Avocatul Gheorghe Piperea: ‘Care vă simțiți negaționiști? Că eu nu…’

 

Progresiştii, tefelistii şi conformiştii au trecut la faza blestemelor contra „negaţioniştilor”. Culmea cinismului este că statuile şi unii exponenţi ai „eroilor din linia întâi” a războiului anti-covid preiau şi amplifică aceste blesteme, invitându-i pe sceptici să respire aerul din secţiile ATI sau spunându-le că sunt aşteptaţi în spitale, cu tot cu lumânări pregătite. „Iubește-ți aproapele” a devenit „urăște-ți aproapele”, iar primum non nocere (regula morală primordială din jurământul lui Hypocrat, „mai întâi să nu faci rău”) a devenit „mori, netrebnicule – uite-ți aici și lumânările”.

Aşa-i că trăiţi senzaţia de film prost cu personaje din Evul Mediu? Doar ca ţapii ispăşitori nu mai sunt ereticii sau vrăjitoarele din 1300-1500, ci persoanele ingrate care nu cred în eforturile ne-ipocrite şi în statisticile ne-mincinoase ale autorităţilor pandemice. Nişte infideli, evident, care merită arşi pe rug şi trimişi în iadul covidian.

În treacăt fie spus, lumea raţională nu neagă existenţa acestui virus, a bolii şi a deceselor, ci sunt (i) contra preţului disproporţionat de mare, financiar, psihologic, etic şi politic, al „prevenţiei” răspândirii sale, (ii) contra zidului gros de fum creat de isteria PR din jurul său, în spatele căruia corupţia înfloreşte şi proliferează îmbogăţiţii de război, (iii) contra tendinţei de neutralizare a democraţiei sub pretextul „luptei” împotriva sa şi (iv) contra intenţiei autorităţilor pandemice de a ne transforma pe toţi în suspecţi* de infectare cu orice agent patogen, înlăturând dreptul fiecăruia dintre noi de a fi bolnav, de a fi îngrijit conform opţiunii noastre şi de a muri demn, lângă familie, dacă acesta ne-ar fi destinul.

Nu ascult de mai mult de doi ani radiourile de ştiri, întrucât sunt impregnate de propagandă hashtagrezist şi tefele, uneori de-a dreptul mizerabilă. Într-o zi, fiind în maşina altcuiva, am ascultat ştirile vreo 5 minute (nu vă spun pe ce post, ca să nu îi fac reclamă).

Cele două noţiuni de bază fixate de propaganda oficială şi de PR-ul isteric cumpărat de guvern erau : vidul legislativ şi bagatelizarea pericolului. În cinci minute, aceste cuvinte au fost repetate de vreo 5 ori.

Vidul legislativ nu există – măsuri de prevenţie, de siguranţă sau sancţiuni există în legea noastră de când lumea. Spre exemplu, dacă un pacient a ieşit din spital şi ştie că este infectat cu acest virus, poate fi supus oricând unei internări forţate, cu titlu de măsură de siguranţă penală, dacă aşa decide un judecător. Este în Codul penal tot ce e nevoie pentru o asemenea măsură, nu e necesar să inventăm nimic în locul acesteia.

Pe de altă parte, aşa-zisul vid legislativ este în totalitate „creaţia” autorităţilor pandemice. Nimeni nu i-a împiedicat pe cei ce se cred statui ale războiului cu covidu’ să emită acte normative corecte şi nimeni nu i-a obligat să emită acte normative anti-constituţionale pe incoerenţii şi lipsiţii de inteligenţă strategică din cadrul autorităţilor pandemice. Deciziile CCR, la sesizările societăţii civile şi ale Avocatului Poporului, au venit ca o consecinţă directă a încălcării cu dispreţ suveran a Constituţiei şi a CEDO.

Deranjează pe cineva CCR şi CEDO? Atunci le atrag atenţia celor care au achiziţionat atât de scump „siguranţă” contra covid că vor mai fi ocazii în care autorităţile, oricare or fi ele, să abuzeze de putere şi să încalce Constituţia şi drepturile omului – acele viitoare încălcări nu vor mai fi calificate ca atare, pentru că zilele astea se creează precedentul…

Bagatelizarea pericolului este, de fapt, o familiarizare cu riscul a marii majorităţi a populaţiei. A fost atât de exagerat mediatizat acest risc, s-au utilizat atât de multe mijloace de panicare, s-au rulat de atât de multe ori şi atât de intens nişte „specialişti” pe la tv şi radio, încât lumea s-a săturat şi nu mai crede tot ceea ce se spune în mass-media mainstream. Lumea s-a familiarizat cu „năluca” şi, deci, nu se mai sperie de ea.

Pe de altă parte, chiar şi cei care au vrut să creadă în minciuna oficială, au luat de bune promisiunile autorităţilor pandemice că de fapt criza va dura o lună – două, după care lumea îşi va reveni la normal. Toate restricţiile, toate renunţările la drepturi, toate abandonurile (de exemplu, balul de absolvire sau vacanţă), au fost acceptate în schimbul acestei promisiuni. Ce observă, însă, lumea? Că aceste restricţii de drepturi nici nu au ţinut două luni, ci patru (cu posibilitatea prelungirii cel puţin până la Crăciun) şi că au fost complet inutile, întrucât nu numai că nu au scăzut cazurile de infectare, dar au şi „explodat” (dacă dăm crezare statisticilor oficiale).

În fine, este jenant şi nedrept ca autorităţile pandemice, chiar dacă e vorba de Comandantul acţiunii (încă în funcţie), să ne spună că 30% dintre noi** nu am respectat regulile şi că, din cauza acestor 30% (şi, mai nou, din cauza „negaţioniştilor”), gripa este pe un trend ascendent în România, singurul loc din Europa unde se petrecea aşa ceva după 4 luni de pandemie. De fapt, cei mai mulţi dintre noi, inclusiv eu şi cei apropiaţi mie, am respectat regulile, întocmai şi la timp, ca şi ceilalţi cetăţeni ai ţărilor UE.

Aşadar, care vă simţiţi „negaţionişti”? Că eu nu…

Note:
* În limba română, cuvântul suspect are sensul principal de „persoană potenţial vinovată de săvârşirea unei infracţiuni”, precum şi sensul subsidiar de „persoană care nu prezintă încredere”; un asemenea stigmat pe fruntea fiecăruia dintre noi nu doar că ne poate exclude social, dar poate marca pe viaţă şi doborî ca personalitate umană.
** Cifra a fost pronunţată de Comandantul suprem, la TVR, la emisiunea România 9.

Autor: Gheorghe Piperea


Citiţi şi:
Avocatul Gheorghe Piperea scrie despre Big Pharma, acțiuni listate la bursă și o mega-lovitură financiară pe baza coronavirusului
România, avangarda dictaturii pseudo-sănătății mondiale
În România, de frica unei viroze s-a instaurat o dictatură a absurdului, care ne-a furat toate drepturile și libertățile și ne-a afectat grav economia

 

yogaesoteric
20 septembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More