică, fără o sinteză profundă a semnificațiilor astrologice, face din interpretare un amalgam de afirmații, uneori chiar contradictorii, care adaugă doar niște etichete nativului, de multe ori dureroase, din moment ce lui nu i se explică și rostul lor.

Ca un astrolog să poată răspunde la aceste „De ce?”-uri esențiale este nevoie să cunoască la nivel esențial sau arhetipal semnificația elementelor de bază din astrologie. Această cunoaștere este indispensabilă.
Acesta este scopul lucrării de față.

Autor: Valentin Badea
Editura: Lux Sublima, 2018
Nr pagini: 368 color
Format: 16,5×23,5cm 
ISBN: 978-973-1823-46-1
 

yogaesoteric
2 august 2018

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More