Atacul terorist islamist radical din Franța a fost împotriva unei ținte simbolice prestabilite


Polițistul ucis în atacul de pe Champs-Elysees a participat la intervenția de la Bataclan. El era homosexual, fiind într-un parteneriat civil


Autoritățile franceze l-au identificat în după-amiaza zilei de 21 aprilie pe polițistul ucis cu o zi înainte în atacul de pe Champs-Elysees drept Xavier Jugele (37 de ani). Polițistul care și-a pierdut viața în schimbul de focuri care a avut loc pe celebrul bulevard parizian participase de asemenea la intervenția autorităților în timpul atentatelor teroriste din noiembrie 2015, acesta fiind desemnat pentru a păzi sala Bataclan imediat după atentat, transmite The Telegraph.

Jugele a participat inclusiv la concertul lui Sting de redeschidere a sălii Bataclan.
„Sunt fericit să fiu aici. Încântat de redeschiderea Bataclan. Este simbolic. Suntem aici drept martori. Suntem aici să apărăm valorile civice. Acest concert celebrează viața. Spunem nu teroriștilor”, a declarat Jugele cu ocazia redeschiderii sălii Bataclan.

Un număr de 130 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele din noiembrie 2015, iar 90 de persoane au fost masacrate de jihadişti doar în sala Bataclan, unde concerta trupa americană Eagles of Death Metal.

Un alt element semnificativ este că Jugele era homosexual şi era într-un parteneriat civil. Polițistul era inclusiv un membru activ al asociaţiei Flag!, care îi reprezintă pe polițiștii transsexuali, homosexuali şi bisexuali din Franța.

Xavier Jugele a fost împușcat în cap în seara zilei de 20 aprilie de către atacatorul Karim Cheurfi, într-un atac revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

„Atunci când am auzit că este unul dintre noi… am fost șocat. De fiecare dată când un polițist moare la datorie, cu toții suntem mişcaţi și afectaţi de o asemenea tragedie. Dar emoțiile sunt mai puternice acum pentru că îl cunoaștem și era chiar membru al asociației noastre”, a declarat directorul asociației Flag!, Mickael Bucheron.

De asemenea, acesta l-a descris pe polițistul ucis drept „un tip bun, un tip drăguț și un ofiţer dedicat şi profesionist”.

Condoleanțe și mesaje de susținere pentru familia poliţistului ucis au venit din partea mai multor organizaţii, inclusiv din partea Asociației Europene a Poliţiştilor Gay.

Așadar atacul terorist islamist din Franța revendicat de ISIS a fost unul „simbolic” împotriva unei ținte prestabilite: Polițistul ucis în atacul de pe Champs-Elysees a participat la intervenția de la Bataclan, se exprimase public la redeschiderea sălii Bataclan şi era homosexual fiind într-un parteneriat civil şi membru activ al asociației Flag!, care îi reprezintă pe polițiștii transsexuali, homosexuali şi bisexuali din Franța.


Citiți și:

O confesiune șocantă: Franţa va deveni în scurt timp un stat musulman

Franţa, ţară bolnavă, stare de urgenţă

 

yogaesoteric
27 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More