Banca centrală a Rusiei stabilește data colapsului financiar mondial

Instituția financiară a publicat un raport care prezintă patru scenarii diferite pentru viitorul apropiat, dintre care trei figurează un tablou sumbru.

Potrivit unui nou raport al băncii centrale ruse, lumea s-ar putea confrunta cu un dezastru financiar comparabil cu criza din 2008-2009 până în 2023, deoarece problemele s-au acumulat în ultimele 18 luni ale pandemiei de coronavirus.

Potrivit institutului, economia globală ar putea intra într-un scenariu de criză, întrucât atât datoria globală a țărilor, cât și numărul companiilor cu solvență slabă cresc.

Raportul, intitulat „Principalele orientări pentru politica monetară guvernamentală unică pentru 2022 și 2023-2024” conține patru scenarii diferite dezvoltate de bancă pentru viitorul apropiat.

Conform scenariului lor „de bază” pentru această perioadă, va fi evitată o recesiune pe măsură ce țările își ating obiectivele de vaccinare și economiile dezvoltate caută o normalizare a politicii monetare.

Celelalte trei scenarii posibile prezintă un tablou sumbru. Într-un scenariu numit „exacerbare pandemică”, situația actuală a coronavirusului se înrăutățește semnificativ și duce la un colaps economic global.

În scenariul „inflației globale”, pandemia încetinește, dar problemele acumulate înrăutățesc situația economică în mod semnificativ și conduc la o creștere a inflației.

Ultimul scenariu, numit „Criza financiară”, ilustrează riscurile asociate cu o creștere semnificativă a poverii datoriei în economia globală ca urmare a pandemiei. Acest scenariu arată o dinamică instabilă pe piețele financiare care duce la lipsa încrederii investitorilor. Banca susține că acesta este cel mai rău dintre cele trei scenarii alarmante.

Citiţi şi:
Avertismentul unui economist: Urmează o criză fără precedent, ce le va depăși pe cele din 2010 și 1929
Criza

yogaesoteric
30 septembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More