Av. Alexandru Mușătoiu: Doar două săptămâni. Doar până aplatizăm curba… De ce n-am avut politicieni războinici și în lupta cu alte afecțiuni?

Doar…

Doar două săptămâni. Doar până aplatizăm curba. Doar până pregătim infrastructura medicală. Doar o lună stare de urgență. Doar două. Doar stare de alertă apoi. Doar temporar. E doar o mască. Doar distanțare fizică temporară. Doar puțină izolare. Doar vrei s-o salvezi pe bunica, nu? Doar eforturi personale minime pentru a ne îngriji reciproc sănătatea. Doar solidaritate. Doar te plângi, nimeni nu-ți cere eu știu ce sacrificii majore!

Doar vaccinul ne poate scoate din criză, ce bine că a apărut! Doar două doze. Doar trei. Doza 4 e recomandată doar anumitor categorii. Doar e eficient! Doar nu putem nega criza de sănătate publică?! Nu e obligatoriu, e nevoie doar să fii suficient de inteligent și să-l faci. În rest, te constrângem doar puțin în cazul în care nu ești suficient de inteligent / educat / credincios în știință. Doar până atingem imunitatea de turmă – în jur de 70%. Doar că nu e suficient, hai 80%-90%. Doar că alte țări au atins deja pragul și… ce s-a petrecut? Știm doar că e un virus periculos. Doar a fost izolat virusul – sau nu?

E doar un certificat digital, n-are legătură cu identitatea digitală despre care se vorbea la Forumul Economic Mondial. Doar temporar. Doar până la 30.06.2022. Doar ca să înlesnim libera circulație între state. Statele UE e necesar doar să reglementeze procedura de emitere a certificatului. E doar o măsură de urgență și siguranță, bineînțeles că nu e obligatorie! Pe lângă libera circulație între state, doar la restaurante / cluburi / evenimente va mai fi cerut. Doar la activități neesențiale. Doar prin lege se pot restrânge drepturi, nu și prin H.G. – atunci doar modificăm legea. Doar un amendament în plus. Împuternicim Guvernul să restrângă orice drepturi și libertăți doar pe perioada stării de alertă. Doar până terminăm cu afurisita de pandemie.

Doar e nevoie să salvăm economia – cerem certificatul și în magazine! Nu te alarma, se aplică doar magazinelor neesențiale. Desigur, doar temporar. Doar anumite categorii profesionale e necesar să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor. Doar medicii. Doar asistenții sociali. Doar profesorii. Doar polițiștii. Ba nu, doar personalul medical. Dar acceptăm testarea, doar ce am scos-o dintre opțiuni? Acceptăm, doar o reintroducem! Doar testăm piața. Adăugăm doar câte un domeniu pe rând la obligativitatea certificatului. Apoi doar câte o categorie profesională. Vrem să ajungem doar la obligativitatea lui în toate domeniile și pentru toate activitățile. Apoi e simplu – doar scoatem, din nou, opțiunea testării! Doar poți contracta virusul și după ce te testezi, nu? V-am expus doar motivările noastre, e necesar doar să le pui cap la cap. Doar statusul vaccinal va fi cuprins în certificatul digital? Doar nu ești naiv?!

E doar despre bani? Doar până se administrează milioanele de doze achiziționate? Din nou, doar nu ești naiv?! Doar nu vrei să găsești logica unor măsuri care au un izvor total diferit față de știință și medicină? O poți găsi, doar că nu acolo unde îți este direcționată atenția. Îți vei putea exercita drepturile și libertățile doar îndeplinind condiții de conformare la reguli. Doar nu vezi vreo legătură cu medicina aici?!

E necesar și să renunțăm la sursele poluante de energie, doar am chinuit destul planeta! Asta produce doar o criză temporară. E posibil să intri conștiincios într-un magazin, cu certificatul digital la purtător, doar ca să găsești rafturi goale? Doar vom descoperi împreună! Doar temporar e frig și în case. Doar o problemă de moment. E doar furtuna perfectă! Frigul, foamea și exercitarea condiționată a drepturilor (altfel spus, lipsa drepturilor) sunt caracteristice doar anumitor forme de organizare socială. Doar totalitarismului. Sigur, poți fi sărac / înfometat și în democrație, doar că îți rămân drepturile.

Secolul trecut, doar o principală superputere se opunea totalitarismului. Doar SUA. Și doar datorită ei a triumfat democrația liberală în lume. Deci doar SUA trebuia sedusă și împinsă spre totalitarism din interior. Doar că majoritatea populației nu a fost sedusă nici acolo, ci doar niște cercuri restrânse. Noii totalitariști sunt doar minoritari. Doar am văzut că nu a intervenit SUA, de curând, când cubanezii strigau „jos comunismul”! Dar fără SUA, recucerirea globului de către totalitarism întâmpină doar opoziția oamenilor. Nici măcar a tuturor, doar a celor conștienți. Doar anumite părți din elită sunt seduse și cred că își vor păstra o poziție privilegiată și în totalitarism. Doar că se înșală!

E doar o criză sanitară? Dublată doar de o criză energetică? Triplată doar de o criză economică? La care se adaugă o criză ideologică? E doar… comunism! Doar că mai digitalizat puțin, adică de rit nou. Doar un avorton rezultat din încrucișarea comunismului și a capitalismului.

Se instalează doar puțin câte puțin, pas cu pas. Și ce simplu… doar am folosit „doar”! Doar că majoritatea oamenilor nu îl doresc!

Oamenii mai vorbeau despre adevăr și frumusețe, ca și cum ar fi fost bunurile cele mai de preț. Asta până la Războiul de Nouă Ani. Acest război i-a făcut cu adevărat să-și schimbe mentalitatea. Ce rost mai are adevărul, sau frumusețea, sau cunoașterea, când de jur-împrejurul tău explodează bombe bacteriologice? Atunci a început să fie controlată știința. Atunci s-au arătat oamenii dispuși să li se controleze și poftele. Totul pentru o viață liniștită. Și de atunci încoace nu facem decât să controlăm.” (Aldous Huxley – Minunata Lume Nouă, pagina 242)

Ca de obicei, cei acaparați exclusiv de criza sanitară pot considera rândurile de mai sus o ficțiune.

De ce n-am avut politicieni războinici și în lupta cu alte afecțiuni?

Pe 20 octombrie 2021, am fost invitatul doamnei Nadia Iucu la emisiunea „Drumul Bun” de la Tele Europa Nova – Timișoara. Găsiți emisiunea aici.

Spuneam că discursul președintelui Iohannis din aceeași zi a fost unul de tip bolșevic, o batjocură la adresa întregii țări și nu doar a părții (majoritare) nevaccinate. Spuneam, de asemenea, că abordarea problemei, tipul de măsuri dictatoriale și discriminatorii pe care le-a anunțat sunt de natură a-i îndepărta de la vaccinare chiar și pe cei indeciși. Manipularea psihologică ce combină ocara, victimizarea, șantajul emoțional și culpabilizarea ar putea avea fix inversul rezultatului scontat. Astea dincolo de atribuțiile limitate ale unui guvern demis, imposibilitatea limitării drepturilor și libertăților prin HG, încălcarea Constituției României sau alte abuzuri devenite practică frecventă.

Au intervenit prin telefon mai mulți deputați de Timiș, respectiv domnii: Alfred Simonis (PSD), Titi Stoica (AUR), Nicu Fălcoi (USR) și Cosmin Șandru (PNL). Cu domnul Șandru nu am apucat să dialoghez din cauza depășirii spațiului de emisie. Însă am dialogat puțin cu ceilalți 3 deputați pe marginea proiectului de lege care introducea certificatul digital în viața noastră cotidiană, respectiv în dreptul intern. Discuțiile pot fi văzute, în detaliu, pe înregistrare.

Ce se poate observa, dincolo de luptele lor politice ‒ care interesează prea puțină lume, este că se aflau pe aceeași lungime de undă cu privire la măsuri „dure” și introducerea certificatului digital, adică cu alte cuvinte limitarea drepturilor și libertăților nevaccinaților. Politicienii noștri vorbeau toți despre „război”, despre „catastrofă”, despre faptul că preferă să fie dușmăniți de populație decât să mai lase „chiar și un singur om să moară de covid” (?!), despre faptul că acceptă să restrângă oricâte drepturi și libertăți va fi nevoie „chiar și pentru a salva o singură viață”. Parcă domnul de la AUR a fost puțin mai echilibrat în discurs dar tot pe „linie catastrofică”. În rest, apocalipsă! Domnilor, ați primit același manual de la reprezentanții OMS? Recitați același text? Credeți că puțină emfază în plus va determina oamenii să vă creadă? Credeți că montajele video pe coloană sonoră de filme horror mai au efect? Eu nu cred.

Unde v-a fost spiritul războinic când zeci de mii de oameni mureau de cancer? Dar când zeci de mii de oameni mureau din cauza infecțiilor nosocomiale contractate în spitale? De ce nu ați acceptat atunci „să fiți dușmăniți de populație decât să mai lăsați un om să moară”? Suntem supărați că suntem printre codașii Europei la vaccinare? Dar pentru salariile codașe nu ne supărăm? Pentru lipsa autostrăzilor nu suntem supărați? Dar pentru lipsa medicamentelor? Cu ipocrizia nu se face primăvară! Cu cenzura nici atât! Ce ar fi să probăm cu sinceritatea?

Și, făcând un exercițiu de sinceritate, știți, bănuiesc, că omenirea a fost lovită doar în ultimul secol de boli contagioase mult mai grave decât covid 19 (SIDA, Ebola, TBC, hepatită etc.), care au provocat incomparabil mai multe decese și totuși nu s-a pus problema restrângerii drepturilor și libertăților?! Problema segregării cu atât mai puțin!

Nu uitați nicio clipă că, sub pretextul salvării de la „cataclism”, declarați război multor milioane de oameni, nu unei minorități neglijabile. De fapt, declarați război tuturor, doar că o parte dintre „vacciniști” încă nu s-au prins. Credeți că, în felul acesta, putem depăși această perioadă fără tulburări sociale majore? Dezbinarea, segregarea pe care vă străduiți din răsputeri să o adânciți ar putea crea o solidaritate cum nu a mai fost văzută între cetățenii acestei țări. Iar atunci ar putea fi cu adevărat apocalipsă!

Domnilor, istoria nu e o conspirație ‒ „istoria e un vast sistem de atenționare timpurie”! ‒ Norman Cousins.

Av. Alexandru Mușătoiu

Citiți și:
Vaccinații vs. nevaccinații. O șaradă ieftină
Urmează mineriada împotriva nevaccinaților. Adică iadul pe pământ

 

yogaesoteric
5 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More