„Atingeri” nepotrivite între avataruri! Ce urmează? M-a violat și mi-a făcut un copil pe FB?

V-ați fi gândit că se va ajunge așa departe? Dacă acum trăiesc în lumea virtuală mai mult decât în realitate, ce vor face când vor fi jumătate mașini, jumătate om?

Meta introduce „limita personală” de 1 metru între avataruri după ce o femeie a reclamat „atingeri” nepotrivite. Utilizatoarea serviciului Horizon Worlds a raportat că a fost victima unei agresiuni virtuale, prin intermediul avatarului ei. Aceasta nu îşi activase o opţiune ce permite blocarea celorlalţi utilizatori denumită „Safe Zone” („Zonă Sigură”). Bullying-ul online ia amploare iar hărţuirea are loc, mai nou, între identităţile virtuale reprezentate şi prin avataruri.

Deşi pare de necrezut, mai nou, agresiunile se petrec şi între… avataruri. O femeie chiar a reclamat o astfel de agresiune în urmă cu câteva luni, spunând că a fost „atinsă” necorespunzător de un alt utilizator de căşti Oculus prezent pe platforma Horizon Worlds.

Modul în care este afectată o persoană sau alta diferă de la om la om pentru că avem o rezilienţă diferită. Sigur că anumite persoane, când citesc o astfel de ştire, se pot gândi că nu are mare însemnătate, femeia ar fi putut pur şi simplu să iasă de acolo şi să nu se lase afectată doar din atât. E drept, unii dintre noi nu suntem afectaţi de genul acesta de atacuri, în schimb, alţii pot fi marcaţi pe o perioadă relativ lungă de timp. Drept urmare, nu putem să spunem că, fiind o formă de violenţă mai puţin obişnuită sau care n-ar afecta pe toată lumea, ce s-a petrecut este mai puţin important. Pentru că violenţa escaladează. Dacă o laşi acum la un anumit nivel care poate părea tolerabil, nu faci altceva decât să deschizi Cutia Pandorei. Atunci când limita este una subiectivă, poţi s-o faci dar doar în mediul virtual, întotdeauna se va trece peste acea limită. Pentru că fiecare o apreciază diferit”, explică psihologul Gabriela Groza.

Citiți și:
Metaversul, biotehnologia și începutul transumanismului
Ce este metaversul lui Zuckerberg și cum vei putea accesa universul paralel virtual

 

yogaesoteric
20 aprilie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More