Autoritățile americane recunosc implicit că vaccinurile provoacă autism, acordând despăgubiri de milioane de dolari unor copii afectați

Programul Federal de Compensare a Leziunilor provocate de Vaccinuri (VICP, numită pe scurt Curtea Vaccinurilor) din Statele Unite ale Americii a decis acordarea de despăgubiri în valoare de milioane de dolari unor copii care au devenit autişti în urma vaccinării de rutină. În aceste cazuri procesele au durat ani de zile, timp în care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din SUA (care a avut rolul de inculpat) au făcut tot posibilul să demonteze chiar şi cele mai evidente dovezi aduse de familii, care susţin că au adunat la dosar nenumărate probe care atestă o legătură clară între vaccinări şi teribila boală apărută ulterior la copiii lor. În unele cazuri Curtea  a negat orice legătură între vaccinare şi autism, iar în altele a păstrat tăcerea.

 
Ziarul Huffington Post a prezentat cazurile a doi copii care au primit compensări de milioane de dolari pentru „durere şi suferinţă” şi pentru îngrijirile de care au nevoie de-a lungul întregii vieţi. În ambele situaţii, părinţii, vecinii şi prietenii familiilor implicate în procese au depus mărturie că cei doi copii erau absolut normali, ba chiar foarte bine dezvoltaţi pentru vârsta lor, înainte de a fi vaccinaţi.

În primul caz este vorba despre un băiat de zece ani, pe nume Ryan, din California, care a căpătat o tulburare mentală din spectrul autismului (ASD) și astm în urma unor așa-zise imunizări de rutină la care a fost supus între 2003 şi 2005, în special după ce a primit combinaţia dintre vaccinul rujeolic, rubeolic şi cel pentru oreion (MMR).
La scurt timp după primele vaccinări, băiatul a ajuns la spital cu „febră mare, iritații pe piele, tremurături și letargie”. Apoi Ryan a dezvoltat destul de rapid encefalopatie, adică o inflamaţie cerebrală serioasă. Au urmat tulburări de comportament și băiatul, care înainte de vaccinare pronunța plin de viață multe cuvinte, a început să vorbească din ce în ce mai puțin. În cele din urmă copilul a fost diagnosticat cu ASD. Toate aceastea nu au convins însă Curtea de legătura dintre vaccinare și suferințele băiatului. În anii 2010 și 2011 însă, avocatul familiei lui Ryan a depus mai multe probe, rămase secrete pentru public, care au convins în cele din urmă Curtea să acorde despăgubiri consistente copilului: aproape un milion de dolari, plus o altă sumă confidențială, care ar putea ajunge la zece milioane de dolari, pe care Ryan o va primi în tranșe anuale, pentru a acoperi costurile de viaţă. În plus, familia băiatului a primit aproape 80 000 de dolari pentru a acoperi cheltuielile cu terapia autismului din primii doi ani de boală.

Cel de-al doilea caz este al unei fetițe pe nume Emily, a cărei familie, care a strâns nu mai puțin de 188 de probe la dosar, a avut de îndurat zece ani de luptă cu autoritățile americane până să primească într-un final acreditarea faptului că vaccinurile primite de copil i-au afectat grav sănătatea. Emily a fost diagnosticată cu o tulburare care se manifestă sub formă de convulsii și cu o formă de ASD după ce a primit vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive, precum şi MMR, HIB (gripă hemofilică de tip B) şi Prevnar (vaccin pneumococic conjugat) atunci când avea 15 luni.

Mama lui Emily susține că fetiţa a făcut febră de 40,9 grade Celsius după ce a fost vaccinată, după care au urmat convulsii, episoade de tremurat şi o erupţie cutanată de tip rujeolic. A fost apoi diagnosticată cu encefalopatie.

Iniţial, autorităţile sanitare implicate în proces au încercat să nege faptul că suferinţele lui Emily au fost cauzate de vaccinuri. Inculpaţii au ajuns chiar să susțină că fetiţa nu a fost de fapt bolnavă. Însă, într-un final, atunci când medicii au confirmat că Emily a dezvoltat ASD, autorităţile s-au hotărât să soluţioneze cazul, acordând familiei o despăgubire financiară pentru suferinţele induse de vaccinare. În cazul lui Emily, instanţa nu a recunoscut că vaccinurile au provocat bolile fetiţei, dar faptul că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au decis să ajungă la o înţelegere cu familia copilului nu are nicio altă explicaţie logică. Mama lui Emily relatează: „Avocatul meu mi-a spus că judecătoarea era nervoasă, că se simţea forţată să decidă în favoarea noastră. Ea a spus: «Emily suferă de autism, iar eu nu doresc să ofer vreo speranţă celorlalte familii care au depus plângeri legate de autism»”.

Emily a primit o compensaţie de peste un milion de dolari, plus alţi aproape 200 000 de dolari pentru cheltuielile de până atunci ale familiei, iar o parte din aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru tratamentul autismului. În plus, copilul va mai primi, în tranşe anuale, o altă sumă, estimată iniţial la 9 000 000 de dolari, dar care poate ajunge însă şi până la 50 000 000 de dolari, pentru cheltuielile de-a lungul vieţii. 

În trecut, instanţele au recunoscut că vaccinurile pot provoca leziuni cerebrale şi pot duce la autism, însă aceste informații foarte rar au ajuns în presă. În 2008, Curtea Federală a SUA a recunoscut că anumite vaccinuri, în special cele care conţin conservantul pe bază de mercur Thimerosal, pot determina dezvoltarea autismului.

Televiziunea americană CBS a prezentat și un alt caz, al unei fetițe care a primit compensații de un milion și jumătate de dolari, plus 500 000 de dolari pe an pe întreaga durată a vieții ei, după ce o serie de vaccinuri au determinat dezvoltarea unor simptome grave de autism, inclusiv pierderea capacităţii de vorbire, inhibarea oricărui răspuns la mesajele verbale şi imposibilitatea unui contact vizual, printre altele. Înainte de a primi cele nouă vaccinuri, pe când avea 18 luni, Hannah era descrisă ca fiind o fetiță normală și fericită. Autorităţile americane nu au recunoscut legătura directă între vaccinări și autismul fetei, dar au afirmat că vaccinurile au agravat o tulburare mitocondrială nediagnosticată în acel moment și că injecțiile nu au „provocat” autismul, dar au „condus la acest rezultat”.

La polul opus, tot CBS arată cazul lui Michelle, care ar fi putut să devină un precedent pentru toate celelalte cazuri de autism provocat de vaccinuri. Avocatul familiei fetei a susţinut că vaccinarea cu MMR a provocat în mod direct forma gravă de autism de care suferă Michelle. Curtea a spulberat afirmaţiile acestuia, declarând că nu există nicio dovadă credibilă că vaccinurile au îmbolnăvit-o de autism. Fata suferă şi de encefalopatie severă, iar mama ei e convinsă că dacă nu ar fi folosit cuvântul „autism” legat de vaccinări, ci ar fi acuzat numai îmbolnăvirea de encefalopatie, ar fi primit compensaţiile necesare.

Este cunoscut şi cazul unui băiat pe nume Bailey care a dezvoltat encefalomielită diseminată acută (ADEM) după ce a fost vaccinat împotriva rubeolei. Familia lui Bailey a primit despăgubiri pentru boala copilului, după ce instanţa a recunoscut cu reticenţă că suferința a apărut ca urmare a vaccinării.

Programul Federal de Compensare a Leziunilor provocate de Vaccinuri a fost înfiinţat în anul 1988 de către Ministerul Sănătăţii din SUA şi este finanţat printr-o acciză de 0,75 de cenţi la fiecare doză de vaccin, plătită de producători.

Potrivit datelor oficiale, Curtea Vaccinurilor a acordat până acum compensări în aproape 4 000 de cazuri. Valoarea totală a acestora depășește 2,8 miliarde de dolari. Din 1989, când a fost depusă prima plângere, și până în prezent, peste 15 000 de petiționari s-au adresat Curții.

În marea majoritate a cazurilor toate informațiile sunt secrete pentru a proteja familiile. Totuși, unii jurnaliști afirmă că în mai mult de jumătate dintre dosare s-a decis acordarea de despăgubiri pentru afecțiuni ale creierului provocate de vaccinuri, iar în aproape 400 de cazuri așa-zisele imunizări au dus la deces.

Actualmente, mii de familii aşteaptă soluţionarea dosarelor în care acuză că vaccinări de rutină au provocat autism.

Citiți și:

Vaccinurile şi autismul – o foarte posibilă legătură tip cauză-efect

Efectele dezastruoase ale vaccinării asupra creierului uman

 

yogaesoteric
18 martie 2015

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More