Insalubra platformă de propagandă New York Times ne anunță că obligativitatea purtării măștii nu a avut niciun impact semnificativ benefic în combaterea molimei

Obligativitatea purtării măștilor faciale, care ar fi fost în măsură să ajute la împiedicarea răspândirii virusului chinezesc, a fost una dintre nebuniile considerate sacre de către hoardele de educați degeaba și de empatici urlători în anii molimei.

În numele sfintei și apărătoarei măști, s-au comis orori și s-au emis elucubrații, în timp ce, desigur, s-au făcut și miliarde de către tot felul de ,,băieți deștepți”, cu sprijinul guvernelor din ce în ce mai tiranice, izvorâtoare de ucazuri din ce în ce mai absurde.

Pentru lipsa măștii au fost bătuți de poliție oameni pe mai multe continente. Au fost încătușați oameni care îndrăzniseră să umble fără mască pe plaja pustie. Au fost amendați oameni amărâți cu sume exorbitante în raport cu veniturile lor.

La polul elucubrant al poveștii, s-a mâncat în restaurant pe sub mască, s-a purtat mască de către nefericiți zdrobiți de panică, când erau singuri în mașină sau înotau în mare, părinți dilii și-au ascuns doi ani fața de copiii lor nou-născuți, experți în gura cărora se uitau, stupefiant, oameni cu școală și, anterior molimei, aparent cu toate țiglele pe casă, recomandau să se poarte două, trei măști una peste alta, s-a purtat mască în case și s-a dormit cu mască.

Și acum?! Acum ne anunță însăși insalubra platformă de propagandă New York Times că obligativitatea purtării măștii nu a avut niciun impact benefic semnificativ în combaterea molimei. Da, chiar NYT, susținătorii fără rezerve, rușine sau urmă de bun simț a tuturor aberațiilor etatiste cu iz totalitar din perioada molimei, publică senin despre cum cel mai amplu studiu de tip meta-analiză efectuat pe această temă de epidemiologi de la Oxford pentru Cochrane, sugerează că impactul obligativității purtării măștilor a fost practic nul. E un aspect care de altfel se putea deduce cu ridicat grad de plauzibilitate ‒ de o vreme deja datele relevante fiind destul de mature ‒ și prin metode de analiză statistică comparativă relativ simple.

Reflexivii de la NYT se întreabă dacă oare am învățat ceva din această lecție. Doar n-o să întrebe cine plătește pentru abominațiile și smintelile de felul celor mai sus pomenite…

În fine, asta e, tovarăși! S-a scris chiar în ,,marea presă de calitate de peste ocean”: din ,,poartă mască, arată că îți pasă!” (mereu având un subînțeles, ,,că altfel ți-o iei de nu te vezi, conspiraționist ticălos!” la final) nu au mai rămas decât empatia fariseic trâmbiţată, vanitoasa semnalare de virtute și credulitatea aia greșită, cea hrănită de spaimă.

Autor: Bogdan Teodor Iacob

Citiți și:
Și de mască ce se alege? O minciună mondială, gândită și pusă în practică până în cele mai mici amănunte
Dr. Vasile Astărăstoae despre mască și vaccin…

 

yogaesoteric
23 aprilie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More