Fauci a «scăpat» recunoașterea faptului că folosirea la scară largă a testelor covid ar putea depista virusuri «moarte»

Deşi au știut, au tăcut, doar pentru a se putea instaura dictatura medicală neomarxistă. Iată ce putem citi pe Just the News.


Anthony Fauci

Într-un interviu puțin observat din iulie, Fauci a avertizat că testele covid utilizate pe scară largă pot depista de fapt virusul „mort”

Chiar Anthony Fauci recunoaște că testele supra-sensibile pot depista mai degrabă „nucleotide moarte” decât virusuri vii. Într-un video din iulie 2020 recent redescoperit, dr. Anthony Fauci pare avizat de faptul că numărul mare de cazuri de covid-19 ar putea să fie generat de testele supra-sensibile care depistează mai degrabă doar fragmente de virusuri decât infecții active, viabile.

Cu alte cuvinte, o mare parte dintre pacienți au primit fără motiv rezultate pozitive la teste, creându-se astfel o imagine foarte departe de adevăr privind starea lor de sănătate sau riscul de a răspândi boala către alții – oamenii fiind obligați să se confrunte cu anxietatea și perturbarea vieții lor zilnice, deși s-ar fi putut evita foarte ușor acest aspect.

În același timp, numărul de cazuri raportate de autoritățile sanitare publice și de marile site-uri de monitorizare a covid, care pun semnul egal între infecție și infecțiozitate la fel ca și între testare pozitivă și îmbolnăvire, poate crea publicului o impresie distorsionată despre viralitatea și riscurile de sănătate publică ale covid-19 pentru populație în general. Asta poate duce la o reacție amplificată din partea populației și la politici de sănătate publică exagerate.

Recunoașterea acestui fapt de către Fauci a a avut loc în episodul din 16 iulie 2020 al emisiunii online This Week in Virology [Săptămâna Aceasta în Virusologie], o emisiune cu istorie îndelungată și găzduită de Vincent Ricaniello, virusolog la Universitatea Columbia. Fauci, director al Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, a participat la program pentru a discuta diferite aspecte ale pandemiei covid-19, inclusiv testarea.

Au fost puse în discuție îngrijorările apărute în ultimele câteva luni că testele de laborator larg răspândite pentru detectarea SARS-Cov-2 – cele cunoscute și sub numele de teste cu reacție de polimerizare în lanț, sau PCR – ar putea de fapt să depisteze rămășițe ale virusului în locul infecțiilor clinice de nivel semnificativ. Unii critici au susținut că un număr semnificativ de teste pozitive de covid-19 nu arată, de fapt, niciun fel de infecție.

În centrul dezbaterii s-a aflat „pragul de cicluri” la care sunt operate testele PCR. Testele PCR operează prin multiplicarea unui fragment de virus printr-o serie de cicluri, până când detectează în mod convingător și confirmă existența unui virus într-o mostră. Cu cât este mai mare numărul de cicluri prin care trece o mostră înainte de a fi detectat un virus, cu atât mai mică și mai slabă înseamnă că a fost mostra originală.

Cu alte cuvinte, numărul ridicat de cicluri se presupune că este corelat cu mostre mai sărace în virusuri, indicând faptul că un caz pozitiv în acest context are o cu totul altă semnificație în termeni epidemiologici și virusologici decât rezultatele pozitive la un prag scăzut de cicluri.

Fauci spune că, la niveluri ridicate, „șansele ca rezultatele să fie corecte sunt minuscule”

Alăturându-se gazdelor de la Săptămâna Aceasta în Virusologie, Fauci a răspuns direct la o întrebare despre testarea covid-19, mai exact cum pacienții testați pozitiv sunt sau nu sunt infectați și la care se necesită carantinarea. „Ceea ce se transformă într-un fel de standard”, spune Fauci, este că „dacă treci de pragul de 35 de cicluri… șansele să obții un rezultat de încredere sunt minuscule”.

Este foarte frustrant, atât pentru pacienți cât și pentru medici”, a continuat el, atunci când „vine cineva, ei repetă testul PCR și o fac de genul a 37 de cicluri, dar aproape niciodată nu vei obține un virus de la un test de 37 de cicluri. Așadar, dacă cineva face testul cu 37, 38 sau chiar 36 de cicluri, este necesar să admiți, mă rog, că sunt doar nucleotide moarte și punct.”

Fauci a mai subliniat şi că pacienților care primesc un diagnostic covid-19 pozitiv nu li se comunică imediat și numărul de cicluri din testul lor. „Dacă cineva primește un rezultat pozitiv, nu i se comunică și pragul de cicluri decât dacă se întoarce și îl cere”, a spus el.

Biroul lui Fauci nu a răspuns cererilor de a comenta declarațiile lui din emisiunea din iulie 2020. Dar concesiile pe care le-a făcut cu acea ocazie se constituie într-una dintre cele mai remarcabile admiteri din partea unui oficial federal de rang înalt a faptului că testarea PCR pe scară largă ar putea genera o imagine semnificativ deformată privind activitatea virusului de-a lungul țării.

Vincent Racaniello, acest „profesor Higgins” al Departamentului de Microbiologie și Imunologie al Universităţii din Columbia și gazda emisiunii online Săptămâna Aceasta în Virusologie, a comentat declarațiile lui Fauci, atunci când a fost contactat. [„profesor Higgins” – modalitate de a descrie un profesor genial și bine intenționat dar excentric, nesociabil și radical, după modelul personajului omonim din piesa My Fair Lady de G.B. Shaw.]

Sunt de acord că, în general, valorile Ct de peste 36 nu mai indică un virus infecțios ci doar bucăți de ARN viral”, a declarat Ricaniello pentru Just the News. „Desigur că Ct poate depinde de echipamentul și de substanțele folosite, așa că acest număr poate varia de la un laborator la altul”. [Ct sau cycle threshold – pragul de cicluri de amplificare în testele PCR] „De curând am efectuat un test PCR cu un Ct de 34,7 și pe care l-am considerat negativ. La retestare, după 3 zile, a ieșit negativ.”

Testele cu praguri mari de cicluri sunt folosite la scară largă în SUA [şi peste tot în lume]. O analiză făcută de New York Times în august 2020 a relevat că, dintr-un singur lot de teste din New York, Massachusetts și Nevada, „până la 90% dintre persoanele testate nu prea aveau niciun virus”.

Producătorii individuali de teste și laboratoarele ar fi normal să stabilească în general pragul de cicluri necesar pentru un test covid-19 și nu autoritățile privind bolile infecțioase. „Majoritatea testelor PCR pentru boli infecțioase au praguri Ct în intervalul 35-40”, spune o declarație a Departamentului pentru Servicii de Sănătate și Asistență Socială din Alaska, într-un document informativ despre testele PCR pentru covid-19.

Autoritățile mai subliniază în acel document că majoritatea testelor PCR folosesc pragul de 37 de cicluri, în timp ce testele de confirmare pot urca acest prag până la 40.

Testele pozitive covid-19 au crescut foarte mult de la începutul lunii octombrie 2020. În data de 20 decembrie, SUA au înregistrat un număr record de peste 172.000 de cazuri noi, deși – așa cum a fost cazul de-a lungul întregii pandemii – nu este clar câte dintre aceste rezultate alte testelor indică boala și/sau contagiozitatea și câte sunt, de fapt, produsul unui prag de cicluri ridicat și înșelător, de felul celui despre care a vorbit şi Fauci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More