Atentat asupra celor peste o sută de yoghini care au cerut din nou demisia lui Ilie Botoş


Miting cu… cântec 


de Anca Munteanu

 


Mitingurile săptămânale organizate de Şcoala de yoga MISA au devenit supărătoare. „Demisia” lui Ilie Botoş cerută insistent „nu dă bine”. De aceea au început să se facă o serie de presiuni asupra yoghinilor MISA prezenţi la miting pentru a se obţine renunţarea la proteste. La mitingul care a avut loc astăzi, 7 decembrie, a avut loc un atentat şi autorizaţia de desfăşurare a fost acordată în ultima clipă.

 

Peste o sută de yoghini s-au adunat din nou în faţa Ministerului Public, în Piaţa Constituţiei, pentru a cere demisia procurorului general al României, Ilie Botoş. În timpul mitingului, un bărbat înalt, bine îmbrăcat, a încercat să incendieze generatorul de curent care alimenta boxele montate în faţa Parchetului, unde a avut loc protestul. Acesta a vrut să arunce o ţigară aprinsă peste generatorul care funcţionează cu benzină. Unul dintre yoghini, care ieşise din mulţime să vorbească la telefon, l-a surprins pe acesta. De ciudă că nu şi-a atins ţelul, bărbatul a smuls cablul microfonului din generator şi apoi a luat-o la fugă. Doi dintre yoghini l-au urmărit. Bărbatul a trecut strada, înspre Casa Poporului. Unul dintre participanţii la miting, care îl urmărea şi-a fluturat mâna prin aer, spunându-i acestuia „Nu scapi!”. Gestul a fost interpretat ca o ameninţare cu o armă de foc. De teamă să nu fie împuşcat, bărbatul a fugit înspre poliţiştii care păzeau una dintre intrările Casei Poporului. Numele acestuia este Mihai Marius Covalciuc. După ce a fost prins, a afirmat că este de la SRI, sperând ca astfel să scape liber. Nu a avut mari şanse. A fost imobilizat, iar jandarmii prezenţi la miting i-au dat o amendă de zece milioane de lei. Oricum, împotriva sa s-a depus deja o plângere penală. Între timp, mitingul a continuat nestingherit, iar textele s-au citit la portavoce, până s-a reparat defecţiunea.


Tot spectacolul a avut loc sub privirile a zeci de ziarişti aflaţi în faţa Parchetului General, care aşteptau sosirea la audieri a fostul ministru de Finanţe PSD, Florin Georgescu. Acesta este martor în dosarul Rompetrol şi a fost audiat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Florin Georgescu a fost ministru de Finanţe în perioada 1992-1996 şi fost vicepreşedinte al PSD, iar în prezent este prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României

.
 

O altă încercare de a-i intimida pe protestatari este acordarea autorizaţiei de desfăşurare a mitingului cu doar zece minute înainte de ora stabilită pentru începere. Aceasta este cea de-a două săptămână în care autorizaţia este acordată pe ultima sută de metri. Dincolo de motivele oficiale, angajaţii Primăriei Bucureşti recunosc că aşa „poate renunţă yoghinii aştia”.
 

Astăzi a avut loc cel de-al 41-lea miting de protest organizat de Şcoala românească de yoga MISA în anul 2005. Aceasta este cea de-a unsprezecea săptămână consecutivă în care yoghinii MISA cer prin proteste demisia lui Ilie Botoş şi pedepsirea procurorilor şi magistraţilor vinovaţi de abuzurile realizate în timpul percheziţiilor din 18 martie 2004. Protestele vor continua până când se va face dreptate.
 

Citiţi şi:
Vinovaţii pentru abuzurile din timpul percheziţiilor din 18 martie 2004 trebuie să plătească. Mitingurile organizate de MISA vor continua până se va face dreptate!
 De ce facem mitinguri?
Alfaţi aici mai multe despre manifestaţiile publice prin care Şcoala de Yoga MISA cere insistent demisia sau demiterea procurorului general Ilie Botoş şi despre motivaţia acestor cereri
yogaesoteric.net

7 decembrie 2005

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More