Autoritatea britanică pentru sănătate: Pacienţilor ar trebui să li se prescrie şi odihnă şi analgezice în loc de antibiotice

 

Pacienţilor ar trebui să li se prescrie mai multă odihnă în loc de antibiotice, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii din Marea Britanie, scrie BBC, citat de News.ro. Public Health England (PHE) a transmis că o cincime dintre reţetele cu antibiotice nu sunt necesare iar multe dintre afecţiuni se pot vindeca de la sine.

Folosirea în exces a medicamentelor face ca infecţiile să fie greu de tratat creând rezistente la viruşi. PHE spune că pacienţii sunt şi ei responsabili în a opri răspândirea infecţiilor.

Se estimează că 5.000 de oameni mor în Anglia în fiecare an în urma infecţiilor rezistente la mai multe medicamente. Patru din 10 cazuri de E.coli nu pot fi tratate din prima cu antibiotice.

Până în 2050 infecţiile rezistente la antibiotice vor provoca mai multe decese decât o face cancerul în prezent. Antibioticele sunt vitale în caz de septicemie, pneumonie, meningită bacteriană şi alte tipuri severe de afecţiuni.

PHE susţine însă că antibiotice nu sunt bune pentru toate bolile. Tusea sau bronşita se vindeca în cel mult trei săptămâni de la sine, dar antibioticele reduc această perioadă cu doar una sau două zile.

Prof. Paul Cosford, director medical la PHE, a declarat pentru BBC: „Nu avem mereu nevoie de antibiotice pentru cazuri simple. Majoritatea ne îmbolnăvim din când în când, dar ne facem bine datorită imunităţii noastre”. El mai spune că pacienţii nu ar trebui să meargă la medic şi să aştepte să le fie prescris antibiotic.

În schimb, pentru bolile cu care corpul se descurcă, se recomandă: odihnă multă, analgezice, lichide. „Un doctor ar trebui să ştie să-ţi spună când un antibiotic este neapărat necesar”, subliniază prof. Cosford. „Dacă iei un antibiotic când nu este nevoie, vei avea o infecţie pe care antibioticele nu o pot stopa în lunile următoare.”


Citiți și:

Sfârşitul medicinei cu substanţe chimice: În SUA a fost descoperită o superbacterie rezistentă la TOATE antibioticele cunoscute

Usturoiul, un leac suprem și perfect natural contra infecţiilor urinare

Un banal extract vegetal s-a dovedit mai puternic decât antibioticele împotriva bacteriei ce provoacă temuta boală Lyme!
 

yogaesoteric
26 februarie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More